Įkvepiantis pavyzdys: Gabrielė nuo 14-ikos suka puokštes ir sėkmingą versliuką (FOTO)

Kaunietė Gabrielė Gabševičiūtė (22) vestuvių puokštes nuotakoms kuria jau nuo keturiolikos. Šiandien ji – profesionali vestuvių dekoratorė, savo verslo idėją įgyvendino sutikusi gyvenimo meilę: „Manau, kad turiu dovaną, kuria privalau dalytis. Juk vestuvės – pati gražiausia ir trapiausia šventė. Man tereikia pamatyti šventės vietą ir galvoje iškart gimsta vizija, kaip iš jos sukurti stebuklingą aplinką. Kas žino, galbūt tam padeda ir rožiniai akiniai.“

NUO PUOKŠTĖS IKI VESTUVIŲ

Gabriele, nuo ko viskas prasidėjo?

Viskas prasidėjo vos keturiolikos, kai dar visai jauna pradėjau dirbti gėlių parduotuvėje. Jau tada kurdama puokštes nuotakoms jausdavau neapsakomą malonumą. Jaučiau, kad esu ten, kur turiu būti, tačiau nuolat trūko ryšio su klientu – atiduodi puokštę, ir ryšys dingsta. O nuo mažens svajojau būti tuo žmogumi, kuris vestuvių dieną rūpinasi viskuo ir jaunavedžius ne tik nustebina puokšte, bet ir sukuria jiems vestuvių pasaką.

Ar tai ir paskatino kurti savo verslą?

Taip, tas nenumaldomas noras mane vedė pirmyn. Kai pradėjau mokytis želdinių dizaino, aistra gėlėms širdyje sukirbėjo dar stipriau, tačiau galutinai kurti savo verslą pasiryžau tuomet, kai sutikau gyvenimo meilę. (Šypsosi.)

JAUNOJI INVESTUOTOJA

Kokia buvo tavo verslo pradžia?

Ji man nebuvo sudėtinga. Žinojau, ką ir kaip daryti, buvau mačiusi, kaip reikia tvarkyti VMI dokumentus, ir pan. Dabar viskas taip paprasta – verslo liudijimą gali susikurti per kelias minutes, štai ir yra tavo verslo pradžia.

Kalbant apie pinigus, ar teko daug investuoti?

Gana daug teko investuoti į dekoracijas. Pirkau begalę gražių dalykėlių: lempučių, indų, vazų ir t. t. Kiekvieną kartą, kai pamatau gražų daiktą, nesusilaikau. Iš pradžių man reikėjo maždaug 4–5 tūkst. eurų. Dalį šių pinigų buvau susitaupiusi, dalį investavo draugas.



Ar investicijos greitai atsipirko?

Susigrąžinti investuotus pinigus nebuvo lengva. Žmonės nevertina dekoracijų, jiems atrodo menkniekis, jei sudūžta vaza ar sugadinamos lemputės. Tiesa, dar teko įsigyti didesnį automobilį. Sutalpinti visas gėles ir dekoracijas į įprastus automobilius kartais tiesiog neįmanoma – yra tekę vykti puošti vestuvių trimis automobiliais. (Juokiasi.)

ŽMONIŲ NEPASITIKĖJIMAS

Tau buvo vos dvidešimt, kai sukūrei savo verslą. Ar nesusidūrei su požiūriu, kad esi dar labai jauna, kad nesugebėsi?

Pradėti buvo siaubingai baisu. Kiekviename žingsnyje jausdavau žmonių nepasitikėjimą. Klientams buvo sunku patikėti, kad turiu patirties būdama tokia jauna. Tačiau neapsakomas jausmas, kai, sukuri pasaką ir sulauki tavimi netikėjusio jaunikio apkabinimo: „Ačiū, Gabriele, viskas tobula.“ (Šypsosi.) Tokiomis situacijomis labai save užgrūdinau, pripratau prie reiklių klientų, jų pastabų ir įgeidžių.

Kas tave skatino nepasiduoti aplinkinių skeptiškam požiūriui ir neleisti sau nuleisti rankų?

Kad ir ką man sakė kiti, aš ėjau drąsiai, savimi labai pasitikėjau ir žinojau, kad įrodysiu profesionalumą. Be to, šis darbas man – malonumas, kiekvieną dieną jį atlieku su didele meile, galbūt dėl to sėkmingai ir užtikrintai žengiu į priekį.

GELBĖTI VESTUVIŲ

Kaip atrodė tavo pirmųjų vestuvių dekoravimas?

Pirmojo užsakymo laukiau drebančia širdimi. Vestuvės buvo gana didelės, tad dažnai pagalvodavau, kas bus, jei jiems nepatiks tai, ką padarysiu. Laimei, viskas baigėsi laimingai, tačiau pirmoji šventė atmintyje įsirėžė ilgam. Vestuvių dieną, iki ceremonijos bažnyčioje likus valandai, su komanda baigėme darbus restorane ir ruošėmės vykti į bažnyčią, kai staiga paaiškėjo, kad mano draugas užtrenkė automobilį, kurioje buvo visos dekoracijos: gėlės, žvakės, žiedlapiai ir visa kita. (Juokiasi.) Skambinau savo nuolatiniam gelbėtojui broliui, jis ir išgelbėjo vestuves – kiek galėdamas greičiau atvežė atsarginius automobilio raktelius. Viską spėjome laiku, tačiau streso buvo labai daug.

Ar jaunieji liko patenkinti?

Labai! Sulaukiau daug pagyrų, kad esu talentingas žmogus, nuostabiai papuošiau šventę. Nuo tos dienos dar labiau pradėjau pasitikėti savo jėgomis ir nebijoti imtis didelių darbų. (Šypsosi.)

NE(LINKSMI) NUTIKIMAI

Ar tai – vienintelis neplanuotas įvykis tavo verslo istorijoje?

Tokių ir panašių įvykių darbe yra buvę labai daug. Tiesa, iš pradžių jie neatrodo linksmi, greičiau tragiški. Tačiau, kai viskas išsisprendžia, su komanda smagiai iš to pasijuokiame. Kartą teko palikti sugedusį automobilį viduryje miesto, o pačiai bėgti į viešbutį jo puošti. Kita nemaloni situacija pasitaikė, kai iki ceremonijos likus valandai turėjau paimti šampano staliuko užkandžius, kuriuos užsakė nuotaka ir man paliko telefono numerį bei adresą. Skambinu, o jie man sako, kad jokių užkandžių nepadarė, neturėjo tokio užsakymo ir išvis... apie ką aš čia kalbu? Supratau, kad su jais nieko nebus, o aiškintis nėra laiko. Pradėjau skambinti visiems, kurie galėtų padėti, tačiau laiko buvo labai nedaug, tad galiausiai lėkiau į artimiausias kepyklėles ir pirkau viską, ką ten radau geriausio. Po vestuvių papasakojau nuotakai apie šią situaciją, ji susisiekė su tais žmonėmis, šie pripažino klaidą ir atsiprašė.

Rengiant vestuves dažnai tenka bendrauti su įvairių verslų atstovais – ar jie dažnai iškrečia tokių pokštų?

Gana dažnai. Vienam kolegai yra buvę, kad tiekėjai nepristatė vestuvinio torto! Man pačiai neseniai pasitaikė situacija, kai tortą turėjo atvežti 15 val., o atvežė pavėlavę tris valandas. Turi būti pasiruošęs nenumatytiems atvejams ir reaguoti į juos žaibiškai. Juk antros vestuvių dienos jauniesiems nesurengsi.

KURTI PASAKĄ

Kodėl pasirinkai dekoruoti būtent vestuvių šventes?

Vestuvės – pati trapiausia diena žmonių gyvenime. Man net sunku žiūrėti į nuotraukas, kuriose nematyti dekoro, arba jis yra minimalus, neskoningas. Taip atsitinka, kai žmonės mano galintys viską padaryti patys – pasirenka atskiras detales, elementus ir negalvoja apie šventės visumą. Tuo ir yra ypatingas profesionalus vestuvių dekoravimas – čia kiekviena smulkmena apgalvota, priderinta, reikalinga. Tik taip įmanoma sukurti pasaką primenančią atmosferą. Vien šį sezoną dekoravau 26-ias vestuves, o kiek puošiau, iš viso net nesuskaičiuočiau. Patirtį atspindi gebėjimas kurti vientisą šventės dekorą, individualiai jį pritaikyti kiekvienai porai, įsiklausyti ir išpildyti slapčiausias svajones.

O ar jau žinai, kaip atrodys tavo šventė?

Vestuvių esu mačiusi labai skirtingų, tad savo meilės šventę įsivaizduoju bohemiško stiliaus, labai neįprastoje vietoje. Rengiant šventę svarbu nepamesti galvos ir neužmiršti to, ką tądien švenčiate, – meilės vienas kitam.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis