9 klausimai, kuriuos visada norėjai paklausti apie grožį

Grožis - tema, aktuali tiek jaunesnėms, tiek vyresnėms. Atrinkome devynis pačius aktualiausius klausimus, kuriuos PANELĖS skaitytojos uždavė mūsų makiažo meistrei Darijai Eden.

Ar priklijuojamų blakstienų klijai kenkia natūralioms blakstienoms? Agata, 17 m.

Kokybiški blakstienų klijai neturėtų pakenkti nei natūralioms blakstienoms, nei akims. Tačiau yra be galo daug nekokybiškų klijų, ir jie tikrai gali pakenkti tavo blakstienoms. Patariu rinktis blakstienų klijus vandens, latekso ar gumos pagrindu.

Kaip lengviau ir greičiau išsigydyti spuogus ant veido? Skaistė, 14 m.

Sprendžiant iš tavo amžiaus, tai yra brendimo laikotarpiui būdingi spuogai, tad stenkis sveikiau maitintis, būti gryname ore, vartoti pakankamai skysčių. Rūpinkis higiena, reguliariai naudok nealkoholinius veido losjonus, drėkinamąjį kremą. Kantrybės, viskas praeis.

Mergina
Mergina
Fotolia nuotr.

Kokį makiažo šepetėlį geriausia rinktis skystam makiažo pagrindui užtepti? Vaiva, 21 m.

Nelygu, koks tas makiažo pagrindas. Jei pagamintas vandens pagrindu, yra ypač skystas, patariu rinktis plokščią sintetinį šepetėlį. Riebesnę pudrą man patogiau tepti sudrėkinta kempinėle.

Ar tiesa, kad prieš tepantis pudrą reikia užsitepti kremo? Gabija, 17 m.

Tiesa. Kremas gali veikti kaip makiažo pagrindo bazė – makiažas išliks ilgiau.

Kaip sumažinti skruostų raudonį? Inga, 28 m.

Raudoni skruostai rodo, kad kraujagyslių sienelės silpnos arba kapiliarai išsidėstę arti odos paviršiaus. Verta išbandyti kosmetiką, stiprinančią kraujagyslių sieneles, kurios sudėtyje yra vitamino C – kuo didesnė koncentracija, tuo geriau. Geriausia būtų rinktis vitamino C serumus arba emulsijas.

Kokią pudrą – birią ar mineralinę – rinktis, jei oda sausa? Aušrinė, 18 m.

Jei oda sausa, reikia rinktis drėkinamąją pudrą. Biria niekada nepudruojame be jokio pagrindo – ji skirta užfiksuoti skystai pudrai. Mineralinės pudros pasižymi tomis pačiomis savybėmis kaip ir įprastos; rinktis reikia pagal odos tipą.

Makiažas
Makiažas
Shutterstock nuotr.

Koks lengviausias būdas ištaisyti makiažo klaidą, padaryta skystu kontūru? Ar jį reikėtų nuvalyti, o gal įmanoma kokiomis nors priemonėmis užmaskuoti ar sulieti su makiažu? Greta, 20 m.

Nepavykusį akių kontūrą pabandyk išsklaidyti juodu šešėliu – bus dūminio makiažo efektas, o jis nereikalauja preciziško akių kontūro. Galima bandyti ištaisyti ausų krapštuką įmerkus į šiek tiek skystos pudros – kontūrą galima gražiai nusivalyti, jei nespėjo išdžiūti.

Jei antakių plaukeliai natūraliai juodi, tai kokia spalva geriausia juos paryškinti? Ruda, juoda ar pilkšva? Gintarė, 23 m.

Jei tavo antakiai vešlūs ir tankūs, gražios formos, nerekomenduoju jų ryškinti išvis, nebent perbraukti antakių geliu, kad išlaikytų formą. Jei visgi nori paryškinti, rinkis šaltą tamsiai rudą spalvą, angliškai ji dažnai vadinama ebony.

Kaip parduotuvėje išsirinkti kreminę pudrą, labiausiai atitinkančią veido spalvą? Monika, 19 m.

Visuomet pabandyk užtepti pudros keliose vietose: ant smakro, veido šone, prie kaklo, ir ant kaktos. Jei visose veido vietose ji atrodo tarsi nematoma, susilieja su veido spalva ir nesiskiria nuo kaklo spalvos – bingo! Dar vienas patarimas: kad nesuklystum, gerai apžiūrėk savo veido odos spalvą dienos šviesoje, pasisukusi į langą, įvertink, ar ji gelsvos, neutralios, ar baltos, rausvos spalvos – tuomet ir makiažo pagrindą rinktis pagal odos toną, tinkamai atitaikiusi spalvą (tamsumą, šviesumą).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis