7 būdai, kaip tapti panašiai į žvaigždę

Kino kūrėjas ir svarbių-dalykų-pasakytojas Romas Zabarauskas specialiai „Panelei“ guldo savo išminties žodį! Ne viskas šiame tekste yra tiesa. Bet tiesą iškart atpažinsit

Šešios ryto, Vilniaus verslo kvartalas. Keliuosi į maždaug šimtąjį aukštą, tada palipu dar kelis aukštus laipteliais į slaptą „Panelės“ redaktorės Vytautės kambarį. Pusę kambario juosia stiklinė siena, kuri atsiveria į visą Vilnių, o kita pusė sienos „ištapetuota“ televizoriaus ekranais, tiesiogiai transliuojančiais, ką veikia Ariana Grande, Miley Cyrus, Selena Gomez ir Milita Daikerytė.

Skubėdamas atsinešu šūsnį popierių. Užkliuvęs už domino kaladėlių, išvingiuotų grindyse (toks jau mūsų redaktorės hobis), tėkšteliu savo popierius ant stalo. Juose surašyti pašnekovų siūlymai naujam „Panelės“ numeriui. Vytautė atsitraukia nuo savo ekrano ir ima juos vertinti. „Netinka“, „Ne...“, „Neįdomu!“ – vieną po kito atmeta mano idėjas. Turi per daug vaikų, per daug nuodėminga ar tiesiog neįdomi – tai tik dalis priežasčių, dėl ko mūsų redakcijoje tyliai krinta žvaigždės.

Žinoma, gali būti, kad viso to ir nebuvo... Tačiau tiesa yra viena: kuo toliau, tuo sunkiau sugalvoti, kokias žvaigždes pakalbinti „Panelei“, nes įdomių ir dorų žvaigždžių Lietuvoje beveik nėra. Todėl šiame numeryje nieko nekalbinu, tik patariu, kaip tapti žvaigžde. Jei jums pavyks išpopuliarėti, gal mums pagaliau atsiras apie ką rašyti?!

7 BŪDAI, KAIP IŠPOPULIARĖTI

1. Raudonas kilimas

Karmos taškai: -50

Raudonas kilimas Lietuvoje dabar tiesiamas viskam – nuo prabangaus kino festivalio atidarymo iki naujos vaflinės pristatymo. Tereiks akylai sekti naujienas ir gandus, kur koks renginys planuojamas, ir į jį nekviestai įsmukti, o tada sužibėti ryškiausiais drabužiais prie fotografų sienelės. Išduosiu paslaptį: dažnai tokiuose renginiuose niekas neprašo parodyti kvietimo, ypač jei eini išdidžiai pakėlusi galvą! Tačiau kuo daugiau raudonų kilimų peržengsi, tuo daugiau šansų, kad pamirši, kuo išvis gyvenime užsiimi…

2. Realybės šou

Karmos taškai: -10

Gal mažai kas ir tepamena, bet būtent realybės šou kadais išgarsėjo tokios ryškios Lietuvos žvaigždės kaip Agnė Jagelavičiūtė, Skaiva Jasevičiūtė, Viktorija Jakučinskaitė, Vaidas Baumila, Merūnas Vitulskis, Vilija Matačiūnaitė ar žmonos vis dar ieškantis Radžis. Dabar realybės šou žanras jau ne toks populiarus, bet televizija vis dar gimdo žvaigždes. Tad jei turi kokį talentą, arba neturi, – gal į televiziją? Tiesa, išgarsėjus realybės šou gali prireikti daug metų įrodyti, kad sulaukto dėmesio tikrai buvai verta.

3. Talentas

Karmos taškai +100

Jeigu tavo talentas toks pat didelis kaip Juozo Statkevičiaus meilė „Instagramui“, tada galėsi išgarsėti net ir be jokio televizinio talentų šou. Užteks tiesiog dainuoti duše, vėliau Vilniaus kavinukėje, greit, žiūrėk, tarptautinėse scenose, o galiausiai Mėnulyje, kuriame nėra mokyklų... Kalbu, aišku, apie Aliną Orlovą, kuri išgarsėjo net nemėgdama žiniasklaidos dėmesio, panašu. Ir bravo jai!

4. Teismas

Karmos taškai: priklauso nuo bylos

Vaidotas Grincevičius-Whydotas neseniai buvo išteisintas už savo šiaip jau nelabai juokingą dainą „Šėtone, prašau“. Jei ne dvejus metus trukęs teismas, turbūt tos dainos nebūtų klausę du milijonai klausytojų... Tačiau šįsyk karmos taškai pelnyti, nes už laisvą žodį, kad ir koks jis būtų kvailas, pakovoti verta! Tiesa, uždirbti iš savo žinomumo Vaidotui dar reikia išmokti. Kol kas tik į minusą – panašu, kad ir advokatas jį apgavo, neteisėtai išpešęs 3100 eurų. Lauksime antro teismo... Ir dar didesnio populiarumo!

5. Interneto laimikiai

Karmos taškai -100

Išgarsėti kartais padeda įvairių internete rastų juokingų paveikslėlių, juokelių bei sąmokslo teorijų pasidalijimas su skaitytojais. Tik visad sakyk, kad viską sugalvojai pati! O jeigu kas nors kuo nors kaltins, būtinai meluok. Kai tris kartus pakartoji nesąmonę, žiūrėk, atsiras kas ir patikės.

6. Socialiniai tinklai

Karmos taškai: priklauso nuo turinio!

Socialiniuose tinkluose turi būti arogantiška, išsišokanti, juokinga ir laužyti standartus, kad išgarsėtum. Dar reikia ir kantrybės – ne taip ir daug turime vlogerių, kurie kas savaitę postintų vis naują įrašą, kaip Leticia Anankaitė. Kitiems nusibosta: kažkada Ask.fm išgarsėjęs Deividas Aukščiūnas ištrynė savo anketą ir pasislėpė paslaptingose Tumblr platybėse, adresu http://hateful.tumblr.com/. Tuo tarpu Edvinui Navickui ėmus rečiau kurti įrašus, vis nepatenkinti lieka aršūs jo gerbėjai, nekantraujantys naujų vaizdo įrašų. Tad išgarsėti socialiniame tinkle – įmanoma, tik klausimas, ar patiems nenusibos?

7. Geri darbai

Karmos taškai: +100

Sakoma, kad gerus darbus reikia daryti tyliai, bet ar tikrai tai tiesa? Juk dažnai nesavanaudiški poelgiai ir darbai užkrečia ir kitus geru pavyzdžiu, o tai mums visiems į naudą. Todėl lieka žavėtis mūsų viršelio mergina Ieva Krivickaite, padedančia onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Tiesa, jeigu tik kokį vieną kartą nusifilmuosite, kaip kuo gražiau išsipustęs aukojate benamiam žmogui, gal jūsų nuoširdumas ir nelabai įtikins.

AR VERTA?..

Prieš skubėdama pasinaudoti mano nerimtais patarimais, gerai pagalvok, ar išpopuliarėti išvis verta. Lietuvoje dauguma žvaigždžių neuždirba vien dėl to, kad yra žvaigždės – niekas jiems už vestuvių nuotraukas ar pasirodymus renginiuose gausiai mokėti neskuba, kaip kokioms kardashianėms. Veikiau atvirkščiai, kai kurios mūsų žvaigždės dirba visai kitus ir labai juodus darbus, kad tik galėtų suvaidinti dalį savo tariamo spindesio...

Tuo labiau laimės vargiai pridės surinkti patiktukai po postu „like ir parašau ar gražus“, „share ir užsidėsiu ant coverio“ ir t. t. ir pan. Ir prieš paleisdama „live“ transliaciją feisbuke, pagalvok, ar tikrai jau turi ką transliuoti?

Gal geriau susitelk į savo talentą, žinias, gerus darbus ir gerą reputaciją.

Jei įdėsi daug darbo ir dar tiek pat kokybiško poilsio, jei mąstysi savo galva, mokysiesi iš klaidų ir jei tave lydės sėkmė, žiūrėk, gal ir pavyks susikurti gerą karjerą bei gražų gyvenimą. O tada – visko gali būti – imsi ir netikėtai išgarsėsi! Bet tai jau nebebus taip svarbu...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis