Jauniausi Lietuvos reperiai - paaugliai, kurių klausosi tūkstantinės minios

Vieni šeštoje klasėje gyvena kompiuteriniais žaidimais ir namų darbų galvos skausmu, o kiti, kaip Pijus Vasiliauskas (12) ir Domantas Jazgevičius (15), jau rašo dainas, koncertuoja ir kepa albumus. Sunku patikėti, kad internetu susipažinę vaikinai iš skirtingų Lietuvos miestų po pamokų sugeba sukurti tikrus stebuklus.

Nepaisant to, kritiškų vertinimų jaunieji reperiai girdi absčiai, tačiau į juos tik numoja ranka – repui amžius nesvarbus.

Į interviu Vilniuje vaikinai atskuba iš Kupiškio ir Ukmergės. Kaip dabar prisimena Domantas, jis žinojo, kad kažkur Lietuvoje yra mažas žmogus, kuris repuoja. Susiradęs jį internete, iškart pasiūlė kartu įrašyti dainą.

„Prieš tai daugiau kūrėme sau, ne viena daina jau gulėjo užrašyta, tad pasiūlymas neatrodė kažkoks nerealus. Pusę metų susirašinėjome, kol susitikome gyvai. Pasirodėme vienas kitam labai panašūs, jautėme, kad galime kartu dirbti, sekasi. Niekas mūsų neieškojo ir dirbtinai nejungė, ta draugystė gimė pati“, – jau trejus metus trunkančios pažinties pradžią prisiminė Pijus.

Vaikinai sau rašė dainas dar nepažinodami vienas kito, tačiau susjungę į duetą vienas kitam parodė savo juodraščius: „Pirmą dainą įrašėme 2012 metais. Sulaukėme labai daug dėmesio ir komentarų. Neigiamų atsiliepimų buvo labai mažai, dauguma jų įkvėpė. Galbūt dėl to, kad visiems tai atrodė neįprasta, žmonės mus skatino judėti į priekį. Jiems buvo įdomu pamatyti, ką dar galime sugalvoti, būdami vaikai.“

Repo žodžiuose abstu perkeltinių prasmių, gyvenimiškos patirties, pakylimų ir nuopolių. Daug kas pasakytų, jog tokie jauni jūs dar nespėjote jų patirti, negali išjausti tokios muzikos, tačiau tik ne šie vaikinai, pasveriantys kiekvieną žodį ir mėgstantys kalbėti perkeltinėmis prasmėmis.

„Manau, kad tuo repas ir skiriasi nuo kitų muzikos žanrų – tikrumu. Atlikėjai turi labai daug išjausti patys. Tačiau dėl to jis mums ir yra sielos maistas. Repas pamaitina tave ir apsaugo nuo sintetinių vertybių.“, – po ilgos pauzės apie žodžių prasmę susimąsto Domantas.

Jauniausių Lietuvos reperių istoriją skaityk prekyboje pasirodžiusiame lapkričio PANELĖS numeryje!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis