Naujas numeris: rugsėjo „Panelėje“ – pirmosios gyvenimo mokyklos pamokos

Rugsėjis – tai ir naujos pradžios džiaugsmo, ir liūdesio dėl pasibaigusios vasaros mišinys. Atrodo, taip smagu sutikti nematytus draugus, po ilgų atostogų sugrįžta žinių troškulys, o už lango saulė dar kviečia puodeliui kavos išsinešimui. Nauja „PANELĖ“ pasiruošusi tave palydėti į auksinį rudenį, pabūti saldžiu pyragėliu ir palaikyti kompaniją parke džiaugiantis paskutiniais šiltais spinduliais.

Rudeniška gaiva ir mokyklos šurmuliu alsuojantis rugsėjo numerio viršelis praneša – naujų patirčių ir žinių metas prasideda. Jaunosios podiumų užkariautojos Ieva Palionytė (19) ir Neringa Pociūtė (19), priėmusios drąsų sprendimą po mokyklos mokslus universitete iškeisti į iššūkių ir patirties pilną darbą mados sostinėse, tapo šio numerio pagrindinėmis herojėmis. Svajonėse – medicina, o dienotvarkėje – fotosesijos, šou, podiumai. „Prestižą kuria ne profesija, bet žmogus. O pagarbą užsitarnaujame ne kalbomis – darbu“, – reziumuoja pagaliau savo svajones išpildžiusios merginos, rudenį kelsiančios sparnus skirtingomis madų sostinių kryptimis, kur pavojingos pagundos, nuotykiai ir išbandymai priverčia suaugti dar vaikystėje.

Iš Šilutės rajono kilusi Urtė Jančauskaitė (25) nuo mažens keldavo akis į miesto žiburių neapšviestą dangų. Ryškios žvaigždės vasaros naktimis puikiai atstodavo naktinę lemputę knygoms skaityti. Gal mamos astronomės genai, o gal ir pačios Ugnės nenumaldomas noras sužinoti, kas slypi aukštai danguje, ją atvedė į astrologiją. „Visą gyvenimą kliaujuosi A. Mamontovo žodžiais „Kad sužinotum, kas esi, pirma turi sužinoti, kas nesi“, – savo gyvenimo filosofiją apibūdina Indrė, baigusi filologijos studijas ir astrologijos mokyklą. Apie jos talentą versti žvaigždžių kalbą mirtingiesiems skaityk skiltyje „Užsiėmusi“.

Dienomis jaunoji tyrėja Rūta Prakapaitė (18) sukasi laboratorijoje ir intensyviai ruošiuosi Europos Sąjungos Jaunųjų mokslininkų konkursui Briuselyje. Tik prieš mėnesį užvėrusi Vilniaus Užupio gimnazijos duris, šviežiai iškepta molekulinės biologijos studentė jau kuria naujos kartos tvarsčius lėtinėms žaizdoms gydyti ir tiki meno moksle daugiau nei bet kur kitur. Rūta atskleidžia, kaip pasaulis atrodo per mikroskopą ir kiek daug mes nematome akimis.

Saulėtą vasaros popietę Kauno senamiestis prisipildo varpų garsų, o po koncerto pro Vytauto Didžiojo karo muziejaus bokšto langą mums mojuoja Austėja Staniunaitytė (23). Ji – vienintelė karilionininkė (varpais skambinanti muzikantė) mergina Lietuvoje, kuriai buvo patikėtos kelių karilionininkų Kuprevičių giminės kartų žinios. Ir tai visiškai nenuostabu, juk ji akompanuoja mišiose vargonais, yra fortepijono meistrė, choro vadovė ir dainininkė. O kur dar savanorytės, darbas darželyje, magistro studijos… Apie tai, kaip atrasti savo gyvenimo aistrą, atkakliai vardan jos dirbti ir išlikti savimi, su Austėja kalbamės „Atradimo“ skiltyje.

Talentingasis Vaidas Baumila ne tik dainuoja ir rašo dainoms žodžius, tačiau aktyvų ir spalvotą asmeninį gyvenimą jis stengiasi išlaikyti paslaptyje. Tik ne mums! Žurnalo autorius Romas Zabarauskas įsmuko pro paradines užuolaidas ir savo skiltyje išklojo viską, ką matė Vaido kasdienybės užkulisiuose. Miuziklo repeticijos, naujo klipo filmavimo paslaptys, paslaptingoji mergina ir meilės kupinas gyvenimas pagaliau atskleisti!

Ruduo – spintos atnaujinimo metas, o kai visai nėra laiko leisti valandas prekybos centruose, telkiesi kone geriausią pastarojo šimtmečio išradimą – internetines parduotuves. Pirkimas, mainai ir pardavimas internetu dabar visai nieko nestebina, o daugeliui merginų suteikia galimybę ne tik pigiau nusipirkti norimą suknelę, bet ir užsidirbti pardavus per klaidą nusipirktus ar nebetinkančius drabužius. Tačiau tiek mainų platformose, tiek internetinėse parduotuvėse tyko nemažai pavojų, taisyklių ir nuostatų, kurių nesilaikydama, net ir netyčia, gali „prisivirti košės“. Naujoje „PANELĖJE“ sudarėme visą instrukciją, kaip rudens pirkinius saugiai įsigyti internete.

Pasibeldus rudeniui į duris žurnalo vyr. redaktorė Vytautė Žališkevičiūtė kviečia pasikalbėti apie vilčių kupinus planus, nukreipiančius mintis nuo liūdėsio dėl pasibaigusių laisvų dienų. „Išlipti“ iš atostogų sezono – jau darbas pats savaime. Tingisi keltis? Normalu. Net rūgštu nuo minties apie pamokas? Žinau. Norisi trenkti tą sunkią kuprinę į artimiausią kampą? Suprantu jus puikiai. Ir aš ten buvau“, – ramina redaktorė ir dalijasi patarimais iš savosios patirties.

Kiekvieną mėnesį savo skiltyje gyvenimo pamąstymais džiugina ir Beata Tiškevič. Šį kartą apie siaurą „forever alone“ statusą, įvaizdį socialiniuose tinkluose ir stiprybę pamilti save. Apie tai, koks džiaugsmas savęs ieškoti ir augti, net jei šalia tavęs nešildo meilė vaikinui: „Taigi, „forever alone“, amžinai vieniša, sakot. It tai būtų kančia ar bausmė. It tai būtų kažkas, ko reikėtų bijoti. Nuo ko reikėtų bėgti gražiomis kūno formomis, normalios merginos stereotipą atitinkančiu elgesiu, – kad tik susirastum vyruką. Nes kitaip gyvensi viena su katinu kaip Beata ir būsi nelaiminga“, – ironizuoja Beata ir šypsosi gyvenimui.

Mados skiltis šį mėnesį skirta stiliaus desertui – saldžioms, kreminėms spalvoms. Žemę šluojančios suknelės, dažytos odos švarkai ir šviesūs kostiumėliai rudenį užpildys ne tik parduotuvių lentynas, bet ir lapais šnarančias senamiesčių gatves. Pasitik saulėtą rudenį ryškiomis lūpomis ir plazdančiais suknele!

Rytais pievas apgaubiantys rūkas – pirmasis rudens šauklys ir grožio tendencijų įkvepėjas rugsėjo numerio grožio skiltyje. Lengvumas, gaivumas ir šviesa – lengvai versk naują sezono puslapį ir pati virsk baltu lapu. Juk nuo jo ir prasideda visos įdomiausios knygos!

TAIP PAT NUMERYJE:

Gerų pažymių strategija

Audriaus Janonio gyvenimo SOLO

Proto raumens galia

Meilės per atstumą sunkumai

Naujo sezono plaukų tendencijos

... ir daug kitų temų!

RUGSĖJO MĖNESIO „PANELĖ“ PREKYBOJE JAU NUO RUGSĖJO 6 DIENOS!

Nori mylimiausią žurnalą skaityti pirmoji? Prenumeruok geriausiomis sąlygomis ir gauk „PANELĘ“ tiesiai į namus!

Rugsėjo pasiūlymas – prenumeruok PANELĘ metams ir papildomai gauk 6 mėn. trukmės PANELĖS prenumeratos dovanų kortelę, kurią galėsi padovanoti geriausiai draugei arba pratęsti prenumeratą sau!

PRENUMERATOS PASIŪLYMO IEŠKOK ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis