Neįtikėtina lietuvaitės transformacija: išvaizdos pokyčiai sugrąžino drąsą bei pasitikėjimą savimi (FOTO)

Tikriausiai sutiksi, jog ne graži išorė puošia merginą. Kur kas svarbesnis yra užtikrintumas tuo ką, darai, tvirta nuomonė bei vidinė stiprybė, tačiau kaip ugdyti šias savybes, jei išorė slopina pasitikėjimą savimi? Būtent todėl daugybė merginų bei moterų visame pasaulyje ryžtasi išvaizdos pokyčiams, kurie joms padeda pasijausti harmoningesnėms bei laimingesnėms. Be abejonės, pirmiausia būtina pradėti nuo vidinio pasaulio tobulinimo, tačiau niekas nepaneigs, jog išorinis spindesys taip pat suteikia džiugesio bei gali sugrąžinti prarastą pasitikėjimą savo jėgomis.

Vilniuje gyvenanti Greta Černiauskaitė neslepia – dėl paprastesnės išvaizdos ir kuklaus būdo mokykloje jai teko išgyventi patyčias. Nors skaudūs išgyvenimai niekuomet neišsitrins iš atminties, šiandien ji jaučiasi stipri ir geba apginti save. Merginai pasiryžus transformuoti išvaizdą, kartu su išoriniais pokyčiais atkeliavo ir vidinė stiprybė bei drąsa. Apie tai, kokia didžiulė gali būti stiliaus pokyčių galia, pasakoja pati Greta.

Greta, ankstesnėse nuotraukose matyti, jog anksčiau propagavai itin paprastą stilių, pernelyg neišsiskyrei iš kitų. Papasakok, kaip jauteisi tuo metu - ar nestigo pasitikėjimo savimi, ar jauteisi harmoninga bei laiminga?

Pasitikėjimo man nestigo iki tol, kol mokiausi miestelio mokykloje. Ten jaučiausi laiminga, turėjau daug draugų, buvau visų mėgstama bei mylima, kad ir kaip atrodžiau. Kai buvau visai maža, mama sakydavo, jog buvau pamaiva, bet atėjus paauglystei tokia nebebuvau, tapau paprasta. Papuošalų praktiškai nenešiojau, nes bijojau atkreipti į save dėmesį, labai nemėgau, kuomet kas nors mane apšnekėdavo, tuomet jausdavausi blogai. Perėjus į naują mokyklą, patyriau net patyčias, čia mano pasitikėjimas ir dingo. Patyčios tęsėsi ne vienerius metus, tada jaučiausi labai blogai, nesupratau, kas su manimi negerai.

Šiuo metu žvelgiant į tave sunku įspėti, jog kadaise buvai ta paprastutė mergina nuotraukose. Kas padarė tau didžiausią įtaką nusprendžiant kardinaliai keisti išvaizdą bei stilių?

Didžiausią įtaką man padarė nauja mokykla bei nauji klasiokai, kurie iš manęs tyčiojosi. Iki tol mokiausi nedideliame miestelyje, kur vieni kitus pažinojome ir buvome draugais. Vis dėlto susiklosčius aplinkybėms, turėjau pereiti į visiškai svetimą miesto mokyklą. Ten visiškai nieko nepažinojau, buvau paprasta, o ten besimokančios tuometinės klasiokės man atrodė visada pasitempusios, palaidais plaukais, pasidažiusios. O štai man rodėsi, jog palaidi plaukai yra kažkokia nesąmonė – nepatogu, daug vargo, lenda į akis, vėjui pučiant plaikstosi į visas puses... Su makiažu jausdavausi lyg nesava. Vis dėlto kaip ir visur, buvo justi didelė konkurencija, kuri vertė mane pradėti gražiau rengtis ar pasirodyti palaidais plaukais. Norėjau būti pastebėta ir nušluostyti visiems nosis.

Greta anksčiau ir Greta šiuo metu
Greta anksčiau ir Greta šiuo metu
Asmeninio albumo nuotr.

Papasakok, kaip vyko virsmas iš paprastutės merginos į ryškią, dėmesį traukiančią asmenybę - tai vyko palengva ar ryžaisi kardinaliems ir staigiems pokyčiams?

Prastai matau, todėl visada nešiodavau akinius. Akinių aš nenorėjau, bet mama buvo prieš juos kategoriškai nusistačiusi ir sakė, jog nusipirksiu juos, kai užaugsiu. Mano plaukai garbanoti, o aš juos visada tiesindavau, todėl tai darė mane niekuo neišsiskiriančią iš kitų. Vieną dieną sugalvojau pakeisti vieną pagrindinių išvaizdos elementų – plaukus ir nusprendžuau persidažyti plaukus šviesiomis sruogelėmis. Tai padarius labai gailėjausi, kadangi tapau blondine. Sakiau sau, jog daugiau nebedažysiu plaukų (dabar manau, kad tai geriausia padaryta ,,nesąmonė“ mano gyvenime.) Tuomet nustojau tiesinti garbanotus plaukus, tad daug kas galvojo, kad pasidariau cheminį šukavimą. Tuomet nusipirkau kontaktinius lęšius, todėl atsikračiau akinių. Su akiniais ir be jų aš visiškai kitas žmogus. Pradėjau domėtis makiažu, laisvalaikiu išbandydavau įvairias makiažo technikas, bet jeigu kažkur eidavau, tai viską nusivalydavau, nenorėjau išsiskirti iš kitų ir atkreipti į save dėmesį.

Greta anksčiau ir Greta šiuo metu
Greta anksčiau ir Greta šiuo metu
Asmeninio albumo nuotr.

Matyti, jog radikaliai pakeitei savo aprangos stilių. Kaip atradai savo unikalų, moteriškumą pabrėžiantį stilių, ar reikėjo domėtis mados naujovėmis, stiliaus tendencijomis?

Tikriausiai padėjo visagalis ,,Instagram“ tinklas, ten daug pavyzdžių kaip rengtis, iš ten ir pasisėmiau įvairių idėjų. Domėjausi, kas stilinga, bet madų nesivaikiau, nes nebūtinai kas tinka kitam, tinka ir man. Rengiausi, kas patinka, rinkausi drabužius, kurie išryškina figūrą. Labai nemėgstu laisvų džemperių, su jais jaučiuosi kaip dėvėdama per didelį drabužį. Dabar nusprendžiau daugiau nebepirkti juodų drabužių, nes gatvėje, kur tik nepažvelgsi, vien žmonės juodais drabužiais. Tarsi pilka masė. Juk spalvos pakelia nuotaiką!

Greta anksčiau ir Greta šiuo metu
Greta anksčiau ir Greta šiuo metu
Asmeninio albumo nuotr.

Ar pasikeitusi sulauki daugiau teigiamų komplimentų iš aplinkinių, artimųjų, draugų?

Tikrai taip. Sulaukiu labai daug teigiamų komplimentų. Taip pat dažnai sulaukiu įvairių klausimų kokias makiažo priemones naudoju, kaip prižiūriu plaukus. Draugės i mane dažnai kreipiasi patarimo grožio ar stiliaus klausimais.

Greta anksčiau ir Greta šiuo metu
Greta anksčiau ir Greta šiuo metu
Asmeninio albumo nuotr.

Kaip pasikeitė tavo vidinis pasaulis - galbūt išvaizdos pokyčiai tave inspiravo naujam darbui, naujai veiklai, atradai daugiau pasitikėjimo savo jėgomis?

Dabar tapau labai drąsi. Kartais net ir per drąsi. Mama tai net ir pyksta, kai ką nors jai papasakoju, ką prišnekėjau ar padariau. Nebebijau reikšti savo nuomonę ir nebijoti, jeigu ji kažkam nepatinka. Visiem niekada neįtiksi. Pradėjau nebijoti nei ryškaus makiažo, nei ryškių spalvotų, blizgančių drabužių. Mane visą gyvenimą lydėjo hobis – fotografija. Pradėjau nemažai fotografuoti, fotografuotis ir talpinti į ,,Instagram“ tinklą. Nuotraukų redagavimas ir ,,Instagram“ paskyros administravimas yra pats didžiausias mano hobis.

Greta anksčiau ir Greta šiuo metu
Greta anksčiau ir Greta šiuo metu
Asmeninio albumo nuotr.

Ar išvaizdos pokyčiai tave įkvėpė keisti gyvenimo būdą - sveikiau maitinis, gerti daugiau vandens, aktyviau gyventi?

Sveikai gyventi stengiausi visada, bet dabar beveik atsisakiau greito maisto. Draugai dažnai patraukia per dantį, - ,,Gal varom kebabų?“. ,,Bet ai, gi tu nevalgai“, - pasako jie. Kalbant apie fizinę veiklą, labai daug bėgioju, neįsivaizduoju savo gyvenimo be bėgiojimo. Bėgiodama galiu pabūti viena su savimi ir savo mintimis.

Ir tu trokšti papasakoti apie pokyčius, kurie tave įkvėpė ir sugrąžino gyvenimo džiaugsmą? Lauksime tavo laiškų el.paštu kamile@panele.lt !

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis