Šiurpiausias rudens siaubo filmas: ypatingai sukrės viena detalė

Filmų „Prieglauda“ ir „Pano labirintas“ kūrėjų svajonė pristatyti dar vieną po to ilgai miegoti neleisiantį siaubo trilerį pildosi – jau lapkričio 24 dieną Lietuvos kino ekranuose pasirodys nauja kraują stingdanti jų juosta „Šešėlių namai“. Įdomu tai, jog filmo scenarijus buvo sukurtas itin painus, o žiūrovą netikėtumu abstulbins ir sukrės viena detalė. Tai kaip vieną didžiausių privalumų taip pat įvertino ir kino kritikai.

„Pasaulyje sukuriama daugybė siaubo filmų, tačiau jie niekuo nesiskiria nuo kitų. Mes norėjome pakilti į kitą lygą. Padaryti kai ką kitokio. Todėl internete nerasite daug informacijos apie „Šešėlių namus“. Jūs tiesiog ateisite į kino teatrą ir išeisite iš jo pražilę“, – sako režisierius Sergio G. Sanchezas ir atsisako atsakyti į kitus gerbėjus intriguojančius klausimus. Kūrėjas įsitikinęs, kad čia nėra apie ką kalbėti – siaubo žanro mėgėjai tiesiog privalo filmą pamatyti savo akimis.

Siaubo trileris „Šešėlių namai“ pasakoja istoriją apie tai, kaip nebeapsikentusi smurtaujančio vyro, moteris su keturiais vaikais pagaliau nuo jo pabėga iš Didžiosios Britanijos į Ameriką. Tačiau tolima kelionė netrukus ji miršta nuo neaiškios ligos. Prieš mirtį moteris savo vyriausiam sūnui Džekui (aktorius George‘as MacKay‘us) prisako nuslėpti jos mirties faktą nuo valdžios atstovų, iki kol jam sukaks 21-eri. Motina bijo, kad pagal įstatymą be priežiūros likę vaikai bus grąžinti smurtaujančiam tėvui. Džekas, ir pats norėdamas išvengti tokio scenarijaus, pažada išpildyti paskutinį motinos norą.

Apie keturių vaikų gyvenimą be suaugusiųjų atokiame name nuošalioje vietovėje nežino niekas, išskyrus pora metų už Džeką jaunesnę kaimynę Elę (aktorė Anya Taylor-Joy), kurią su Džeku sieja romantiniai jausmai. Viskas atrodo ramu ir vaikai ima tikėti, kad jų nelaimės pagaliau baigėsi.

Būtent šiuo momentu filmo veiksmas netikėtai peršoka trim mėnesiais į priekį. Namas pasikeitęs: antras jo aukštas užmūrytas, gausūs veidrodžiai uždangstyti arba visiškai išnešti. Vaikai, paklaikę nuo vienatvės, tvirtina, kad name apsigyveno piktoji dvasia. Pamažu, kadras po kadro, filmo kūrėjai atskleidžia pastarųjų trijų mėnesių istoriją. Šiurpinančią istoriją, kurios paskutinė, finalinė detalė apstulbins netikėtumu ir sukrės iki širdies gelmių.

Draminis siaubo filmas „Šešėlių namai“ Lietuvoje pradedamas rodyti lapkričio 24 dieną.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis