Iki šiol neradai mėgstamos sporto rūšies? Naujosios treniruotės ant batutų gali tave nustebinti

Pasaulinės sveikatos organizacijos duomenimis pasaulyje kas aštuntas žmogus kovoja su antsvoriu, todėl nenuostabu, jog žmonės ieško įvairių būdų kaip numesti svorį ir jaustis patogiai savo kūne. Puikiai supranti, jog subalansuota mityba ir sportas – pagrindiniai antsvorio priešai, tačiau jeigu nors kartą esi bandęs atsikratyti nereikalingų kilogramų supratai, jog tai nėra lengva užduotis tiek fiziškai, tiek emociškai.

Tinkamas sportas

Norint sėkmingai atsikratyti antsvorio, pats pirmas dalykas į kurį turėtum atkreipti dėmesį – ar tau patinka būtent šis svorio metimo būdas, kurį pasirinkai? Galbūt pasirinkai treniruoklių salę tik dėl to, jog kažkas sakė, kad tai efektyviausia, nors tau ji visiškai ne miela ir nuobodi? O galbūt pasirinkai labai didelio intensyvumo ,,crosfit“ treniruotes, manydama, jog kuo daugiau prakaituosi ir judėsi tuo greičiau atsikratysi antsvorio, nors tau visiška kančia skaičiuoti sekundes iki pratimo pabaigos?

Galbūt nustebsi, bet tai jog kankiniesi visiškai nepadeda atsikratyti antsvorio, o netgi dar labiau skatina mesti tai ką darai ir vietoje žingsnelis po žingsnelio motyvuojančių mažų, bet pastebimų rezultatų gali patirti išsekimą, nusivylimą savimi ir daugiau nebenorėti grįžti prie sporto, nors galbūt pabandei tik vieną sporto rūšį. Kad taip nenutiktų, po kelių treniruočių, sąžiningai paklausk savęs ar tau tikrai patinka tos rūšies treniruotės, kurias lankai? Jei atsakymas taip, sveikiname, tu atradai sau tinkamą ir emociškai malonų sportavimo būdą, laikykis šios krypties! Jei atsakymas ne, pabandyk apsilankyti kitur, ne tik praplėsi akiratį, bet ir padėsi atrasti sau maloniausią sportą.


Mityba – antsvorio epicentras

Antras dalykas į kurį turėtum atkreipti dėmesį kuomet jau pradėjai sportuoti ir sportas savaime motyvuoja, ar maitinantis sau pernelyg nenuolaidžiauji, bet ir ar pernelyg savęs nevaržai. Per didelis nuolaidžiavimas sau valgant ne itin kokybišką maistą – saldainius, bandeles, tortus, picas ir panašiai, trukdys siekti rezultatų. Tačiau visiškas mėgstamų, bet ne itin subalansuotų gerai savijautai produktų atsisakymas kels dar didesnes pagundas viską mesti. Atrasti balansą tarp to, ką mėgsti ir to kas naudinga būtina! Galbūt atrasti aukso viduriuką prireiks laiko, tačiau visiškai normalu, juk greičiausiai didžiąją gyvenimo dalį gyvenus vienaip, prireiks laiko priprasti prie kitokio gyvenimo būdo.

Smagus svorio reguliavimas

Taip, keisti gyvenimo būdą yra didžiulis iššūkis visiems, nesvarbu koks tikslas bebūtų. Mesdami iššūkius dažnai sunku įvertinti jam reikiamas pastangas, tačiau nesant vienam šiam kely gali būti daug lengviau. Todėl projektas Sportuok ant bellicon batutų tau gali pasiūlyti smagią ir visiškai naują alternatyvą Kaune – sportuoti ant sertifikuotų batutų, pasiekti ne tik teigiamų, plika akimi matomų rezultatų, bet ir gerai jaustis tiek sportuojant, tiek ir po sporto.


Gydytoja tvirtai teigia, kad spyruokliavimas ir šokinėjamas ant batuto yra išmani mankšta. Toks sportavimas švelniai veikia visus kūno raumenis, pagerina kraujotaką, medžiagų ir skysčių apykaitą, tarp jų ir sąnarių. Taip pat pagerinamas aprūpinimas maisto medžiagomis. Todėl tai yra daugelio sveikatos ir anstvorio problemų sprendimas.

Svorio reguliavimo etape negali būti jokios destrukcijos tarp tavęs ir sportavimo bei mitybos. Stenkis įsiklausyti į savo kūną bei siekti savo tobulo rezultato, kuris suteiks sveikatos bei pasididžiavimo savimi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis