11 klausimų apie madą ir grožį Monikai Linkytei: „Mano karjerai ir muzikai blizgučiai nereikalingi“ (FOTO)

Jei reikėtų išrinkti atlikėją, kuri savo muzika, o ne skandalais pasiekia klausytojų širdis, viena ryškiausių pretendenčių būtų Monika Linkytė. Jauna, žavi, miela ir labai talentinga – tokie epitetai lydi šviesiaplaukę dainininkę.

Tarp Didžiosios Britanijos ir Lietuvos gyvenanti atlikėja į gimtinę grįžta trumpam. Tačiau džiaugtis namų šiluma nėra kada. Fotosesijos, filmavimai, kūrybiniai darbai užima visą M. Linkytės laiką. Nenuilstamas svajonių siekimas lėmė, kad M. Linkytė buvo pasirinkta kompanijos „Denim Dream“ reklaminiu veidu. Įsigyti M. Linkytės reklamuojamus drabužius galima visose anksčiau paminėtose drabužių parduotuvėse.

Įvaizdinė rudens-žiemos kolekcijos fotosesija vyko gražiausiame Vilniaus parke – Bernardinų sode, „Sugamour“ lauko kavinėje ir ant Senamiesčio stogų. Sostinės vaizdai fotosesijai pasirinkti neatsitiktinai. Sukurti šią kolekciją dizainerius įkvėpė gamtos ir miesto sintezė. Būtent todėl drabužiuose vyrauja natūralios spalvos, gamtos motyvai, gėlėmis puoštos, tačiau šventėms mieste skirtos suknelės. Drabužių modeliai nevaržo judesių, yra skirti dėvėti kiekvieną dieną. Patogumas ir yra pagrindinis dalykas, į kurį atsižvelgė kolekciją kūrę dizaineriai.

Ką manai apie šią drabužių kolekciją? Kurie vilkėti deriniai tau labiausiai patiko?

Ši kolekcija – merginai, kuri nenori likti nepastebėta. Fotosesijoje vilkėtas sukneles tikrai rinkčiausi koncertams, ypatingoms progoms, jos – puošnios ir atrodančios originaliai. Man labiausiai patikęs derinys – golfas, džinsinė suknelė ir ilgaauliai batai.

Monika Linkytė
Monika Linkytė
Gediminas Žilinskas

Ši kolekcija yra skirta stilingai miesto merginai, kuri mėgsta universalumą, patogumą, tačiau nori išlikti stilinga. Kas tave įkvepia kuriant savo kasdienį stilių?

Apsipirkti man dažnai padeda stilistė, todėl pagaliau turiu tokią spintą, kurioje dažnai dėvimi ir man patinkantys daiktai. Nemėgstu apsikrauti drabužiais su mintimi, kad gal kada nors juos vilkėsiu. Daug skraidau, lagaminą dažnai tenka krautis paskutinę minutę, todėl mano kasdieniame garderobe – kokybiški, nesiglamžantys ir tarpusavyje derantys drabužiai. Mėgstu kelnes, džinsus, sportinius batelius, vietoj rankinės kasdienai renkuosi talpią kuprinę. Kasdienis mano stilius – patogus ir minimalistinis, tačiau mėgstu jį papildyti įdomiais aksesuarais, pavyzdžiui, ryškiu šaliku, pėdkelnėmis, kepure. Mano stilių labiausiai įkvepia Londonas ir kelionės: patikusias idėjas pritaikau savaip.

Monika Linkytė
Monika Linkytė
Gediminas Žilinskas

Mada ir muzika. Ar tau svarbu, kaip atrodai scenoje? Kokiems drabužiams teiki pirmenybę koncertuodama?

Dainuojant tikrai svarbu, kaip atrodai scenoje. Labai svarbu vadovautis principu, kuris leistų atrodyti harmoningai – muzika ir asmenybė turi derėti. Renkantis drabužius scenai man tai yra svariausias dalykas.

Per porą metų pasikeitė ne tik tavo atliekama muzika, bet ir sceninė išvaizda. Atsisakei ilgų, garbanotų plaukų, puošnias sukneles pakeitė kur pas paprastesni drabužiai. Kas įkvėpė pokyčiams?

Pokyčiams mane įkvėpė ieškojimas savojo „aš“: kaip iš tiesų jaučiuosi, kaip noriu atrodyti ir ką noriu dainuoti. Manau, kad šiandien tikrai galiu džiaugtis rezultatais, nes muzika man padeda geriau atspindėti tai, kokia ir kas yra toji Monika Linkytė.

Daug žmonių prisidėjo prie to, kad šiandien jaučiuosi tikrai gerai, bet svarbiausia yra tai, kad savosios išraiškos ieškoti labai norėjau pati.

Ankščiau bijojau, kad atrodysiu, dainuosiu, pasakysiu kažką, kas nepatiks daugumai. Klausiau patarimų žmonių, kurie yra savo srityje daug pasiekę. Maniau, kad visada reikia jų klausyti, nes juk aš nieko nesuprantu… Prireikė laiko, kad pradėčiau pasitikėti savo nuomone ir nuojauta. Ir šiandien mėgstu išklausyti patarimus, tik dabar žinau, kad visada pirmiausia reikia pasikliauti savo norais.

Monika Linkytė
Monika Linkytė
Gediminas Žilinskas

Ką patartumei merginoms, kurios svajoja apie stiliaus pokyčius, bet vis nedrįsta?

Nebijoti akistatos su savimi. Gal stiliaus pokyčio labiau nori jūsų vaikinas ar draugės nei jūs? Arba atvirkščiai: jūs to labai norite, bet jus supantys žmonės pataria, kad dar šiek tiek palauktumei?

Jei iš tiesų labai norisi nusirėžti ilgus plaukus ar persidažyti juos į kardinaliai kitą spalvą, tam tikrai atėjo metas. Žinoma, labai svarbu surasti profesionalius žmones, kurie padės įgyvendinti tavo idėjas.

Įsivaizduok, kad prodiuseriai liepia puoštis seksualiais, kūną paryškinančiais drabužiais teigdami, kad tai padės tavo karjerai. Ar pasiduotumei jų spaudimui?

Labiausiai žmonių santykiuose vertinu kompromisų ieškojimą ir susitarimus. Manau, kad niekas negalime liepti ar įsakyti vienas kitam. Galime tik pamėginti pasiūlyti savo vizijas.

Mano karjerai ir mano muzikai nereikalingi blizgučiai. Vertinu savo gerbėjus už tai, kad jie myli mano muziką ir mane tokią, kokia aš esu. O trumpos suknelės, pridėti nagai ir pripūstos lūpos – tai visai ne aš. Mes kiekvienas skirtingai renkamės būdus išreikšti save, kaip jaučiamės ir kokie esame. Tai nėra nei blogai, nei gerai, taip tiesiog yra. Išmėginti „seksualumo bombos“ drabužius man jau teko, bet jaučiausi kaip įmesta į balą, kurioje iš to nepatogumo negaliu net pajudėti.

Monika Linkytė
Monika Linkytė
Gediminas Žilinskas

Kas tau yra svarbiausia perkant drabužius – kaina, kokybė, o gal perki viską, kas patinka?

Visko, kas patinka, tikrai neperku. Mėgstu apsipirkinėjimo jausmą, tačiau kartais tenka save priversti nuvykti į parduotuvę. Dažniausiai pirkdama drabužius juos iš karto derinu su savo spintos turiniu, vertinu kainos ir kokybės santykį.

Šiuo metu viename Londono universitetų studijuoji vokalo subtilybes. Ką galėtumei pasakyti apie šio didmiesčio madą? Kas tave žavi ir įkvepia?

Londonas mane žavi savo kontrastais ir tuo, kad žmonės rengiasi taip, kaip jiems tą dieną norisi. Vasarą gali pamatyti žmogų su žiemine striuke, o žiemos viduryje – su vasarinėmis šlepetėmis. Londone žmonės nebijo savęs išreikšti drabužiais, makiažu, šukuosenomis, mane žavi jų laisvumas ir stilių įvairovė. O svarbiausia – Londonas priima visus ir visokius, todėl gyvenant šiame mieste gali atsipalaiduoti ir rengtis taip, kaip tau patinka. Smagu, kad čia yra daug stilingų vietų pasidairyti kažko nauja ir originalaus savo garderobui.

Monika Linkytė
Monika Linkytė
Gediminas Žilinskas

Ką manai apie vilniečių madas? Ar sostinės gyventojai – stilingi žmonės?

Vilnius kiekvieną sezoną tampa vis stilingesnis. Mūsų šalyje daugybė gražių žmonių, kurie vis drąsiau save išreiškia ir apranga. Mane žavi minimalistinis stilius su keliomis ryškiomis detalėmis, džiugu, kad ir Vilniuje tokios aprangos netrūksta.

Tu ir makiažas. Ar esi iš tų merginų, kurios gali viešumoje būti be makiažo?

Viešumoje tikrai galiu būti be makiažo, ypač vasarą. Tuomet dažniausiai naudoju blakstienų tušą, gelį, sušukuojantį antakius, ir lūpų balzamą.

Jei vakare einu į renginį, renkuosi lengvą makiažą. Nemėgstu bruožus keičiančio makiažo, man visada svarbu paryškinti bruožus, o ne juos pakeisti.

Monika Linkytė
Monika Linkytė
Gediminas Žilinskas

Ką naujo įsigijai rudens-žiemos sezonui? Kurios šio sezono mados tendencijos tave labiausiai žavi? Ką patartumei įsigyti merginoms šaltajam sezonui?

Praėjusį sezoną pamėgau raudoną spalvą, todėl nespjaunu į nuo galvos iki kojų raudoną įvaizdį. Labai mėgstu kaklaskares, mielai jas pakeisiu „Dior“ pristatytais prie kaklo prigludusiais jaukiais šalikais. Į akį labai krito ir „Tom Ford“ laisvo stiliaus kombinezonai.

Šaltuoju metų sezonu ypač svarbu nesušalti. Pirmiausiai kreipiu dėmesį į šaltojo sezono drabužių funkcionalumą, o tada – į stilių, spalvas. Rekomenduoju įsigyti didelį jaukų megztinį iš kokybiškų siūlų, stilingą kaklo aksesuarą ir vilnonius vidpadžius mėgstamiems batams. Juk nenuspėjamas Lietuvos oras gali „padovanoti“ ir –30 ˚C termometro stulpelyje!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis