Studente tapusi Eglė Jurgaitytė parodė, kokius hobius slepia rankinėje

Dainininkės, modelio duonos ragaujanti Eglė Jurgaitytė (19) turi ne vieną pomėgį. Didelę dalį savęs ji atiduoda muzikai – dainuoja, taip pat skambina fortepijonu, ne ką mažiau aistringai žvelgia į fotografiją, o tą laisvą laiką, kai norisi tiesiog pailsėti, nedvejodama skiria skaitymui. Pasakodama apie savo hobius mergina šypsosi – labai patogu, kai visi jie telpa į vieną kuprinę.

Išgarsėjusi dėl pasirodymo „Vaikų Eurovizijoje“, šiandien E. Jurgaitytė matuojasi naują amplua: nuo rugsėjo ji – studentė. Žingeidi mergina pasirinko Tarptautinio verslo ir komunikacijos studijų programą ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, ir dabar kasryt noriai skuba užsiimti geriausią vietą auditorijoje.

„Man patinka matematika, be to, noriu išmanyti verslo, komunikacijos, rinkodaros principus. Noriu įgyti žinių, patirties“, – šypsosi E. Jurgaitytė.

Žinoma, tam, kad priprastų prie universiteto, reikia laiko. Juk čia kitaip nei mokykloje... Ir jei klasės draugų gretose Eglė išsiskyrė nuo mažumės siekta karjera, tai universitete jos žinomumas tarytum išnyksta: „Nesijaučiu nei labai žinoma, nei labai išskirtinė. Visi studentai man bent kol kas atrodo labai įdomūs, labai smagūs žmonės. Smagu, kad tarp bendramokslių yra ir studentų iš kitų šalių – studijuoju kartu su žmonėmis iš Pietų Korėjos, Armėnijos, Baltarusijos, Ukrainos... Man labai įdomu susipažinti“, - pasakoja Eglė.

Eglė Jurgaitytė
Eglė Jurgaitytė
DELFI / Andrius Ufartas

Kuprinė, kuri pakelia nuotaiką

Nors naujasis – studentės – statusas E. Jurgaitytę įpareigoja pasitempti, o studijos nuo pirmų dienų reikalauja daug pastangų, žinoma mergina tikina vis tiek randanti laiko hobiams. Pasakodama apie savo pomėgius atlikėja šypsosi – visi jie telpa į vieną kuprinę.
„Ši kuprinė man patinka, nes yra patogi ir funkcionali – ją galima nešioti ir kaip kuprinę, ir kaip rankinę. Kadangi yra marga, ji kelia nuotaiką“, – rodydama naują praktišką aksesuarą sako E. Jurgaitytė.

Vienone kuprinėje – visi hobiai

Rodydama, ką nešiojasi kuprinėje, E. Jurgaitytė vieną po kito traukia pačius svarbiausius daiktus. Tai visi E. Jurgaitytės hobiai, kurie vietą kuprinėje randa visada. Pirmiausia tai – senutėlis „Zenit“ fotoaparatas.

„Kalbant apie fotografiją, viskas prasidėjo šią vasarą. Tiesą sakant, nuo vaikystės mėgau fotografuoti skaitmeniniu fotoaparatu, tačiau tik šią vasarą sugalvojau, kad norėčiau turėti kokį seną, juostinį fotoaparatą. Man labai gražios visai neretušuotos, „iš juostos“ atsirandančios nuotraukos – jų tokios ypatingos spalvos... Norėjau pabandyti pati taip fotografuoti. Tą norą išgirdo draugė – pas mamą rado fotoaparatą „Zenit“ ir padovanojo man. Dabar negaliu su juo skirtis“, – šypsosi E. Jurgaitytė.

Atlikėja pasakoja fotografuojanti „sau ir dėl savęs“: „Įamžinu tai, kas man gražu. Dažniausiai – sau artimus, brangius žmones. Dar labai mėgstu fotografuoti savo katiną. Jis labai fotogeniškas! Žinoma, mėgstu fotografuoti gamtą. Tiesą sakant, šį fotoaparatą su savimi nešiojuosi visur. Pamatau ką gražaus ir įamžinu.“ Sako, fotografijoje ji – savamokslė, bet patarti visada pasiryžęs tėtis: nors ir mėgėjas, čia jis – labai įgudęs.

Dar vienas E. Jurgaitytės hobis – skaitymas. Šįkart vietą kuprinėje rado Jurgio Kunčino romanas „Tūla“.

„Mėgstu skaityti, tik laiko tam, deja, nėra labai daug. Šįsyk kuprinėje turiu knygą, kurią pradėjau skaityti dar mokykloje, dvyliktoje klasėje. Tada nespėjau perskaityti visos, todėl stengiuosi pabaigti. Ši knyga mane sužavėjo bohemišku stiliumi, – pasakoja E. Jurgaitytė. – Kalbant bendrai, mėgstu įvairias knygas. Žinoma, mokykloje dažniau reikėjo skaityti lietuvių autorius, o savo malonumui dažniau rinkausi užsienietišką literatūrą. Kaip bus dabar, kai niekas nebelieps nieko skaityti, nežinau.“

Eglės Jurgaitytės knyga
Eglės Jurgaitytės knyga
DELFI / Andrius Ufartas

Galiausiai, iš kuprinės E. Jurgaitytė ištraukia natas. Tai – jos meilės muzikai simbolis: mergina yra baigusi muzikos mokyklą, kur išmoko groti fortepijonu, taip pat puikiai dainuoja – neseniai prisijungė prie kolektyvo „Dvyniai“.

„Tiesą sakant, dabar norėtųsi prie pianino prisėsti dažniau – tam taip pat pristinga laiko. Kai lankiau muzikos mokyklą, grodavau nuolat ir labai daug, dažnai net per prievartą – kiti kieme žaisdavo, o man tekdavo skambinti. Šiandien groti „iš reikalo“ nebereikia – tik tiek, kiek norisi. Manau, kad prie pianino prisėsiu vis dažniau, nes imu suprasti, kad tai – puikus būdas siekti harmonijos“, – šypsosi E. Jurgaitytė.

Žinoma, talpioje kuprinėje atlikėja vietos randa ir mažiau svarbiems, tačiau itin reikalingiems, praktiškiems daiktams. Išeidama iš namų su savimi ji visad turi kosmetikos, vieta kuprinėje rezervuota raktams, piniginei, telefonui. Eglei taip pat visad svarbu nepamiršti ausinių bei užrašinės – maža ką, gal prireiks skubiai užrašyti ką tik mintyse gimusią dainą...

Užsakymo nr.: PT_75725805

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis