TOP 3. Interviu su garsiausiais Lietuvos vlogeriais - jų veikla yra ta, kuria trokšta užsiimti kiekvienas (VIDEO)

Tai vaikinai, kuriuos neabejotinai, žino ir atpažįsta daugelis lietuvaičių. Jų žinomumo iš pripažinimo priežastis - kamera. Jos dėka jie pasiekė You Tube pasaulį, o kartu ir prenumeratorius, be kurių, vargu, ar jau įsivaizduoja savo gyvenimus.

Nuoširdūs interviu su šiais jaunuoliais leis labiau pažinti kylančias žvaigždutes ir sužinoti tai, ko iki šiol nebuvo pasakota jų internetiniuose kanaluose.

1. Rokas Makutunovičius, internete žinomas Rokas Maku. Iškalbingas vaikinas, besidomintis kinematografija ir medija, prieš dvejus metus įkūrė savo kanalą, kurį seka beveik 15, 000 prenumeratoriai.

Kaip nusprendei ateiti į You Tube pasaulį?

Vloginti buvo madinga, tad nusprendžiau ir aš išmėginti vaizdo įrašų kūrimą. Pradžia buvo nesėkminga, nesulaukiau palaikymo, nes pats buvau per jaunas suprasti, kur randuosi. Didžiausią pokytį mano kanale padarė vaizdo įrašas su tuo metu jau internete žinoma mergina Karolina Savko. Esu be galo dėkingas jai, ji viena iš pirmųjų mane pastebėjusių žmonių.

Kas yra tavo didžiausi įkvėpimo šaltiniai?

Mama ir užsienio kūrėjai. Man brangiausias žmogus visada turi įvairiausių minčių, patarimų, kurie praturtina būsimo vaizdo įrašo idėją. Užsienio kūrėjai yra daug labiau išsivystę You Tube platybėse, tad jų idėjas interpretuoju savaip, o kai kurias netgi surišu su savomis. Taip ir gaunu kiek originalesnius filmukus.

Tavo kanalo turinio pusė priklauso rubrikai „Interviu iš vilniečių“, kaip gimė būtent ši idėja ir ar reikėjo turėti drąsos, kad galėtum klausinėti nepažįstamus praeivius?

Užsienyje klausinėjimas gatvėse nėra naujas dalykas, o Lietuvoje tai retesnis reiškinys. Tad pabandžiau ir žiūrovams patiko. Neprireikė daug drąsos tokiam žmonių kalbinimui. Manau, jog daugelis galėtų pastovėti gatvėje su mikrofonu rankose. Kartais pasidaro nuobodu, kai vienas po kito žmonės nenori būti pakalbinti, bet taip nutinka vis rečiau, augant žiūrovų skaičiui vis daugiau žmonių patys prieina ir paprašo patekti į interviu.

Kaip manai ko reikia, kad žmogus taptų vlogeriu?

Idėjos! Jeigu yra bent menkiausias noras reiktų pabandyt sukurti vaizdo įrašą. Reikia nebijoti dirbti savaip, kuo originaliau mąstysite bei kursite, tuo daugiau žmonių norės jus stebėti. Kai pasieksite aukštumas ir turėsite masę žiūrovų suprasite, kad You Tube yra kur kas galingesnis ir didesnis negu kažkada Jums galėjo atrodyti.

Niekur viešai neskelbi savo amžiaus, gal laikas atskleisti tą paslaptį?

Niekam paprastai nesakau savo amžiaus. Praktiškai visi man rašantys žiūrovai būtent to ir klausia. Man smagu girdėti nuomonę šiuo klausimu. Vieniems aš esu panašus į dvylikametį, kiti klausia į kurį universitetą ketinu stot kitąmet. Prižadu, už mėnesio naujame filmuke atsakysiu į šį ramybės neduodantį klausimą.

Daugiausia peržiūrų sulaukęs vaizdo įrašas:

Sekantis ,populiarumo viršūnę, pasiekęs vaikinas iš mažo miestelio – Antanas Jakimavičius, daugeliui geriau žinomas tiesiog kaip Antanas J. Sportiškas bei humoro jausmo nestokojantis vlogeris gali pasigirti 40,000 sekėjų skaičiumi.

Koks buvo tavo kelias iki šiandienos You Tube platybėse?

Viskas prasidėjo nuo sporto, šia veikla norėjau sudominti kitus, tad tokia tematika ir buvo mano pirmieji vaizdo įrašai. Vėliau, visai neplanuotai, įkėliau komedijos tipo vaizdo įrašą. Nuo to laiko pradėjo kilti prenumeratorių skaičius kanale ir supratau, kad žmones tai labiau domina. Pamenu, kai surinkau pirmuosius 100 prenumeratorių, jaučiausi esantis tikra žvaigžde, lyginant su dabartine situacija ima juokas.

Be vloginimo užsiimi sportine veikla, galbūt su tuo ir planuoji sieti ateitį?

Pradėjau sportuoti būdamas 13 metų, sportas man iki šiol užima didelę ir svarbią dalį gyvenime. Vasaromis dirbu pas tėvus, tad sportą šiek tiek apleidžiu, bet nuo rudens viskas prasideda vėl rimtai. Kaip būsimas abiturientas, galvoju apie planus po mokyklos, ir taip, juos sieju su sportu bei fitnesu.

Dažnai tavo įkeltuose filmukuose prieš kamerą esi su tėčiu, kaip įtraukei jį į filmavimų procesą?

Tai buvo labai paprasta, tiesiog paklausiau ar galėtų nusifilmuoti, jis nesipriešino. Džiaugiuosi , jog turiu tėtį, kuris pasižymi jaunatviškomis pažiūromis, mes labai artimi. Apskritai, mūsų visos šeimos santykiai yra labai geri.

Kaip į tavo naują pomėgį, kurti filmukus, reagavo aplinkiniai ar jie tau turėjo didelę įtaką?

Buvo visko... Apkalbų, tyčiojimosi, negatyvumo. Iš pradžių į tai kreipdavau didelį dėmesį, ypatingai į negatyvius komentarus po patalpintais vaizdo įrašais. Visgi šeimos nariai ir palaikantys žmonės internete neleido sustoti ir kūriau toliau, kol tapau pripažintas. Jaučiuosi įvertintas už savo darbą, kai savo veikla žiūrovams sukeliu šypseną ir juos pralinksminu, man tai yra kažkas nuostabaus, nepakartojamo, pats geriausias atlygis.

Vienas labiausiai dominančių klausimų yra susijęs su merginomis, kaip sekasi meilės fronte?

Šio klausimo tikėjausi, kažkodėl jis visiems labai aktualus. Jokios merginos už kameros kol kas neslepiu. Neneigsiu, kad su išpopuliarėjimu padaugėjo merginų dėmesio, tačiau su tuo pasidariau tik atsargesnis. Niekam ne paslaptis, kad yra nemažai žmonių, kurie žiūri tik į sekėjų skaičius ir panašiai.

Daugiausia peržiūrų sulakęs vaizdo įrašas:

3. Žiūrovų širdis užkariavęs išsiskiriančiais montažais - Andrius Talžūnas savo sekėjų sąskaitoje puikuojasi virš 30,000 sekėjų. Jaunuoliui patinka naujausios technologijos, kompiuteriai bei video aparatūra, tačiau už juos dar labiau patinka dalintis su žiūrovais savo gyvenimo kasdienybe.

Kada ir kokia idėja paskatino ateiti čia, kur esi dabar?

Idėja kurti ir kelti vaizdo įrašus į internetą man šovė pakankamai seniai. Pirmąjį savo filmuką įkėliau 2009 m. Tai buvo magijos triukas su kortomis, nufilmuotas mamos telefonu, kuris galėjo filmuoti tik 15 sekundžių! Vėliau kūriau angliškai, rodžiau, kaip aš žaidžiu kompiuterinius žaidimus, tačiau tai nesulaukė daug peržiūrų. Viskas pasikeitė, kai mano sesė (Lina Saulutė) pradėdama vloginti išpopuliarėjo ir kai gavau naują kamerą bei susidomėjau montažais.

Kiek pastangų prireikė, kad montažai prilygtų profesionalo darbui?

Niekada nemėgau kalbėti prieš kamerą, bet žiūrovus sudominti troškau. Vienintelis būdas tai padaryti buvo parodyti jiems vaizdo montažus ir daugiau kurti. Taip aš įkėliau dvidešimt penkis filmukus per dvidešimt penkias dienas. Tai nebuvo itin sunku, nes dariau tai, kas man patinka, visa tai man suteikia malonumą. Kuo daugiau montavau, tuo geriau sekėsi. Pirmąjį savo montažą įkėliau prieš 4 metus, tad pasiekti aukštą lygį tiek ir prireikė.

Kiek laiko užtrunka vieno vaizdo įrašo gamyba?

Dažniausiai vaizdo įrašą pradedu filmuoti ryte ir užbaigiu vakare, tuomet prasideda montavimo procesas. Jis labai priklauso nuo mano nuotaikos ir tos dienos įvykių.

Pavyzdžiui, jei mano vaizduotėje diena pasirodė neįdomi aš vis atidėlioju montavimą ir filmuką išleidžiu vos ne po mėnesio, tačiau kartais jį galiu sumontuoti per 4 - 6 valandas.

Ar jaučiasi konkurencija tarp Lietuvos vlogerių?

Didelės konkurencijos tikrai nejaučiu. Manau, kad mes visi esame draugai, nekonkuruojame dėl skaičių. Visi užsiimame ta pačia veikla, kuri mus subūrė veikti kartu. Dėl būtent šios veiklos ir susipažinau su begale nuostabių žmonių. Keletas jų tapo tikrais mano draugais!

Kokios galimybės atsirado pradėjus populiarėti?

Dėl You Tube veiklos, kaip ir sakiau, susipažinau su daug žmonių, susitikdamas su jais vis dažniau turiu įvairios veiklos. Taip pat vis atsiranda užsakymų nufilmuoti ir sumontuoti klipus rimtesniems užsakovams, pareklamuoti kitų kompanijų daiktus ar paslaugas. Šiemet baigiau 12 klasių, jau rudenį studijuosiu multimediją ir kompiuterinį dizainą. Šią specialybę pasirinkę daugelis Lietuvos vlogerių, tad You Tube dėka universitete rasiu bendraminčių.

Daugiausia peržiūrų sulaukęs vaizdo įrašas:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis