Viskas apie madingiausias išleistuvių sukneles, makiažą ir šukuosenas: negali to praleisti (FOTO)

Vienas gražiausių gyvenimo įvykių – mokyklos išleistuvės – nenumaldomai artėja. Šiai džiaugsmingai jaunystės šventei ypač atsakingai ruošiasi merginos. Kokią suknelę išsirinkti, kokia šukuosena labiausiai tiktų, kokius aksesuarus ir kokį makiažą pasirinkti?

Šie klausimai nuolatos sukasi jaunų merginų galvose. Išleistuvių laukimu gyvena ir bene žinomiausia šių metų abiturientė – dainininkė bei „Muzikos talentų lygos“ vedėja Eglė Jurgaitytė. Vilniaus Simono Daukanto gimnazijos dvyliktokė sėkmingai išlaikė abitūros egzaminus, tačiau apie studijų planus žinoma mergina dar neatvirauja.

„Išleistuvės tarsi pažymi savotišką vaikystės, paauglystės pabaigą, ir yra tarsi nauja pradžia kažko visiškai naujo, nežinomo ir kitokio. Tad, manau, išleistuvių dieną visiems bent vieną kartą sudreba širdelė, supratus, jog gavai brandos atestatą ir metas judėti pirmyn, paliekant tikrai daugeliui bene gražiausius prisiminimus ir akimirkas“, – nuoširdžiai sako E. Jurgaitytė, prieš šešerius metus „Vaikų Eurovizijos“ konkurse laimėjusi trečiąją vietą. Mergina prisipažino, kad išleistuvių suknelės kol kas dar nėra išsirinkusi. „Sunku apsispręsti ir surasti geriausią variantą, su kuriuo jausčiausi patogiai, jaukiai ir taip, kaip visą gyvenimą bandžiau įsivaizduoti", – atvirai sako Eglė. Pasak pašnekovės, šukuosenos idėja atsiras atradus savo suknelę.

Eglė Jurgaitytė
Eglė Jurgaitytė
Rūtos Andrės nuotr.

„Ją apsivilkus ir atsistojus priešais veidrodį, manau bus nesunku nuspręsti: palaidi ar sukelti plaukai tinka labiau. Taip pat viskas priklausys nuo orų, jei tądien švies saulė – subanguosiu plaukus, jei lis – turbūt pasirinksiu kuodelį", – svarsto E. Jurgaitytė. Pasak atlikėjos, abiturientė turi atrodyti elegantiškai, ir suprasti, kad eina ne į gimtadienio vakarėlį ar naktinį klubą. Eglė mano, kad jaunuolė savo šventės dieną neturi stengtis atrodyti vyresnė už tėvelius ar mokytojus. „Lai spinduliuoja jaunatviškumas ir šypsena!", - įsitikinusi jaunoji scenos gražuolė E. Jurgaitytė.

Žinoma plaukų meistrė Rūta Morozovienė, moterų fotografė Rūta Andre ir stilistė Violeta Krasovska pakvietė atlikėją E.Jurgaitytę ir kitas jaunas vilnietes jau šiandien parepetuoti išleistuvių šventę. Pasižiūrėti, kokios proginės suknelės šįmet madingos, kokios šukuosenos tiktų ypatingą dieną, kokius papuošalus ir kokį makiažą pasirinkti. Įdomu tai, kad stilistė V. Krasovska ryžosi ir pati savo kailiu išbandyti šįmet madingą išleistuvių įvaizdį: matavosi progines sukneles, papuošalus, sėdo į plaukų meistrės, visažistės kėdes ir stojo prieš fotografės objektyvą.

Eglė Jurgaitytė
Eglė Jurgaitytė
Rūtos Andrės nuotr.

„Kiekvienais metais išleistuvių šventės stiliaus tendencijos keičiasi, bet kai kurios variacijos nekinta, arba – tik iš dalies. Jaunos merginos, ką tik baigusios mokyklą, asocijuojasi su švelnumu, naivumu ir jaunyste. Be jokios abejonės, šiuo atveju reikėtų atskleisti ir parodyti būtent tai ir rinktis švelnias spalvas, lengvas tekstūras ir romantiškas faktūras. Sakyčiau, svarbiausia šių metų spalva yra ryškiai balta. Suknelė gali būti ilga ar trumpa, svarbiausia, kad merginai ji tiktų ir patiktų", – sako V. Krasovska fotosesijai parinkusi mados namų „Angelo Mio“ jaunatviškai prabangias ir originalias sukneles. Stilistė šį išleistuvių sezoną išskiria ir sidabrą bei auksą. Žėri ne tik suknelės, bet aukštakulniai, delninės, net ir nagų lakas ar lūpų dažai. „Gražiai atrodys ne tik apnuoginti pečiai bei nugara, bet ir įmantrios detalės, tokios, kaip viena suknelės rankovė arba suknelė be petnešėlių, su prigludusiomis klostėmis. Tai suteiktų bet kurios merginos įvaizdžiui išskirtinumo. Kiekviena mergina turi jaustis pasakiškai ir išsirinkti labiausiai sau tinkantį variantą", – mano V. Krasovska, pritaikiusi fotosesijos modeliams, pagal jų tipažą labiausiai tikusias stilingas „Angelo Mio“ sukneles.

Eglė Jurgaitytė
Eglė Jurgaitytė
Rūtos Andrės nuotr.

Prie mados namų suknelių stilistė parinko derančius „Timebar“ papuošalus bei laikrodžius. „Nuo neatmenamų laikų aksesuarai turėjo ypatingą svarbą, todėl ir šiandien, tai – aktualu. Kalbant apie išleistuves, tai šventė, kurios metu kiekvienas nori atrodyti stulbinamai, tad nepamirškime ir įvaizdį užbaigiančių detalių, t.y. skoningų aksesuarų. Prie suknelės tiks puošni apyrankė su blizgiais akmenėliais ar ryškiaspalvis jaunatviškas laikrodis“, – pastebi V. Krasovska.

Išleistuvių įvaizdžiai
Išleistuvių įvaizdžiai
Rūtos Andrės nuotr.

Merginoms išleistuvių dienai tinkančias šukuosenas kūrė plaukų stilistė R. Morozovienė. „Išleistuvės, tai tarsi brandos šventė, kai jaunas žmogus, užbaigdamas vieną svarbų gyvenimo etapą, pradeda kitą. Todėl išleistuvių šventė visuomet būna iškilminga ir svarbi, ypatingai merginoms, kurios šiai šventei ruošiasi itin atsakingai“, – įsitikinusi plaukų meistrė, vadovaujanti „Salon plus Ozas“ grožio meistrų komandai. R. Morozovienė rekomenduoja merginoms išlikti jaunatviškoms, subtilioms bei, žinoma, madingoms. „Išleistuvių proga jokiu būtų nereikėtų tapti nuotaka ar pamerge, todėl svarbu nepersistengti, kalbant apie visą įvaizdį apskritai. Šukuosenoms puikiai tiks visuomet madingos stambios garbanos, bangos, tarsi netyčia išsidraikę kuodeliai, įvairūs, netikėti pynimai, aukštai surišta „uodega“, – pataria R. Morozovienė.

Išleistuvių įvaizdžiai
Išleistuvių įvaizdžiai
Rūtos Andrės nuotr.

Baigiamasis išleistuvių dienos įvaizdžio akcentas – tinkamas makiažas. „Išleistuvių makiažas išsiskiria tuo, jog turi pabrėžti jaunos merginos prigimtinį grožį, tad turi būti skaistus, tačiau gali išsiskirti ir žaismingumu“, – sako „Make up store“ vadovė Laura Parulė, kūrusi fotosesijos dalyvėms šventinį makiažą. Pasak visažo meistrės šiuo metu madingas švelnus dūminis makiažas puikiai galėtų būti pritaikomas išleistuvių šventei. „Jeigu ryškiname akis, tuomet lūpas tik patepame veidrodiniu blizgiu; jei pabrėžiame akių liniją pravedimu, lūpos gali būti net ir tamsokos vyno spalvos, tačiau labai svarbu išlaikyti saiką“, – pastebi L. Parulė, pasak kurios, svarbu, kad makiažas derėtu su šukuosena ir pasirinkta šventine apranga.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis