Muzikos atlikėjas Petras Daunys siunčia ypatingą žinią jaunimui

Gegužės 12 dieną Vilniuje vyksiančiame motyvaciniame jaunimo forume „Tavo Ateities Vizija“ atlikėjas Petras Daunys pirmą kartą pristatys visiškai naują dainą - „Gimę būti laisvi“. Tai himnas jaunimui su ypatinga misija - įkvėpti kiekvieną žmogų būti laisvu ir kurti savo ateitį. Įvairiuose televizijos projektuose dalyvavęs talentingas muzikos atlikėjas vis labiau pasineria į autorinės muzikos kūrimą ir klausytojams žada dar daugiau staigmenų. Apie tai ir kalbamės su Petru.

Petrai, tai visiškai naujas Tavo muzikos kūrinys. Kaip gimė jo idėja?

Vieną vakarą po darbo radijo stotyje neskubėjau namo ir kažkaip nusprendžiau nueiti į mūsų kūrybos studiją pasėdėti, pamąstyti, pakurti ir padainuoti. Taip viskas ir prasidėjo, kaip dainoje, nuo žodžių „mažas kambarys“ ir išsiplėtojo į visą istoriją, skatinančią nebijoti, pakilti, skristi ir kurti.

Kaip keitėsi Tavo požiūris į kūrybą per laiką nuo dalyvavimo įvairiuose televizijos projektuose iki dabar?

Supratau esminį dalyką, kad mano kūryba neturi pakeisti pasaulio. Mano kūryba turi įkvėpti pasikeisti visų pirma patį mane, o būdamas pavyzdžiu, turėdamas tvirtą vertybinį stuburą tikiu, kad įkvėpsiu ne vieną siekti ir sekti savo svajonės, kuri tikrai prisidės prie mūsų visų šviesesnės ateities, kokia forma tai bebūtų. O mano požiūrio pasikeitimui įtaką padarė, ne tiek dalyvavimas įvairiuose projektuose, kiek mano paties branda.

#1127

A post shared by Petras Daunys (@petrasdaunys) on Nov 26, 2016 at 11:04pm PST

Kokie Tavo ateities kūrybos planai ir kuo ruošiesi nudžiuginti muzikos klausytojus?

Jau greitai planuoju pristatyti kamerinę „Tribute to Michael Buble“ versiją, kuri jau rudeniop turėtų virsti į masyvų, galingą ir kokybišką bigbendą, kuris visai Lietuvai pristatys aukščiausio lygio koncertinį pasirodymą. Taip pat rašau dainas savo pirmajam albumui.

Kodėl projektui pasirinkai būtent atlikėją Michael Buble? Kuo jis Tave žavi?

Vaikystėje augau su džiazu. Mama pasakojo, kad niekada niekas man neskaitė pasakų, kaip tai bebūtų ironiška (juokiasi), bet užtat visada mane paguldžiusi į lopšį uždėdavo džiazo plokštelę.
Michael Buble – tikras modernaus, galbūt šiek tiek supopsinto džiazo atlikėjo pavyzdys. Jis sugeba senąjį džiazo skambesį perteikti šiuolaikiniam klausytojui visa tai darydamas profesionaliai, charizmatiškai ir žaismingai. O jo bigbendo atliekamos naujos, senų dainų aranžuotės, suteikia antrąjį gyvenimą, galbūt šiek tiek primirštiems, tačiau jau klasika spėjusiems tapti kūriniams.

Kur pats semiesi kūrybos įkvėpimo?

Kažkaip specialiai nesistengiu savęs įkvėpti tam, kad kažką sukurčiau. Manau, kad kūrėjas glūdi kiekviename iš mūsų, tik reikia teisingai prie jo prieiti, pasikalbėti, paimti už rankos ir kartu su juo leistis į gyvenimo nuotykį. Tik tada, kai išmoksti tai padaryti ir atrakini spyną, kurios grandinės tave pančiojo, supranti, kad viskas yra kur kas paprasčiau nei atrodė.

Kaip manai, kokią misiją atlieka menininkai ir kūrėjai šiandieniniame pasaulyje, kuris toks užvaldytas technologijų ir interneto?

Manau, kad šiandieniniai menininkai ir kūrėjai turi suvokti, jog pasaulyje, kurį valdo technologijos ir internetas, kūryba praranda savo vertę.

Kaip kūrėjas ir menininkas, manau, kad kartu su bičiuliais, kolegomis ir bendraminčiais turėtume burtis ir palaikyti vieni kitus tam, kad kūrybos liepsna niekada negestų. Tikiu, kad drauge sukurtume begalę naujų ir gražių dalykų, kurie ne tik suteiktų prasmę kūrybai, bet ir gyvenimui.

Tai manai, kad menas turi platesnę reikšmę nei vien tik linksminti žmones ir suteikti pramogą?

Tikrai taip. Tik suprantame jį kiekvienas skirtingai. Ir tai nėra blogai. Taip tikriausiai netgi ir turi būti, nes jei viskas būtų vienoda, būtų labai nuobodu.

Ko palinkėtum kiekvienam jaunam žmogui, norinčiam kurti?

Nebijoti ir kurti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis