Nežinai, ką veikti savaitgalį? Pralinksmėk, jis žada kaip niekad daug renginių

Artėjantis savaitgalis žada kaip niekada daug įvairiausių progų renginių, tad jeigu dar nesusiplanavai, ką veiksi sulaukusi laisvadienių, pats metas išsirinkti dabar!

Penktadienį į sostinę sugrįžtą jau 19-tą kartą organizuojama „Mados infekcija“! Kovo 17–18 dienomis Šiuolaikiname meno centre (ŠMC) vyksiantis festivalis vilios jaunatviškomis idėjomis bei novatoriškais sprendimais. Savo kolekcijas žiūrovams pristatys konkurso „Injekcija“ nugalėtojai bei finalininkai: 2RU2RA, Nikė Kotryna Kvedarauskaitė, Patricija Regesaitė, Pauliaus Leono ir Viktorijos Rosenberg tendemas, Vaida Januškevičiūtė, Živilė Aleknavičiūtė, Thom Bara, Ugnė Martinaitytė, Morta Nakaitė, Liucija Kvašytė.


Trijų valandų trukmės renginys Šiuolaikinio meno centre abi dienas prasideda tuo pačiu metu – 19:30val. Bilieto kaina į renginį prasideda nuo 15 eur.

Šeštadienį visas pasaulis, o kartu ir Vilnius, minės Šv. Patriko dieną! Kaip jau tapo įprasta, šią dieną Vilnelės upė nusidažys ryškiai žalia spalva ir kvies švęsti. Prie Užupio tilto, stebėti upės sužaliavimo, svečiai kviečiami šeštadienį nuo 13:30 val. Po ceremonijos čia laukia gyvo garso koncertai!

Patriko diena Užupyje
Patriko diena Užupyje
DELFI / Domantas Pipas

Artėjant Tarptautinei teatro dienai Lietuvos muzikos ir teatro akademija kviečia į visą savaitgalį trunkantį festivalį LMTA Teatro dienos. Šia proga kovo 19 d., sekmadienį, 18 val. LMTA Balkono teatre bus rodomas nemokamas spektaklis „DEADLINE“. Spektaklis anglų kalba su lietuviškais subtitrais. Trukmė: 60 min.

Kovo 17–19 d. Nacionalinėje dailės galerijoje rengiamas svetingas savaitgalis, skirtas parodos „Miesto gamta: pradedant Vilniumi“ uždarymui. Šia proga vyks nemokamos ekskursijos ir susitikimai parodoje ir mieste. Galerijos bilietas nuo penktadienio iki sekmadienio kainuos tik 20 euro centų! Ši paroda apjungia meną ir mokslą: joje rodomi penki nauji šiuolaikinio meno kūriniai, sukurti bendradarbiaujant su mokslininkais, ir šeši moksliniai tyrimai, kurių vizualius, kūrybiškus pristatymus kartu su mokslininkais parengė parodos kuratoriai. Nemokamos ekskursijos organizuojamos penktadienį vakare ir šeštadienį, tačiau į jas būtina užsiregistruoti. Daugiau informacijos ieškok: www.ndg.lt.

Nacionalinė dailės galerija
Nacionalinė dailės galerija
DELFI / Kiril Čachovskij

Šeštadienį švęsime pavasario lygiadienį, o ta proga sostinėje vyks nemokami renginiai Šventaragio slėnyje (prie Lietuvos nacionalinio muziejaus). Pavasario lygiadienis – tai mistinis laikas, kuomet diena lygi nakčiai. Po jo dienos tik ilgesnės, šilumos ir saulės vis daugiau. Renginiai po atviru dangumi prasidės kovo 18 d., šeštadienį, nuo 20 val.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis