PANELĖ pristato premjerą: pasakiškai gražus filmas „GRAŽUOLĖ IR PABAISA“

Pamatyk pirmoji! Kovo 16 d. PANELĖ kviečia į pasakišką kiną: tądien visuose kino centruose „Forum Cinemas“ įvyks bene gražiausio šių metų filmo „Gražuolė ir pabaisapremjera.

Kino kompanija „Disney“ ilgą laiką svarstė, ar vaidybinė „Gražuolės ir pabaisos“ versija turi šimtaprocentinai atitikti animacinį 1991 metų „Disney“ studijos šedevrą, kuris ligi šiol žavi įvairaus amžiaus žiūrovus. Bet galiausiai pasidavė režisieriaus Billo Condono argumentams, kad vaidybinė „Gražuolė ir pabaisa“ praras pusė savo žavesio, jeigu joje neskambės 1991-ųjų animaciniam filmui sukurta muzika arba jeigu joje nebus visų magiškų personažų, kurie gyvena užburtoje pilyje.

Kadras iš filmo
Kadras iš filmo
Organizatorių nuotr.

Bet jokiais būdais vaidybinės „Gražuolės ir pabaisos“ negalima vadinti visiška animacinio filmo kopija. Šiek tiek pakeistas siužetas, pagal kurį gražuolė Bela yra ne šiaip mergina iš nedidelio kaimo, o sumani, bet kitų nesuprasta išradėja. Pakeisti kai kurių filme skambančių dainų tekstai – jie labiau priartinti prie naujų siužeto linijų. Bet nepaisant to, filme skamba nuostabi aštuonių „Oskarų“ laureato kompozitoriaus Alano Menkeno muzika, o siužetui magijos suteikia šiuolaikinių technologijų efektai: kompiuteriu sukurti magiški personažai atrodo tarsi gyvi!

Organizatorių nuotr.

Klasikinė „Disney“ istorija pasakoja 1740-aisias prancūzų rašytojos Gabrielle-Suzanne de Villeneuve parašytos pasakos „Gražuolė ir pabaisa“ siužetą. Jos pagrindinė herojė – Bela, miela ir kilniaširdė mergina, kuriai brangiausias pasaulyje yra jos tėtis. Šiam pakliuvus į bėdą, mergina nė nesusimąsčiusi ryžtasi pasiaukoti ir tapti Pabaisos įkaite prabangiuose jo rūmuose. Nepaisant iš pradžių tarp jų tvyrojusio nepasitikėjimo ir baimės, Bela pamažu pradeda pažinti tikrąjį Pabaisos grožį – po siaubinga išore slypinčią didžiulę ir mylinčią jo širdį. Tačiau vos tik jiems susidraugavus, Pabaisai iškyla mirtinas pavojus – gražuolės Belos gelbėti atvyksta medžiotojas Gastonas, kuris gailesčio nejaučia niekam...

Kadras iš filmo
Kadras iš filmo
Organizatorių nuotr.

Kai Belos vaidmeniui buvo užtvirtinta „Hario Poterio“ istorijoje išgarsėjusi aktorė Emma Watson, 1991-ųjų animciniame filme Belą įgarsinusi aktorė Paige O'Hara pasakė, kad tai pats geriausias režisieriaus ir prodiuserių pasirinkimas. Jai pritarė ir aktorė Susan Farrell Egan, kuri Belą įkūnijo pirmajame „Gražuolės ir pabaisos“ miuzikle Brodvėjuje.

Kadras iš filmo
Kadras iš filmo
Organizatorių nuotr.

„Saulėlydžio“ sagos paskutinius du filmus „Brėkštanti aušra. 1 dalis“ ir „Brėkštanti aušra. 2 dalis“ pastatęs režisierius Billas Condonas užsibrėžė vaidybinę „Gražuolės ir pabaisos“ versiją padaryti ne tokią vaikišką, labiau dramatišką ir patrauklią suaugusiems. Ir, berods, jam pavyko! Tuo galėsi įsitikinti savo akimis kovo 16 d. per PANELĖS premjerą, kurioje – magiška ir nepaprastai romantiška kino pasaka „Gražuolė ir pabaisa“.

*****

„Gražuolės ir pabaisos“ PANELĖS premjera vyks kovo 16 d.:
• 18.20 val. Vilniaus kino centre „Forum Cinemas Akropolis“
• 18.40 val. Vilniaus kino centre „Forum Cinemas Vingis“
• 17.20 val. Kauno kino centre „Forum Cinemas“ (Akropolis)
• 18.50 val. Klaipėdos kino centre „Forum Cinemas“ (Akropolis)
• 18.20 val. Šiaulių kino centre „Forum Cinemas“ (Akropolis)
• 18.25 val. Panevėžio kino centre „Forum Cinemas“ (Babilonas)

Bilietai parduodami „Forum Cinemas“ kino centrų kasose ir internetu: http://www.forumcinemas.lt/Event/305366/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis