Lietuvos LGBT+ bendruomenė nebetylės: „Lietuva atsiskleidžia“

Kino kūrėjas Romas Zabarauskas ir fotografė ARCANA FEMINA antradienio vakarą Vilniaus džiazo klube „Paviljonas“ pristatė išskirtinę LGBT+ (lesbiečių, gėjų, biseksualių, trans ir kitų asmenų) bendruomenės knygą „Lietuva atsiskleidžia: 99 LGBT+ istorijos“.

„Ši knyga parodo mūsų brandą. Vos prieš kelis metus būtų neįmanoma, kad beveik šimtas žmonių atvirai, su nuotrauka, vardu ir pavarde, dalintųsi savo istorijomis“, – gausiai susirinkusiems svečiams teigė R. Zabarauskas: „Dabar tai yra įmanoma, ir galiu pasakyti, kad gyvendamas Lietuvoje, priklausau bendruomenei, kuria galiu didžiuotis. Bendruomenei, kuriai rūpi teisingumas, lygiateisiškumas ir laisvė – svarbūs dalykai, kurių trūksta visai visuomenei“.

„Lietuva atsiskleidžia: 99 LGBT+ istorijos“ pristato skirtingas Lietuvos LGBT+ asmenų patirtis ir neišskiria įžymybių, tačiau pristatymas sudomino ir žinomus Lietuvos žmones. Jame dalyvavo Seimo narė Giedrė Purvaneckienė, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Mark Adam Harold, JAV lietuvių bendruomenės tarybos narys Rimvydas Baltaduonis, aktorius Dominykas Vaitiekūnas, šokėjas Naglis Bierancas, stilistė Milda Metlovaitė ir daugybė kitų.

Renginio metu knygą įsigijęs komikas Paulius Ambrazevičius ją perskaitė per tą patį vakarą. „Vienu prisėdimu perskaičiau visą „Lietuva atsiskleidžia“. Patiko. Romas Zabarauskas su chebra atliko didelį darbą“, – įspūdžiais socialiniame tinkle Twitter dalinosi P. Ambrazevičius.

Vilniuje įvykęs pristatymas pradėjo seriją kitų renginių. Knygą bus galima įsigyti ir su autoriais susitikti šįvakar „SOHO“ klubo LGBT+ kandidatų į Seimą debatuose, o taip pat penktadienio vakarą pristatyme Kaune, „Frida“ labdaros ir paramos fonde, bei tą pačią dieną rengiamame „SOHO“ sezono atidaryme. Vilniečiai ir miesto svečiai iki spalio 5 dienos gali apžiūrėti rinktinę ARCANOS FEMINOS knygos fotografijų parodą, pristatytą „Paviljone“. Nuo šios savaitės pabaigos knyga bus plačiai prieinama šalies knygynuose.

„Lietuva atsiskleidžia: 99 LGBT+ istorijos“ finansuojama pačios bendruomenės ir palaikančių rėmėjų parama, o pagrindiniu knygos globėju tapo britų verslininkas Glenn Elliott. „Tiesa ir nuoširdumas turi nuostabią galią keisti pasaulį“, – knygos svarbą pačiai LGBT+ bendruomenei apibūdino rėmėjas: „Drąsūs šios knygos herojai kviečia kitus sekti gražiu, jų jau apšviestu keliu“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis