Tai patvirtinta: 6 negirdėti būdai palaikyti formą tinginiaujant

Tikriausiai ir tu neretai susimąstai: iš kur įgauti valios ir ryžto sportuoti? Jei tavasis pasiryžimas dailinti kūno formas baigiasi po kelių apsilankymų sporto klube, gali pasikliauti kalorijų deginimo būdais, kurie nereikalauja jokių pastangų! O vienam jų, pasirodo, užtenka... vien mąstymo!

1. Maudykis karštoje vonioje. Ar gali būti kažkas geresnio nei grįžus po sunkios darbo dienos išsimaudyti karštoje vonioje? Maudymasis vonioje ne tik atpalaiduoja, padeda užsimiršti, bet ir intensyviai degina kalorijas. Suomijoje atlikto tyrimo metu buvo išsiaiškinta, jog maudymasis karštoje vonioje ar kaitinimasis saunoje prilygsta pusvalandžiui pasivaikščiojimo, mat tuo metu greitėja kraujo cirkuliacija, padažnėja širdies darbas, todėl sparčiai yra deginamos kalorijos. Neatsisakyk šio malonumo, kuris taip pat yra puikus būdas palaikyti gražią formą.

Sudeginamų kalorijų skaičius: ~ 125 kcal.

2. Paprašyk, jog kažkas kitas tau rankomis patemptų galūnes. Mokslininkai išsiaiškino, jog galūnių patempimas (apie 30 sekundžių) spartina kraujotaką, o tai savo ruožtu skatina medžiagų apykaitos greitėjimą. Nors galūnių tempimas dažniausiai atliekamas po apsilankymo sporto salėje, net jei ilsiesi, paprašyk, jog kažkas švelniai patemptų kojų galūnes rankomis ir šiek tiek jas palaikytų bei vėl atleistų.

Sudeginamų kalorijų skaičius: ~ 80 kcal.

3. Patrauk kompiuterio ekraną nuo savęs prieš eidama miegoti. Kokybiškas miegas ne tik užtikrina puikią savijautą, gerina koordinaciją ir protinę veiklą, bet ir degina kalorijas. Jei miegi nekokybiškai, nuolat vartaisi, prabundi, sudegini daug mažiau kalorijų nei tie, kurie miega saldžiai ir giliai. Todėl pasirūpink kokybišku miegu - valandą prieš eidama miegoti atsiribok nuo technologijų ir išjunk televizorių ar kompiuterį. Taip pasiruoši miegui ir kur kas lengviau užmigsi.

Sudeginamų kalorijų skaičius: ~ 40 kcal.

4. Nuolatos gurkšnok vandenį arba žaliąją arbatą. Vandens nauda organizmui žinoma jau nuo neatmenamų laikų, tačiau retai kada sutiksime žmogų, per dieną išgeriantį tiek vandens, kiek rekomenduoja specialistai. Vanduo reikalingas gyvybinėms organizmo funkcijoms palaikyti, be to, nuolatinis vandens gurkšnojimas užtikrina spartesnę medžiagų apykaitą. Dar geriau, jei per dieną išgersi kelis žaliosios arbatos puodelius - žalioji arbata ne tik tonizuoja, padeda išlikti energingesnei, bet ir gražina kūno linijas.

Sudeginamų kalorijų skaičius: priklausomai nuo gėrimo kiekio ~ 50 kcal.

5. Vaikščiok kalbėdama telefonu. Daugelis žmonių šiaip ar taip laikosi šios taisyklės ir kalbėdami telefonu vaikštinėja iš kampo į kampą. Anot jų, tai gerina dėmesio sukoncentravimą pokalbio metu. Todėl jei tau paskambino draugė ar mama ir žinai, jog teks ilgai kalbėti, pakilk nuo lovos ir vaikščiok po namus. Dar geriau, jei pokalbio metu išeitum pasivaikščioti į lauką - taip pravedinsi galvą, įkvėpsi gryno oro ir, žinoma, sudeginsi kelias nereikalingas kalorijas.

Sudeginamas kalorijų skaičius: ~ 135 kcal.

6. Galvok apie sportą. Skamba visiškai netikėtai ir absurdiškai? Išgirdus mokslininkų išvadas, manysi kitaip. Teksaso universiteto tyrėjai nustatė, jog įtemptas mąstymas apie tai, kaip veikia raumenys, paskatina juos tvirtėti! Žinoma, vien mąstymas apie tai, kaip darai atsilenkimus, tobulo pilvo preso tau negarantuos, tačiau protavimas veikia raumenis tarsi variklis. Ne veltui daugelis sporto trenerių teigia, jog pirmiausia pokyčiai turi įvykti viduje - tuomet atsiras ir troškimas dailinti kūno formas išorėje.

Sudeginamų kalorijų skaičius: priklauso nuo tavo fantazijos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis