Stulbinantys 19 - metės lietuvaitės pokyčiai: minus 40 kilogramų ir grįžęs noras apsipirkinėti (FOTO)

Iš Jonavos kilusią Lolitą Bublytę (19 m.) vargiai pažinsi iš praeities nuotraukų. Šiuo metu architektūrą Kaune studijuojanti mergina vienuolika mėnesių uoliai dirbo sporto salėje tam, jog įgautų pavydėtinas kūno formas. Anot jos, tokie pokyčiai - didelės valios bei pastangų rezultatas.

Pasirodo, jog misija neįmanoma yra dar ir kaip įmanoma! Pakalbinome Lolitą ir pasiteiravome, kas paskatino merginą imtis tokių pokyčių. Kaip jai sekasi jau pasiekus trokštamo rezultato ir toliau propaguoti sveiką gyvenimo būdą? Ryžto, valios ir užsispyrimo šiai merginai tikrai netrūksta - įsitikink tuo pati!

Netekai 31 kilogramo - tai nemenki pokyčiai. Kas paskatino tave jų imtis?

Galiu pasidžiaugti, dabar tai tikriausiai jau daugiau nei 31 kilogramai, nes numečiau apie 40 kilogramų! Lieknėti pasirinkau todėl, nes norėjau patikti sau. Niekada nesijaučiau gerai, būdavo nemalonu į save žiūrėti, ypač vasaros laikotarpiu, kai reikėdavo eiti į paplūdimį ar rengtis atviresnius drabužius. Nespinduliavau meile sau...

Ar nebuvo taip, jog tavo buvęs svoris tau trukdė, sulaukdavai dėl jo pašaipų?

Apie pokyčius mąsčiau jau kelis metus, tačiau nežinojau, nuo ko pradėti. Jei atvirai, sulaukdavau nemažai pašaipų, nemalonu būdavo gatvėje praeiti pro bendraamžius paauglius. Taip pat mane persekiojo baimė, kad kažkam užklius mano išvaizda ir bus pasakytas užgaulesnis žodis.

Papasakok, koks buvo tavo lieknėjimo planas - kur pradėjai sportuoti, kaip keitei savo mitybos įpročius?

Iš pradžių aš tiesiog norėjau pradėti sportuoti, gyventi aktyvų gyvenimą. Už tai esu dėkinga savo mamai, kuri mane palydėjo į sporto salę ir kartu su manimi sportavo.

Iš kitų sportuojančių klube žmonių sulaukdavau gražių žodžių, jog stengiuosi, esu motyvuota. Klubo treneriai taip pat man pagelbėjo sportuojant. Mano pirmasis treneris buvo Artūras Sujeta, kuris man be galo daug pagelbėjo. Jis sudarė treniruočių grafikus, kartu sportavo ir prižiūrėjo mane, o vėliau patarinėdavo mitybos klausimais.

Teko pakeisti viską! Gavau mitybos planą, kuriame buvo surašyta, ką galiu valgyti. Daugelis mano mėgstamų produktų buvo išbraukti - miltiniai produktai, saldumynai, riebūs produktai. Visiškai turėjau atsisakyti riebalų ir cukraus, taip pat privalu buvo laikytis pertraukų tarp valgymų.

Ar metant svorį susidūrei su kokiais nors sunkumais: neatsilaikydavai paskanavusi gardėsių, apimdavo tingulys prieš einant į sporto salę ar panašiai?

Viskas vyko palaipsniui. Iš pradžių buvo sunkoka priprasti prie tokio gyvenimo ritmo, o vėliau net ir pati stebėjausi, iš kur atsirado tiek noro ir valios. Niekada netinginiavau, sportui atsiduodavau visa širdimi. Lygiai tas pats ir su mityba - net per prievartą man niekas nebūtų įkišęs maisto, kuris man draudžiamas. Iš tiesų, sporto ir mitybos plano laikiausi labai griežtai, neleisdavau sau atsipalaiduoti.

Esi studentė. Ar lengva sveiką gyvenseną, sportą, suderinti su mokslais?

Studijuoju rimtus mokslus - architektūrą, o tai atima labai daug laiko. Šiuo metu nesistengiu numesti kuo daugiau kilogramų, treniruočių kiekį sumažinau, tačiau prisižiūriu mitybą. Man nesunku laikytis sveikos gyvensenos plano. Jei kartais turiu labai daug darbų ir nespėju į sporto klubą, pasportuoju namuose ar kokiame nors stadione.

Kas labiausiai džiugina, pasiekus tokį svorį, kokio jau seniai troškai?

Labiausiai mane džiugina tai, jog įrodžiau sau, kad galiu pasiekti tai, apie ką seniai svajojau. Įgijau didesnę motyvaciją ne tik sportuojant, bet ir atliekant kitus dalykus. Taip pat šiuo metu labai smagu apsipirkinėti! Be galo geras jausmas, kai tinka visi madingi ir patinkantys drabužiai, todėl nebereikia išgyventi, jog į širdį kritęs drabužis netiks. Pagaliau atsirado pasitikėjimas savimi ir stiprybė!

Daugelis galvoja, jog metantys svorį valgo vien vištieną ir ryžius. Kaip yra tavo atveju - ar tenka atsisakyti visų malonumų?

Na, yra daugiau produktų, kuriuos galima valgyti sportuojant. Tiesą sakant, aš atsisakiau visų malonumų, nors tai nėra būtina. Kiekvienas sportininkas žino, jog kartą per savaitę galima leisti sau viską.

Mano mityba griežta: riboju porcijas, o vištienos kartu su ryžiais aš nevalgau. Maisto racione vyrauja didelis kiekis daržovių, vaisių, baltymų ir angliavandenių (toks kiekis angliavandenių, kurio užtektų organizmo energijai palaikyti). Viską atidžiai skaičiuoju ir sveriu, nors dabar jau žinau, ką reiškia ta vadinamoji cheating day, todėl dabar vieną dieną per savaitę leidžiu sau pasilepinti tuo, ką labiausiai mėgstu.

Ką patartum panelėms, kurios trokšta atrasti motyvacijos sportuoti bei sveikai gyventi? Ko pirmiausia reikėtų imtis?

Pirma patarčiau nekreipti dėmėsio į aplinkinius, kurie gyvenime nieko nereiškia. Visada atsiras žmonių, kurie norės tau padėti ir skatins tave. Nebūtina visko atsisakyt iš karto, užtenka pradėti veikti mažais žingsneliais ir nesustoti, užsibrėžti tikslą ir jo siekti, nes viską visada galima pasiekti sunkiu darbu. Visuomet visiems kartoju, kad nieko nėra neįmanomo ir svarbiausia yra nepasiduoti.

Pakeitus mąstymą, atsiranda poreikis siekti, turint laisvo laiko netinginiauti. Jei nėra galimybės sportuoti sporto klube, galima namuose atlikti pratimus, jų pilna internete. Taip pat būtina užsibrėžti tikslą: leisiu sau paskanauti ypatingo skanėsto tik vieną kartą savaitėje. Pradžia būna nelengva, tačiau vėliau tampa ne taip sunku tobulėti ir keisti įpročius, juk viską darome dėl savęs.

Ar dar turi kokių nors svajonių ir tikslų, kalbant apie kūno tobulinimą?

Svajonių ir tikslų visada yra. Niekada nesustojau tobulinti savo figūros, dabar tuo ir užsiimu. Tikslą jau pasiekiau, dabar svarbiausia yra formos išlaikymas ir kūno ryškinimas bei dailinimas. Ateityje planuoju užsiimti bikini fitness profesionaliu sportu. Sieksiu to!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis