3 patarimai, padėsiantys apsaugoti odą atšalus orams (MODELIŲ PASLAPTYS)

Mados pasaulyje besisukančioms merginoms svarbu ne tik stebėti savo figūrą, bet ir odos būklę. Mados pristatymuose ir fotosesijose varginama oda sausėja, šerpėtoja, vargina bėrimai. Kaip su jais susitvarkyti, kai už lango jau siaučia rudeniniai vėjai, o į odą kimba šaltukas? Pasirodo, modeliai turi savų paslapčių, ką daryti, kad kastinguose dėl spuogelių jų vietos neužimtų konkurentės.

VISA PASLAPTIS DRĖKINIME

Ilgametis agentūros „Image Group“ modelis Aistė Blankaitė gali pasigirti ypač lygia veido oda. Tai puikių genų ar didelių pastangų rezultatas? „Kažkokių ypatingų veido odos priežiūros priemonių nenaudoju – odą paprasčiausiai kasdien drėkinu. Pora kartų per savaitę taip pat nušveičiu odą kauke, o vakarais nusivalau veidą su miceliniu vandeniu ir vėl patepu drėkinamuoju kremu“, – savo veido priežiūros rutiną atskleidžia studentė.

Aistė nėra susidūrusi su stirpia akne, tačiau pavienių spuogelių neišvengia: „Mano oda nėra iš prigimties problematiška, todėl itin didelių bėdų su ja niekuomet neturėjau. Iš tiesų, modeliai savo odą turi prižiūrėti kur kas kruopščiau. Fotosesijų bei mados pristatymo metu oda dažnai nualinama dėl didelio kosmetikos kiekio, ji praranda elastingumą, yra linkusi sausėti, šerpetoti. Su makiažu tenka išbūti visą dieną, todėl įprastomis, laisvu nuo darbo dienomis daugelis modelių stengiasi naudoti mažai kosmetikos arba nenaudoti jos visai. Tokiu būdu oda pailsi.“

Šaltiems orams atėjus modelis renkasi kiek kitokias veido odos priežiūros priemones: „Stengiuosi rinktis stipresnio poveikio drėkinamuosius kremus, nes veido oda šaltuoju sezonu sausėja. Taip pat dažniau naudoju namines kaukes. Kam leisti pinigus, jei natūralų produktą galima pasigaminti ir pačiai? Mano mėgstamiausiai reikia tik trijų ingridientų: kavos, kokosų aliejaus ir medaus. Rekomenduoju išvandyti visoms, tikrai nepasigailėsite.“

TIK KOSMETIKA NEIŠGELBĖS

Daug laiko veido priežiūrai skiriantis „Image Group“ modelis Greta Kalitončikaitė sako, jog norint turėti gražią veido odą kosmetikos neužtenka: „Oda niekada nesiskundžiau. Manau, tai paveldėjau iš mamos, bet, kaip žinia, vien pasikliauti genais negana. Taigi, ją prižiūriu kruopščiai nuvalydma kiekvieną vakarą, dažniausiai su miceliniu vandeniu. Net jei ir be makiažo būnu visą dieną, visgi aplinkoje esantys nešvarumai su mielu noru nusėda ant mūsų odos. Taip pat, kartas nuo karto naudoju kaukę, o kasdien odą nuraminu dieniniu kremu. Šiuo metu naudoju SVR liniją. Tai yra pagrindinės priemonės nuvalyti nešvarumus ir nuraminti odą, be to, apsaugoti nuo saulės ar vėjo daromo neigiamo poveikio.“

Greta veido odą atpalaiduoju kaukėmis, ypatingai, kai būna užsienyje ir makiažas tampa kasdienis palydovas: „Kartas nuo karto nusišveičiu veidą. Vienas mano mėgiamiausių receptų yra kavos tirščiai su medumi. Tolygiai ištepus ir palaikius pora minučių lengvais sukamaisiais judesiais nuplaukite nepažeidžiant gyvųjų odos ląstelių. Po šios procedūros oda taps be galo glotni ir švari!“

NEPAMIRŠK ORGANIZMO

Neturėtum pamiršti, jog bėrimai, išsausėjimai ar kaip tik didelis odos riebumas atsiranda ne tik dėl išorės poveikių, bet ir dėl organizmo bendros savijautos, mitybos. Sveika mityba, mažesnis saldumynų suvartojimas, mažiau vartojamų pieno produktų, riebaus, kepto, gyvulinės kilmės maisto mažina ir bėrimus, oda mažiau riebaluojasi. Be to, emocinis stabilumas, poilsis ir miegas taip pat mažina odos riebumą. Endokrininė, virškinimo trakto sveikata – būtinos gražios ir sveikos odos sąlygos.

Riebios odos priežiūra paauglystėje gali apsiriboti švelnia higiena – prausiklis, geriausiai bemuilis, neagresyvus, naudojamas vakarais, ar po sporto, micelinis vanduo odos nešvarumams, maskuojančioms priemonėms, makiažui nuvalyti. Riebi oda gali būti ir mišri, jautri – todėl galima naudoti riebiai ir mišriai odai skirtus lengvus drėkinančius kremus. Dienos metu galima naudoti matiškumo suteikiančius kremus blizgioms, „T“ veido zonoms.

Renkantis priemones atmink, kad kremas gali būti tinkamas šiuo metu, o po kelių mėnesių ar metų – dirgins odą. Mūsų odos poreikiai skiriasi priklausomai nuo išorinių ir vidinių sąlygų, taip pat gali turėti tam tikrų alergijų sudėtinėms kremo dalims, todėl geriausiai priemonę parinks kosmetologas arba gydytojas dermatologas. Visiems idealus variantas neegzituoja, tai individualu, kaip ir tu pati.

Aistės naminio šveitiklio receptas pavargusiai odai, tinkamas ir pašalinti veido odos poras:

Prireiks:

1 šaukšto smulkiai sumaltos kavos

2 šaukštelių alyvuogių aliejaus
1 arbatinio šaukštelio medaus

Naudojimas:

Sumaišykite kavą, aliejų ir medų. Gautą masę užtepkite ant veido odos, įmasažuokite į odą ir palaikykite kelias minutes. Masę nuplaukite vandeniu.

Norėtum ir tu džiaugtis lygia bei skaisčia kaip modelių veido oda? Atsakyk į klausimą apačioje ir laimėk SVR kosmetikos rinkinį - micelinį vandenį bei poras sutraukiantį kremą!

KONKURSAS BAIGĖSI. LAIMĖTOJA: MARTA ZAPARACKAITĖ. SVEIKINAME!

O gal pati svajoji apie modelio karjerą? Modelių agentūros „Image Group“ kastingų karavas rieda per didžiausius Lietuvos miestus. Tikrink datas ir ateik į susitikimą, galbūt jis pakeis Tavo gyvenimą!

Rugsėjo 23d.

17.00. Kaunas. PC „Akropolis“. Parduotuvė „Bershka“. Karaliaus Mindaugo pr. 49.

Rugsėjo 24d.

15.00. Vilnius. PC „Ozas“. Parduotuvė „Bershka“. Ozo g. 18.

Rugsėjo 27d.

17.00. Panevėžys. Kultūros centras. Panevėžio bendruomenių rūmai. Kranto g. 28.

Rugsėjo 29d.

17.00-18.00. Vilnius. Modelių agentūra „Image Group“. Švitrigailos g. 11С.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis