Jei dar žvalgaisi - 6 madingiausios vasaros sezono akinių rūšys (FOTO)

Akiniai nuo saulės – ne tik svarbi apsaugos priemonė, bet ir vienas pagrindinių šiltojo sezono stiliaus atributų. Norinčioms apsaugoti savo akis bei žengti koja kojon su mada, mados tinklaraščio kristale.lt įkūrėja bei mados žurnalistė Kristina Alkevičiūtė pataria, kokius akinius rinktis šį sezoną, kad atrodytum stilinga ir akcentuotum kiekvieną derinį.

,,Pavasarį bei vasarą turbūt neįsivaizduojame savęs be akinių nuo saulės. Tiek vaikštant saulėtomis senamiesčio gatvėmis, tiek keliaujant, tiek leidžiant laiką prie ežero ar jūros jie – vienas svarbiausių stiliaus akcentų. Žinant, kad tai ne tik stilinga detalė, bet ir apsaugos priemonė, akiniai pasidaro dar svarbesni. Mano nuomone, geriau turėti kelis, tačiau kokybiškus ir stilingus, nei šimtą gražių, bet jau po poros užsidėjimų sulūžusių ir neatliekančių savo funkcijos”, - teigia tinklaraštininkė.

Kokybė - svarbiausia

Pasak mados tinklaraštininkės, norint išlikti stilingai svarbu sekti naujausias tendencijas, tačiau dėl jų ,,pamesti galvos” neverta. Anot jos tai, kas madinga geriausia pritaikyti savo unikaliam stiliui, dėl to ir kokybiški akiniai, tarnaus ir puikiai atrodys ne tik vieną sezoną.

,,Stilius atspindi mūsų asmenybę ar net tai, kaip tą dieną jaučiamės. Tai mūsų žinutė apie save skleidžiama pasauliui, todėl net renkantis akinius nuo saulės būtina juos pritaikyti savo stiliui, rinktis kokybiškus ir tvarius. Tada jie tarnaus ilgai bei bus mieli širdžiai ne tik vieną sezoną, kuomet toks modelis ,,ant bangos”, bet ir kelis metus į priekį. Šie principai taip pat labai svarbūs dėl to, nes mada reikia mėgautis atsakingai”, - pataria K. Alkevičiūtė.

Madingiausio vasaros modeliai

,,Stebint akinių nuo saulės tendencijas matosi, kad pastaruosius kelis metus jos keičiasi nežymiai. Šiemet vyrauja jau įprastomis tapusios formos, tačiau akiniai drąsesni, ryškesni bei puošti išskirtinėmis detalėmis.” – pastebi mados žurnalistė.

Geometrininės formos

Anot tinklaraštininkės, geometrinių formų akiniai deriniams suteikia modernumo ir išskirtinumo prieskonį.

,,Toms, kurios mėgsta žaismingumą savo garderobe arba nori žaismingai akcentuoti vasarišką derinį – geometriški, drugelio sparnus primenantys arba masyviu rėmeliu akiniai yra šio sezono ,,must have” (aut. past. - ,,privaloma turėti”). Klasikos mėgejos ir santūresnio stiliaus atstovės drąsiai gali rinktis kvadratinius, storu ar plonu rėmeliu akinius.

Geometrinės formos akiniai
Geometrinės formos akiniai
Organizatorių archyvas

Veidrodiniai lęšiai

Viena karščiausių šio sezono tendencijų – akiniai veidrodiniais lęšiais. Ypač madingi aukso, mėlynos ir geltonos spalvos atspindžiai. Tokie akiniai suteiks išskirtinumo bei trauks smalsius praeivių žvilgsnius.

Veidrodinio tipo akiniai
Veidrodinio tipo akiniai
Organizatorių archyvas

Apvalūs akiniai

,,Taisyklingo ovalo formos akiniai išlieka madingi jau antrą sezoną. Jie buvo pastebėti ne tik garsiausių mados namų pavasario/vasaros kolekcijų pristatymuose, bet ir geriausių gatvės mados atstovių deriniuose. Gal pernai metais apvalūs akiniai kai kuriems vis dar atrodė keistai, šiemet juos privalo turėti kiekviena – tiek stilinga miesto dama, tiek tropikų deivė” – teigia kristale.lt tinlaraštininkė.

Apvalūs akiniai
Apvalūs akiniai
Organizatorių archyvas

Mergina pastebi, kad šį sezoną parduotuvėse galima rasti iš ties didelį apvalių akinių nuo saulės asortimentą. ,,Santūrūs, neįprastai dideli, storu ar plonu rėmeliu, anksčiau minėtais veidrodiniai lęšiais - Ovalių akinių variantą lengvai išsirinks kiekviena” – pastebi K. Alkevičiūtė

Katės akys

,,Katės akys” iš madingiausiųjų nesiraukia jau nuo mados ir stiliaus ikonos Audrey Hepburn laikų. Tai yra klasika, o kokybiškais šios formos akiniais tikriausiai galės mėgautis ir jūsų anūkės. Į šiuos akinius investuoti tikrai verta, o jei norisi į savo stilių įpinti ryškesnių detalių, rinkitės spalvotus ar gėlių raštais margintus rėmelius.

Katės akys
Katės akys
Organizatorių archyvas

Modernūs aviatoriai

Aviatoriai kaip ir ankščiau minėti katės akių formos akiniai yra klasika. Tokie akiniai, kaip ir odinis švarkas yra pagrindiniai modelio Kate Moss stiliaus atributai. Norinčioms atrodyti stilingai ir pašėlusiai verta rinktis šio sezono top modelius - patobulintus Aviator stiliaus akinius.

Modernūs aviatoriai
Modernūs aviatoriai
Organizatorių archyvas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis