Stilingieji Tokijuje: ar kada taip apsirengusios žengsime ir Lietuvos gatvėmis? (FOTO)

Tokijas – viena keisčiausių ir originaliausių mados lokacijų pasaulyje. Galbūt dėl daugybės kilometrų, skiriančių nuo kitų mados sostinių, galbūt dėl visai skirtingo mentaliteto – Tokijo stilievos verčia iš koto originaliais sprendimais, kuriuos pakartoti tikrai išdrįstų ne kiekvienas.

Paaugliškų ieškojimų ir japoniškos animacijos personažų įkvėpti įvaizdžiai stebina, tačiau nežiūrėti į juos neimanoma! Visgi, kaip ir bet kurioje kitoje mados savaitėje, taip ir prieš kelias dienas prūžusioje Tokijuje, sužibo kelios gatvės stiliaus tendencijos, kurias šiek tiek sušvelnunis ir“išdresavusi“, galėsi sėkmingai dėvėti visą sezoną.


Gobtuvai


Džemperis su kapišonu – tikrai ne naujiena. Kiekviena turime tokį savo spintoje ir išsitraukiame keliaudamos spotuoti, ar kokį ašaringą vakarą žiūrėdamos graudžius romantinius filmus. Visgi naujiena mados padangėje tokia: džemperiai su gobtuvu įsitvirtina klasikiniuose deriniuose! Kostiuminio audinio kelnės su kantu, lygiapadžiai oxford tipo bateliai ir džemperis su gobtuvu? Žinoma! Taip pat derink drauge su mini sijonais, kulotėmis ir kitomis „nesportiškomis apačiomis“.


Tokijo stileivos
Tokijo stileivos
Vida Press


Karšta rožinė


Tiesą sakant, jau kelis metus stebimas „rožinis manifestas“ dizaineriai šiai spalvai skiria galbūt tik kiek daugiau dėmesio nei kitoms, tačiau gatvėse ... ooo gatvėse mirguliuoja 50 rožinės atspalvių! Kai kas šmaikštauja, jog devintojo dešimtmčio karta galėtų būti vadinama rožine karta. Na ir kas, mums juk patinka, tiesa? Taigi, grįžtant prie esmės – rausvi plaukai, rausvi drbaužiai, fuksijos spalvos lūpos ir ciklameniniai šešėliai – jeigu nori gali viską dėvėti vienu metu, tačiau neprašausi ir pasirinkusi subtilesnį rožinės spalvos žaižaravimą. Beje nesupainiok, nors rausva spalvai ilgą laiką buvo tapatinama su švelnumu ir romantika, dabar ji gerokai pasikeitusi ir aprėpia visą jaunatvišką ieškojimų, maišto ir idealizmo filosofiją.


Tokijo stileivos
Tokijo stileivos
Vida Press


Petnešos, diržai ir juostos


Platūs, korsetus primenantys diržai, petnešos ir pačios įvairiausios kūno jusotos – mados klyksmas ne tik Tokijuje. Tačiau būtent šio miesto gatvės subgebėjo pateikti šią tendenciją naujai, atsisakant pernelyg aiškiai išreikšto viliokiškumo ir vietoje to įpūsdamos šiam aksesuarui samurajiškos jėgos ir anime personažų estetikos.


Tokijo stileivos
Tokijo stileivos
Vida Press
Tokijo stileivos
Tokijo stileivos
Vida Press


Kaip dėvėti? Originaliai atrodysi dėvėdama visus tris aksesuarus vienu metu. Plačius diržus – korsetus ir petnešas derink prie laisvų, architektūriškų drabužių, jų padedama sukursi išties originalų ir stilingą siluetą, nepamiršk ir sluoksniavimo privalumų. Na, o kūno juostų dabar yra įvairių, gali įsigyti pačios įvairiausios medžiagos ir formos, tačiau visuomet smagiau susikurti kažką pačiai! Drąsiai naudok, grandines, austas juostas ar plonus odinius dirželius.


Tokijo stileivos
Tokijo stileivos
Vida Press


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis