Auksinės pirmojo pasimatymo taisyklės, jog po pirmojo sektų ir antras

Tikriausiai kiekvienam pasimatymai yra lyg koks išbandymas. Prasidėjus vasarai į pasimatymus eiti norisi vis labiau, o ir laiko daugiau atsiranda. Tačiau jaudulys nedingsta. Kaip sudaryti gerą įspūdį žmogui, kurio beveik nepažįsti?

1.Svarbus akių kontaktas, vos susitikus, ir nužvelgimas akimis. Gal tai skamba keistai, tačiau toks išraiškingas dėmesys yra kur kas malonesnis nei banalūs komplimentai. Žinoma, kažką pasakyti apie kitą žmogų reikėtų, tačiau jeigu sakote, bent jau tikrai įsitikinkite, kad žmogus neįsižeis… Kartais žmonės iš jaudulio prišneka dalykų, kurie skamba kaip pataikavimas ar gražbylystė.

2.Stenkitės įsiminti vardą ir dažnai kreiptis į kitą asmenį vardu. Kartais keistai skamba nuolat kartojamas vardas, tačiau tai svarbu. Vardas kitam žmogui yra itin svarbus, todėl taip parodomas didelis dėmesys tam žmogui.

3.Kalbėkite trumpai, daugiau domėkitės pašnekovu, užduokite neįkyrius ir ne itin asmeninius klausimus. Lengviausias kelias, apsaugantis nuo įkyrių klausimų yra tiesiog pasiūlymas trumpai papasakoti apie save. Svarbu tuo metu, kai asmuo pasakoja, nepertraukinėti. Įdėmiai klausytis. Kai žmogus pabaigs kalbėti, užduokite klausimus tarsi norėdami pasitikslinti ar gerai supratote pašnekovo hobius, pomėgius, mėgstamos muzikos stilių Šie pasitikslinimo klausimai patvirtina tai, kad jūs tikrai klausėtės. Taip pat pasipasakojus apie vienas kitą visgi atrandama kažkas bendro ir kalba pradeda rutuliotis savaime. Be to kalbėti galite paprastai, tarsi rašydami dienoraštį, taip atsipalaiduosite ir pokalbis tiesiog maloniai tęsis.

4.Pirmojo pasimatymo (ir ne tik pirmojo) metu mes visi jaudinamės. Kad palengvėtų ir sumažėtų jaudulys, kalbėkite atvirai. Aišku, nereikia rutulioti teorijų apie jaudulį, tačiau trumpai tarstelti: „Jaučiuosi kaip mažas vaikas. Iš jaudulio net rankos prakaituoja“ bus pats tas. Merginoms patinka nuoširdumas.

5.Jeigu nesuvaldysite jaudulio, galite pastebėti, kad kalbate labai padrikai, šokčiojate nuo vienos minties prie kitos, jaučiate vidinę įtampą. Kartais pradedame be paliovos taukšti apie save. Tai dažnas reiškinys, kai norime sudaryti gerą įspūdį. Tačiau šis impulsyvus ir energingas proveržis gali būti suprastas klaidingai. Siūlau tiesiog mokėti patylėti ar nusijuokti, kad pritrūkote žodžių ir kt. Labai svarbu mokėti pasijuokti iš savęs ir savo jaudulio.

6.Pirmo pasimatymo metu bandykite būti tiesiog savimi, pasakokite tik tiesą, nepagražinkite savo paveikslo. Suprantu, kad kartais norisi pagražinti save, tačiau melo kojos trumpos, kaip žinote. Būkite nuoširdūs.

7.Pirmo pasimatymo metu svarbu žinoti atvirumo ribas. Jeigu kitas asmuo nėra linkęs itin atvirauti, tai ir nepulkite pasakoti itin asmeninių dalykų. Tai gali išgąsdinti kitą asmenį, o taip pat itin atviras žmogus sukelia nepaaiškinamą atsargumo ir nemalonios atsakomybės jausmą.

8.Daugiau stebėkite kitą asmenį, jo kalbą, jo elgesį. Derinkitės prie jo, tačiau kai užsisakote maistą ir gėrimus nevalgykite ir negerkite to, kas jums neskanu. Tiesiog jūs - ne kitas asmuo ir turite savo skonį ir pomėgius. Tai tiek trumpai apie pasimatymų baubą. Kas nebando susitikti su kitu žmogumi – tas atsisako didelės rizikos ir didelės laimės. Kai susitinka du žmonės, jų keliai susikerta gal akimirkai, o gal ir ilgesniam laikui. Net jei sutikai nuostabų žmogų tik akimirkai, vis tik svarbu būti maloniam ir taktiškam. Linkiu puikių pasimatymų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis