10 tiesų, kodėl esi laimingiausia, jei tavo namuose auga jorkšyro terjeras (2)

Nykštukinių šunelių veislei priskiriami jorkšyro terjerai vieni mieliausių šunų žemėje. Jie švelnūs, puikaus būdo, draugiški ir vis dar be galo populiarūs. Namuose augini jorkšyro terjerą? Štai kodėl esi laimingiausia!

Augini vieną iš populiariausių veislių šuniuką. Jei ne patį populiariausią! Jorkšyro terjerai vis dar daugelyje šalių išlieka perkamiausi mažų veislių šuniukų gretose. Tiesa, jų įsigijimo bumas siekia dešimtmetį atgal, tačiau iki šiol vadinamieji jorkiai yra vieni labiausiai naminių gyvūnėlių trokštančių žmonių.

Turi geriausią draugą. Jorkšyro terjerai išsiskiria ne tik nuostabaus grožio kailiu, bet ir žaismingu, o tuo pačiu prieraišiu charakteriu. Šios veislės šuniukai yra tikri vienišių draugai, jei šiems reikia meilės bei nuoširdaus džiugesio, kai kažkas grįžta namo po ilgos dienos.

Turi šuniuką iš veislės, kuri puikiai sutaria su žmonėmis. Kaip ir su kitais šunimis. Jorkšyro terjerai labai draugiški gyvūnėliai, todėl vargu ar puola į tavo namus atėjusius svečius ar bando įkąsti į koją naujai sutiktam šuneliui.

Šuniukas tavęs nealergizuoja. Jorkšyro terjerai turi ne kailį, o plaukus, todėl šie nesukelia alergijos į alergiją linkusiems žmonėms. Be to, jų ,,paltukas“ švelnus, todėl visuomet malonu jį liesti, glostyti. Tai vieni meiliausių šuniukų.

Pernelyg nenuskriaudi savęs finansiškai. Jorkšyro terjerai turi mažą skrandį, todėl valgo nedaug, tad nereikia išleisti gausybės pinigų norint pamaitinti savo augintinį. Tiesa, skanauti jie mėgsta, tačiau reikia juos lepinti atsakingai, mat jų skrandžiai gana jautrūs.

Tau pavydi draugės. Ne kiekviena šeima turi galimybę auginti šuniuką (finansinis aspektas, alergijos), todėl, ko gero, neretai sulauki baltojo pavydo replikų iš savo geriausių draugių, kurios lygiai taip pat norėtų šios veislės šuniuko, bet dėl atitinkamų niuansų negali jo auginti.

Gali važinėtis po parodas. Šunų parodos, nors dažniausiai mokamos, yra puiki galimybė susipažinti su bendraminčiais, mylinčiais šunis, pelnyti piniginius prizus bei tiesiog pasigerėti šauniu reginiu. Jorkšyro terjerai dažniausiai viešumoje jaučiasi jaukiai, jiems patinka dėmesys, todėl drąsiai gali jorkšyro terjerą vežtis į įvairiausias šunų parodas.

Tavo šuniukas - žvaigždžių numylėtinis! Britų portalas DailyMail kadaise atliko tyrimą, kurio metu siekė išsiaiškinti populiariausią šunų veislę Holivudo žvaigždžių gretose. Žinoma, tai buvo ypatingieji jorkiai!

Jorkšyrą gali visur pasiimti su savimi. Jei pernelyg šuniuko nevargini, gali jį pasiimti visur, kur tik geidi - juos komfortiška perkelti nuo vienos vietos į kitą, jie gana ramūs.

Jorkšyrai gana ilgai gyvena. Kadangi yra iš mažų veislių šuniukų, dažniausiai gyvena ilgiau nei, pavyzdžiui, vilkšuniai ar auksaspalviai retriveriai. Ilgiau džiaugsies puikia draugija!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis