Pro kurį langą pažvelgtum? Tai pasakys, ko tavo gyvenime labiausiai stinga

Po didžiulio dėmesio sulaukusio vizualinio B. Waltzo laiptų testo, kuris išaiškino labiausiai neraminančius vidinius aspektus, paieškojome dar vieno su vizualika susijusio asmenybinio testo. Ilgai ieškoti nereikėjo - ypatingai tikslus pasirodė mokslų daktaro, psichoanalitiko G. Fierenso testas, kurio pagrindinis akcentas yra langas.

Lango reikšmė tiek literatūrine, tiek moksline, tiek psichologine prasme visuomet reiškė atsivėrimą. Tarsi naujas gyvenimas - būtent taip daktaras G. Fierensas įvardina lango nuotraukų pasirinkimus. Kokį gyvenimą už lango pasirinktum tu? Šio testo esmė - išsiaiškinti dalykus, kurių žmonių gyvenime stinga. Psichoanalitikas šį trumpą, tačiau be abejonės efektingą vizualinį testą dažniausiai taiko gyvenimo kelyje pasimetusiems pacientams, kuriems labiausiai šiuo metu stinga suvokimo, kokia konkreti problema juos kankina.

Kaip ir daugelio regimų testų, taip ir šio langų testo principas aiškus - žiūrinčiajam paprasčiausiai reikia pasirinkti vieną nuotrauką, kurioje matomas langas bei vaizdas pro jį. Vertėtų atminti, jog detaliai rinktis nuotraukos nevalia, svarbu pasirinkti intuityviai, nedelsiant. Apačioje rastas aprašymas tiksliausiai nusakys, kokių aspektų gyvenime stingama.

1.

Langas
Langas
Shutterstock

2.

Langas
Langas
Shutterstock

3.

Langas
Langas
Shutterstock

4.

Langas
Langas
Shutterstock

5.

Langas
Langas
Shutterstock

6.

Langas
Langas
Shutterstock

Jei pasirinkai pažvelgti pro 1 langą... Intuityviai trokšti pokyčių. Kelio simbolis reiškia, jog tau šiuo metu norisi pakeisti bent menkiausią gyvenimo dalį, jog jaustumeisi laisvesnė. Kita vertus, viduje jauti sumišimą dėl kažkurios gyvenimo srities, todėl pabėgimas nuo problemų tau atrodo geriausias būdas. Tau gali stigti nuotykių, laisvės pojūčio, tačiau verta savęs paklausti, ar pati nesi monotonijos rate užsisukusi pelytė? Tikriausiai žinai, jog pokyčiai pirmiausiai prasideda viduje. Kadangi šiuo metu jautiesi suvaržyta, stingi motyvacijos ką nors keisti, atmink - gali būti, jog aplinkybės dar ilgai tave laikys uždarytą narvelyje, tad turi pati ieškoti gyvenimiškųjų potyrių, stengtis ką nors pakeisti, kad ir kuri sritis tai bebūtų.

Jei pasirinkai pažvelgti pro 2 langą... Ko gero, viduje buvai įsitikinusi, jog tai tikrai reikš didelį nuovargį ir troškimą pailsėti. Ne visai. Aliuzijų į šią reikšmę yra, tačiau gražus vaizdas už lango gali reikšti ir ką kitą. Troškimas pailsinti akis rodo, jog tave šiuo metu vargina aplinka, kurioje esi. Gali būti, jog tau stinga supratingų, tavo neigiamas puses priimančių bei palaikančių žmonių. Jautiesi vieniša, todėl tą vienišumą sieki kompensuoti tuo, kas gražu, skanu ar pakelia nuotaiką. Kita vertus, daugelis jaučiamės vieniši, todėl tai nėra pojūtis, vertas nuostabos. Ką kitą reikštų, jei vienišumas tave slėgtų taip, jog justum slogias nuotaikas, galbūt net būtum apimta depresijos. Stenkis atsirinoti nuo tave engiančių žmonių ir daugiau skirk laiko savišvietai, o ne gražiems popierėliams.

Jei pasirinkai pažvelgti pro 3 langą... Jautiesi esanti ne savo rogėse. Nesvarbu, mokaisi, studijuoji ar jau dirbi, dabartinė tavo aplinka tavęs netenkina, ypač profesine prasme. Gali būti, jog tave erzina bendraklasiai, netenkina studijų kokybė ar atlygis už darbą. Kažkuria prasme savęs nerealizuoji ir vis dar ieškai savęs, tačiau tas ieškojimas kiek užtrukęs. Tave tai pradeda varžyti. Vertėtų nenuleisti rankų ir toliau irtis gyvenimo keliu trokštant sužinoti, kur gali būti geriausia ir gabiausia. Pasirinkusi šį paveikslėlį tu tarsi įrodei, jog tavyje apstu motyvacijos ir ryžto.

Jei pasirinkai pažvelgti pro 4 langą... Tau stinga sveikatos. Vanduo - gyvybės, energijos šaltinis, tad pasirinkusi langą, pro kurį pažvelgusi galėsi bent žvilgsniu pasisemti gyvasties, tu tarsi šauki: man trūksta jėgų! Tave nualinusių priežasčių yra nemažai. Gali būti, jog pernelyg jautriai į viską reaguoji ar persidirbi besimokydama ar bedirbdama. Gyvybinę energiją iš tavęs gali atimti ir kiti žmonės, kurie netausoja tavo laiko bei energijos. Tuoj pat atgauk jėgas ilsėdamasi ar atsiribodama nuo to, kas tave vargina, mat šis pervargimas gali baigtis liūdnai.

Jei pasirinkai pažvelgti pro 5 langą... Šis lango atvėrimas reiškia, jog šiuo metu tavyje glūdi blogiukė. Būtent šiuo gyvenimo periodu maištauji, sieki maksimumo ir galbūt net daraisi priešiška aplinkiniams. Tau stinga suvokimo, kas esi ir kaip turėtum bendrauti su aplinkiniais. Viena vertus, šią padėtį galima ištaisyti pakeitus savo būdą, kita vertus, šiuo metu aplinkybės klostosi taip, lyg, regis, visi būtų prieš tave nusiteikę. Visgi ir tu pati nesistengi taisyti padėties, todėl viskas klostosi taip neprognozuojamai. Atmink, kad šio lango pasirinkimas ateityje gali lemti menkus konfliktus ar net rimtus barnius.

Jei pasirinkai pažvelgti pro 6 langą... Estetinio gamtos vaizdo pasirinkimas rodo, jog šiuo metu tau stinga motyvacijos. Galbūt apsileidai prižiūrėdama savo kūną, organizmą, neturi valios sveikai maitintis, sportuoti, prisižiūrėti išvaizdą. Jautiesi nedaili pati sau, todėl kaip atramą dabartinei būsenai renkiesi šį gražų gamtos vaizdą. Viena vertus, galbūt tave užklupusi rudeninė stagnacija, kita vertus, galbūt nejauti palaikymo iš aplinkinių ar mylimo žmogaus atrodyti taip, kaip norėtum. Tiesa ta, jog viskas slypi tavo vidiniame pasaulyje, tad pradėti keistis turėtum iš vidaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis