10 tiesų, kurias apie meilę turi žinoti kiekviena dvidešimtmetė

Jei tau šiuo metu dvidešimt ar amžius nėra pernelyg nutolęs nuo šio skaičiaus, tikriausiai savo gyvenime buvai sutikusi ne vieną simpatiją sukėlusį vaikiną. Vis dėlto santykių sferoje negali pasigirti didele patirtimi - juk esi tokia jauna! Kelios tiesos apie santykius tau tikrai padėtų. Britų psichologijos institutas išskiria kelias pagrindines ypatybes apie meilę, kurias turėtų žinoti dvidešimtmetės.

Tik nepanikuok, jei kažkas nepavyksta. Nueini į kelis pasimatymus ir vaikinas dingsta? Daug merginų, ypač dvidešimtmečių, pradeda išgyventi, kad padarė kažką blogai ir atstūmė jį. Nepanikuok – tiesiog galvok, kad jums nebuvo lemta būti kartu ir judėk pirmyn. Apsaugok save nuo sielvarto ir susitaikyk su tuo, kad ieškodama princo ant žirgo gali sutikti kelias varles.

Pradėk pasikliauti intuicija. Ne kartą gyvenime daugelis įsitikino, kad moterų intuicija yra šis tas magiško. Jos ne visada suvokia, tačiau pastebi net pačias subtiliausias užuominas ir pokyčius žmonių elgesyje. Taigi, jei nujauti, kad su iš pažiūros geras vaikinas yra įtartinas, gerai įvertink savo abejones.

Per daug nesmalsauk. Jei nuspręsi pasikapstyt partnerio „Facebook“ metraštyje iš smalsumo ar tą akimirką kilusio pavydo, tai tikrai surasi tai, ko tau geriau būtų nežinoti. Gal užklius flirtą primenanti frazė? O gal rasi nuotrauką, kurios anksčiau nematei? Visos pastangos pričiupti jį tik įelektrins atmosferą.

Išmok būti viena. Vienas blogiausių dalykų yra kai mergina bijo būti vieniša. Vaikinai jaučia šią desperaciją ir ja naudojasi. Kiekviena mergina privalo išmokti mėgauti būti viena ir tik tada ji galės sukurti tvarius bei laimingus santykius.

Nekalbėk užuominomis. Niekas neapdovanotas gebėjimais skaityti svetimas mintis, vaikinams tai ypatingai sunku. Todėl savo norus ir lūkesčius išdėstyk aiškiai. Kalbėk tiesiai šviesiai. Išmok tai, mat vaikinai toli gražu nėra tie, kurie turi magiškų galių, jie vertina konkretumą, aiškumą bei tikslumą.

Būtinai išlik savimi. Kartais sutikusios gerą vaikiną panelės apleidžia visą savo ankstesnį gyvenimą. Tai kenkia naujiems santykiams. Vaikinai labiau vertina merginas, kurios moka išlikti savimi, turi draugų ratą ir savo pomėgius. Jos tiesiog atrodo įdomesnės.

Jauna pora
Jauna pora
Shutterstock

Išmok atsiprašyti. Taip, tai tikrai nelengva. Tačiau jei neišspręsi šios problemos dabar, tai kitą kartą reikės aptarti jau dvi. Nieko nėra blogo, jei prisipažinsi klydusi pirma ir nusileisi. Dabar yra metas, kai iš gyvenimo čiumpi maksimumą, mokaisi, klysti ir tobulėji, tačiau atmink, jog negebėjimas atsiprašyti gali užkirsti kelią darniems bei harmoningiems ryšiams.

Išsiskyrusi viską aiškiai apmąstyk. Nemaža dalis mūsų, dvidešimtmečių, norėdamos skaudžius jausmus kuo greičiau nuslopinti, net nespėjusios atsigauti čiumpame drauges į parankę ir lekiame linksmintis. Arba antras, taip pat dažnas variantas – greitai neriame į kitus santykius tikėdamos, jog tai padės mums užsimiršti. Skyrybas reikia išgyventi, nepulti stačia galvą į naujus santykius, tik taip išvengsime ateities klaidų santykių sferoje.

Palik komforto zoną. Šį patarimą, turbūt, matai visuose straipsniuose. Ir ne be reikalo! Jei vaikinas nori turistauti Lietuvos pelkynuose, nebūk kategoriška ir bent vieną kartą sudalyvauk. Jei tai iš tiesų nepakeliama, pasakyk jam tai, bet pirma pasistenk priimti jo pomėgį. Juk mes visi augame įveikdami savo baimes.

Sumažink savo kriterijų sąrašą. Daug merginų yra sudariusios idealaus partnerio savybių sąrašą. Žinoti, ko nori, yra labai svarbu, nes tai padeda nepasiklysti ir nesiblaškyti paieškose. Kita vertus, tokie sąrašai pernelyg susiaurina potencialių partnerių ratą ir juos surasti darosi neįmanoma. Blogiausia, kai į jį merginos įtraukia ūgį, svorį, plaukų spalvą, o ne vertybes, pažiūras ir elgesio įpročius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis