Tu - tikrų tikriausia ekstravertė, tik gal dar to nežinai

Nors ir pati sau neprisipažįsti, bet tau patinka būti dėmesio centre? Viduje tiesiog salsti nuo buvimo minioje, tave traukia žmonių galybė, puikiai jautiesi triukšmingoje aplinkoje, esi maksimalistė ir visuomet besišypsanti? Gal to dar nežinai, bet tikėtina, jog esi tikrų tikriausia ekstravertė.

Teigiama, jog tikrieji ekstravertai sudaro nuo 40 % mūsų žmonijos, todėl jų nėra tiek jau mažai. Ekstravertų priešingybių, jautriujų intravertų pasaulyje, anot psichologų bei tyrėjų, yra vos 20 %. Likusią dalį sudaro žmonės, kurie turi tiek ekstravertiškų, tiek intravertiškų savybių. Numanai, jog turi ekstravertės bruožų, bet nesi įsitikinusi ar save gali laikyti visiška ekstraverte? Padėsime išsklaidyti abejones. Esi ekstravertė, jei...

Tu turi daug bičulių

Skirtingai nei intravertai, aktyviai domisi juos supančiais žmonėmis ir reiškiniais. Jie visuomet atviri naujoms pažintims, aktyviai priima naują informaciją, stengiasi būti įvykių sūkuryje. Jie mėgsta bendrauti, nevengia triukšmingų vakarėlių, turi daug bičiulių. Ekstravertai dažniau konfliktuoja, pažeidžia įsakymus, keičia mokyklas ar darbus, išsiskiria su draugais, jų vedybinis gyvenimas dažniau baigiasi skyrybomis.

Tau patinka organizuoti susibūrimus

Jei mėgsti rengti vakarėlius, organizuoti įvairius susibūrimus, tai veikiausiai ženklas, kad esi ekstravertė. „Na taip, susibūrimus, vakarėlius rengi namuose, tai teikia saugumo, ir vis tik tai ekstravero ypatybė“, – aiškina psichologė Antonia Hall.

Tu puikiai mokeisi ar mokaisi

Ekstravertai nėra sukurti monotonijai. Ekstravertai geriau mokosi pradinėje mokykloje, sėkmingai laiko egzaminus, tačiau entuziazmo pritrūksta aukštojoje mokykloje, siekiant mokslinio laipsnio. Vėl gi dėl to paties noro nenuskęsti rutinoje. Ekstravertai yra linkę geriau vertinti save ir aplinkinius. Jie dažniau prieštarauja, pateikdami priešingų pavyzdžių, o intravertai siekia bendradarbiavimo, yra pakantūs kitų nuomonei.

Dažnai bendrauji socialiniuose tinklalapiuose

Jei praleidi daug laiko socialiniuose tinklalapiuose, net jei visą dieną rašinėji žinutes, tai indikatorius, kad tau patinka bendrauti, net jei darai tai, sėdėdama ant sofos. Ekstravertai dažniau kelia įvairias nuotraukas, vaizdo įrašus į socialinius tinklus, taip trokšdami sulaukti dėmesio, reikalaudami iš kitų socialinių tinklų vartotojų atsako, įvertinimo. Jiems be galo svarbu būti pastebėtiems bei teigiamai įvertintiems. Bėda ta, jog neretai ekstravertai labai sunkiai susitaiko su kritika, neigiama nuomone, ypač socialiniuose tinkluose.

Aptari savo problemas su draugėmis

Intravertai labiau linkę spręsti problemas vieni, o ekstravertai nori aptarti vieną ar kitą klausimą. „Ekstravertai sprendžia problemas, garsiai išsakydami savo idėjas draugams ar artimiesiems“, – aiškina psichologijos profesorė Joanne Bagshaw. – Galvojant garsiai, verbalizuojant mintis jiems kyla idėjų, taip jie apgalvoja sumanymus.“

Žmonės vadina tave draugiška

„Dauguma tave pažįstančių žmonių pavadintų tave draugiška, – sako psichologas Josephas Cilona. – Ekstravertams patinka bendravimas, tai teikia jiems energijos, jie būna labai atviri ir kalbūs su žmonėmis, su kuriais susipažįsta. Draugiški, bendringi – taip dažniausiai apibūdina juos pažįstantys žmonės.“ Tipiški ekstravertai dažniausiai būna optimistai, į viską žvelgiantys pro juoko akinius. Ekstravertams, beje, bendravimas yra lygiai toks pats svarbus, kaip maistas ar oras. Be bendravimo jie negalėtų išbūti nė dienos.

Tau nuobodu būti vienai

Jei vienai tau greitai pasidaro nuobodu, greičiausiai nesi intravertė. „Jei ilgiau su niekuo nesusitikus, nepabendravus tau pasidaro nyku, nuobodu, tampa neįdomu bet ką daryti vienai, greičiausiai esi ekstravertė“, – sako J. Cilona. Nuobodulys ekstravertus apima ir ilgose išvykose, ypač, jei keliaujama vienumoje, negalima su niekuo pasikalbėti. Ekstravertai, priešingai nei intravertai, dievina šurmulį, įsiliejimą į masę, be to, jie drąsiai gali sakyti viešas kalbas.

Tau patinka jausti žmonių paramą

Esant baugiai, įtemptai situacijai, ekstravertas nori būti apsuptas draugų ir artimųjų. Ekstravertui reikia gerų žmonių šalia, kurie palaikytų, panašiai galvotų. Nors šiems asmenims nelabai patinka šurmulys, bet jie nelinkę slapstytis nuo žmonių. Tiesa, ilgai bendraudami jie pavargsta ir nori pabūti vieni. Intravertai gali atsiskleisti tik jiems tinkamoje aplinkoje. Jie ryžtąsi žengti „į sceną“ dėl visai kitokių priežasčių negu dėmesį mėgstantys ekstravertai. Intravertai pasireiškia tada, kai ieško sau tinkamos veiklos.

Tau patinka energingos sporto šakos

Ekstravertės mėgsta būti dėmesio centre, kuo daugiau aplinkinių jas stebi, tuo geriau joms sekasi, tad grupiniai užsiėmimai, joms patinka, ypač, jei jos ten pasirodo geriausiai. Tyrimai rodo, jog ekstravertes vienatvė varo į neviltį, tad vieniši pasibėgiojimai po miškus ar savarankiška joga namuose ant kilimėlio gali būti kaip tik tai, ko ekstravertės vengia. Ektravertėms dažniausiai nepatinka, kai būna nuobodu, tad jos ieško, ko nors dinamiško, linksmo ir kad toje veikloje būtų kuo daugiau žmonių, stebinčių, kaip puikiai sekasi.

Tavo meilės gyvenimas kintantis

Dar viena svarbi ypatybė, išskirianti ekstarvertus, yra nuolat kintantis asmeninis gyvenimas. Ekstravertai yra labiau linkę keisti partnerius, mat yra be galo komunikabilūs, galintys pasigirti iškalba, todėl problemų trokštant susirasti gyvenimo partnerį, jiems nėra. Tai lemia, jog ekstravertai dažnai neužsisėdi vienoje vietoje, keičia partnerį, dažniau ieško asmeninės laimės, jiems nebūdinga santykių stagnacija.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis