10 stadijų, kurias teko pereiti tau ir tavo geriausiai draugei

Geriausia draugė į tavo gyvenimą ateina nejučia. Nesuplanuosi meto, kuomet pasirodys ta, kuri išklausys tave, kai to labiausiai reikės, su kuria galėsi kalbėtis iki išnaktų ir pasakoti slapčiausias savo svajas. Ir nors kiekviena draugystė užsimezga skirtingu laiku bei nevienodomis aplikybėmis, nemažai geriausių draugių pereina būtent šias draugystės stadijas.

Viena į kitą šnairuojate. Daugelis skeptiškai žvelgia į meilę iš pirmo žvilgsnio, kaip ir į draugystę iš pirmo pokalbio. Neretai dvi būsimos geriausios draugės susitikusios ne tik kad neranda bendros kalbos, bet ir gali pasirodyti it dvi būtybės iš skirtingų planetų. Nereta būsima geriausių draugių pora gali ir nesutarti, ir net viena į kitą žvelgti kritiškai. Juk moterų draugystė lygiai tokia pati stipri kaip ir konkurencija. Galbūt iš pradžių viena kitai buvote priešininkės, kurios konkuravote dėl dėmesio ar net viena kitai pavydėjote?

---------

Esate pernelyg lipšnios viena kitai. Iki tikrosios draugystės - dar marios laiko. Tarkime, susibendravote, radote bendrą kalbą, tačiau viena kitos dar nepažįstate, todėl viena kitai esate super malonios. Bendraujate taip, kaip su daugeliu pažįstamų žmonių - pagarbiai, maloniai, tačiau nesileidžiate į asmeniškumus ir pernelyg neatviraujate. Tai tiesiog paviršiumi slystantis bendravimas, kuriam nereikalinga gilesnė pajauta, pažinimas.

-----------

Nerimas dėl pernelyg didelio dėmesio, skiriamo draugei. Vis daugiau ir daugiau bendraudama su žmogumi supranti, ši draugė - tavo žmogus. Nori vis dažniau pakviesti ją kavos, kartu nuvažiuoti apsipirkti, nueiti į mėgstamos grupės koncertą. Visgi galvoje šmėkšteli mintis - galbūr rodau draugei pernelyg didelę iniciatyvą bendrauti? Galbūt ji užimta savo veiklomis, o gal naujos draugės jai visai nereikia - ji ir taip turi didžiulį draugų būrį, su kuriuo gali smagiai praleisti laiką? Tai klausimų etapas, kuris dažnai neduoda ramybės - tai mano būsima tikra draugė, ar tik eilinė pažįstama.

-----------

Vieno pokalbio galia. Labai dažnai geriausias draugės suartina bendri interesai, pomėgiai, santykių bėdos, džiaugsmai ar vienas klasės ar studijų suolas, tačiau egzistuoja ir vieno vienintelio pakalbio galia. Nesvarbu, kur pokalbis įvyks - vakarėlyje, gamtoje, gurkšnojant rytinę latę ar paprasčiausiai stovint mokyklos ar universiteto koridoriuje. Svarbiausia yra pokalbio esmė - tai gali būti surastas bendras neįprastas pomėgis, keistenybė, atsivėrimas kokiu nors klausimu ar paprasčiausias išsipasakojimas. Būtent šis pokalbis jus taip suartina, jog jūs pradedate suprasti - esate be galo panašios.

------------

Vienas šaunus nuotykis. Kokia draugystė be naujų patyrimų ir nuotykių? Kadangi jūsų draugystė dar šviežia, vargu, ar ką nors daugiau patyrėte be bendrų mokyklinių, universitetinių projektų ar pasišnekučiavimo prie kavos puodelio. Laikui bėgant kartu pradedanti rinkti ir nuotykius. Linksminatės, keliaujate į dvigubus pasimatymus, pradedate lankyti naujus būrelius, išmokstate viena iš kitos daugybę dalykų. Jūs kolekcionuojate prisiminimus ir taip tampate draugėmis, kurios turi ką prisiminti ir jau negali viena be kitos egzistuoti.

-------------

Inside jokes fazė. Geriausios draugės yra ne tik tos, kurioms gali išsipasakoti ir su kuriomis gali atsiverti, bet ir tos, su kuriomis gali juoktis iki nukritimo. Geriausiai draugėms žinomi yra vadinamieji vidiniai juokeliai (inside jokes), kuriuos supranta tik jos pačios. Bendrų patyrimų kartu inspiruoti juokeliai daugeliui visiškai nesuvokiami ir net nejuokingi, o štai geriausios draugės iš jų kvatosis, kol pradės skaudėti pilvus.

-------------

Paslapčių atvėrimo stadija. Jūs apie viena kitą žinote viską... Palaukite, o gal ir ne? Jei jūsų draugystė nemena dešimtį metų, liko dar daugybė neatvertų paslapčių ir neišpasakotų istorijų. Paslaptis viena kitai patikite ir istorijas pasakojate būtent šiuo metu. Ši stadija - viena iš atviriausių ir jos metu jūs iš tiesų pradedate viena kita pasitikėti. Juk ne bet kam gali išsipasakoti slapčiausias paslaptis ir atverti širdį.

-------------

Tu drauge pasitiki lyg savo seserimi. Skolinate viena kitai drabužius, nevengiate dalinti patarimų, nebijote žarstyti kritikos viena kitai, kartu planuojate išvykas, keliones, žodžiu jūs pasieketė stadiją, kai galite viena kitą laikyti pilnavertiškomis geriausiomis draugėmis. Jei ne keli tarp jūsų kilę apsižodžiavimai ar menkučiai ginčai, jūsų draugystė būtų nuspalvinta vien ryškiausiomis spalvomis.

--------------

Tavo šeima - jos šeima. Tavo tėvai kuo puikiausiai pažįsta tavo draugę, o tu jau senokai susipažinusi su draugės šeima. Simpatija draugės vyresniam broliui jau praeityje, draugės mama tau lyg antra geriausia draugė, o tėtis nevengia dalinti patarimų iš širdies. Tu draugės namuose svečiuojasi taip pat dažnai kaip ir savuosiuose. Jūs pasiekiate neišskiriamumo stadiją ir, ko gero, jei ne visą gyvenimą, tuomet bent jau ilgą laikotarpį liksite draugėmis.

---------------

Aš be tavęs niekaip stadija. Keičiasi mokymosi įstaigos, darbo pozicijos, gyvenamosios vietos bei partneriai, bet geriausia draugė visada šalia. Nesuskaičiuotumėte, kiek metų jau esate pažįstamos ir vis dar noriai bendraujate. Džiaugiatės viena kitos atsiradimu savo gyvenimuose ir bandote išsaugoti ryšį. Jūs - neišskiriamosios, kurioms visuomet kartu gera, tiek plepant iki ryto, tiek tylint.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis