6 pagrindinės priežastys, kodėl mus taip traukia „blogi berniukai“

Tikriausiai ne kartą guodei draugę, verkiančią dėl jos meilės kelyje eilinį kartą pasitaikiusio blogiuko. Blogiukais vaidinami vaikinai, kurie pasižymi grubiu elgesiu, prastomis manieromis, abejotinu pragyvenimo šaltiniu ar net agresija. Juos gaubia paslapties šydas ir merginos trokšta nuo jų bėgti kuo toliau, bet kartu... pelnyti jų meilę bei palankumą.

Jei dažnai užkimbi ant blogiečio kabliuko ar nesuskaičiuotum, kiek kartų teko draugėms šluostyti ašaras dėl nenusisekusių santykių, tikriausiai žinai, kokia didelė neganda yra sutikti blogiuką savo gyvenime. Deja, pavyzdžių, kai merginos susižavi jų nevertinančiais, engiančiais ar egoistiškais vaikinais ne mažėja, o daugėja. Tam įtaką daro laisvėjantys jaunų žmonių seksualiniai santykiai, egocentriškėjantis elgesys ir nepagarba silpnajai lyčiai. Pabandėme panagrinėti blogų vaikinų fenomeną ir rasti tokio susižavėjimo šaknis.

Mes norime laimėti meilę ir ją bandome išlaikyti, aukodami save, savo interesus. Gavę neturėtą palaikymą, pvz., mumis susižavėjo toks žavus/-i vaikinas/mergina, mes tiesiog sudieviname mylimą žmogų ir visas jo klaidas prisiimame sau. Pvz., „Tai aš kalta, kad jis supyko, kad vakarienė neskani. Kitą kartą dar labiau pasistengsiu“. Bet prisiimdamas/-a visą kaltę, taip nuolat ir kankinsi, kaltinsi save dėl visko ir visada. Tačiau tik ta vidinė įtampa, kaltė, nerimas, nesaugumas, ilgesys, tikėjimas, kad kitas/-a tikrai pasikeis, jeigu tik jį/ją dar labiau mylėsi – kompensuoja tą vidinę tuštumą, kuri likusi nuo vaikystės. Mums reikia tos neįsisąmonintos kančios.

Mums reikia aštrių pojūčių, normalūs santykiai mūsų netenkina. Šalia - nuostabus, geras, išklausantis vaikinas. Nors buvimas su tokiu žmogumi gali būti malonus ir raminantis, tačiau mus pradeda erzinti ta ramybė, saugumas – mums reikia įtampos, kančių, pakilimų ir nukritimų. Aišku, visuose santykiuose būna visko, tačiau visgi jausdami priklausomybę – mylėdami per stipriai – mes nepajėgiame atskirti, kas yra blogai ir kas negerai. Žmonės, kurių kiti vengtų kaip grėsmingų, negerų ar kenksmingų, mūsų neatstumia, nes mes nesugebame realiai ir tausodami save jų vertinti. Nepasitikėdami savo jausmais, mes tiesiog įsitraukiame į didžiausius pavojus, dramas, gyvenimo sunkumus – iššūkius, kurių kiti, turintys daugiau pusiausvyros, natūraliai vengtų. Dauguma dalykų mes kartojame, kuo gyvenome augdami.

Ryanas Goslingas
Ryanas Goslingas
Vida Press

Praeities juoduliai. Jeigu mums vaikystėje trūko dėmesio ir meilės, mes ir manysime, kad mes patys kalti to negaudami. Jeigu matėme vaikystėje smurtą, ginčus, tylą, alkoholio sukeltą triukšmą, seksualinę prievartą ir kt., tai vaikino/merginos smurtą, tylą, alkoholizmą, seksualinį prievartavimą priimsime kaip normalų dalyką.Kai pasirenki santykius su „blogiuku/-e“ pagalvok, kuris čia iš tikro blogas ir kuriam visgi yra blogiau? Nesistenk būti pasaulio gelbėtoju/-a – būk paprasčiausiai žmogumi, su savais privalumais ir trūkumais, bet svarbiausia savais norais, kurių negalima atidėti kitai dienai.

epasitikėdami savo jausmais, mes tiesiog įsitraukiame į didžiausius pavojus, dramas, gyvenimo sunkumus – iššūkius, kurių kiti, turintys daugiau pusiausvyros, natūraliai vengtų

Veikia psichologiniai aspektai. Merginų poreikis susidėti su blogiukais yra gryna psichologija, sumaišyta su aplinkinių įtaka. Tai, kodėl merginos susideda su vaikinais, kurie jas įskaudins, kodėl potencialūs širdžių daužytojai yra tokie paklausūs – visa tai galima paaiškinti labai paprastai. Moterys blogiukus laiko vyriškumo etalonais. Grubus elgesys, požiūris „mažiau kalbų, daugiau darbų“ bei tvirto ir nepasiekiamo vyro įvaizdis ir yra tai, kas moteris verčia aikčioti, vos tik su tokiu blogiuku susiduria. Tokie vyrai joms primena drąsius karius, riterius, gladiatorius ir tuos, kurie su rimta veido išraiška ir, rodos, su minimaliomis pastangomis atremdavo visus sunkumus ir nugalėdavo visus priešus.

Edas Westwickas
Edas Westwickas
Vida Press

Jokios rutinos! Blogiukai merginas sužavi visu geriausių savybių komplektu. Visų pirma - jie drąsūs ir yra pasiryžę priimti įvairius iššūkius. Jie paslaptingi, todėl visuomet gali apie tokį vaikiną sužinoti ką nors naujo ir niekada nesijausi taip, lyg jį visiškai pilnai pažinotum. Be to, jie puikiai žino kaip bendrauti su moterimi. Būdami charizmatiški ir kūrybingi, tokie vaikinai neieško žodžių kišenėje ir puikiai žino kaip net ir pačią šalčiausią merginą apvynioti aplink pirštą, sužavėti ir sudominti. Nepaisant to, blogiukai beveik visada yra energingi. Jie visada pilni keisčiausių idėjų, poreikių ir sumanymų. Tokie vyrai užtikrina, kad niekada neteks nuobodžiauti, o tai kiekvienai moteriai yra nepaprastai svarbu.

Moterys blogiukus laiko vyriškumo etalonais. Grubus elgesys, požiūris „mažiau kalbų, daugiau darbų“ bei tvirto ir nepasiekiamo vyro įvaizdis ir yra tai, kas moteris verčia aikčioti, vos tik su tokiu blogiuku susiduria

Filmų bei knygų įtaka. Nepaprastai didelę įtaką tam, kad merginos mano, jog blogiukai – patys seksualiausi ir geidžiamiausi daro filmai, knygos, serialai, muzika ir visa kita, kas mus kasdien supa. Kaip merginos anksčiau svajojo apie žaviuosius princus, taip šiandien svajoja apie čiakus basus, kapitonus džekus sperou, seksualius ir paslaptingus vampyrus iš nesuskaičiuojamų kiekių serialų ir filmų, bei, žinoma, nepasiekiamus dievukus, stovinčius ant scenos ir mus kerinčius savo muzika. Žinoma, merginos vis dar svajoja apie vieną ir tikrą meilę, gyvenimą ilgai ir laimingai bei romantišką išjojimą į saulėlydį, tačiau šiuolaikinė kultūra mus sugebėjo įtikinti, kad viso to galima pasiekti ir su blogiuku pašonėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis