Atsargiai! Turi vengti šių 8 draugių tipų, kurie nuodija tavo gyvenimą

Draugių draugystė - vienas gražiausių ryšių gyvenime, kurį reikia puoselėti ir saugoti. Šaunu, kai draugystės netemdo jokie kivirčai, pavydas ar slogios nuotaikos. Deja, labai dažnai draugės ne tik praskaidrina gyvenimą ryškiomis spalvomis, bet ir gali kenkėjiškai elgtis bei skatinti neigiamus įpročius. Jei turi vieną iš šių draugių tipų savo gyvenime... Peržvelk savo draugystės prioritetus.

Negatyvioji draugė. Susipažįsti su miela, iš pirmo žvilgsnio nuoširdžia ir atvira mergina, kuri, kaip manai, galės tapti puikia tavo drauge. Tik po kiek laiko pastebi, jog viskas, ką pasakai, yra paverčiama vienu milžinišku, tamsiu bei širdies neglostančiu negatyvumu. Šis draugių tipas vienas pavojingiausių, nes savo bloga nuotaika ir irzlumu gali užkrėsti ir tave. Žinoma, gyvenime būna visko - skaudžių akimirkų, išdavysčių, santykių problemų, kuomet negatyvumas ilgesniu ar trumpesniu laikotarpiu yra neišvengiamas. Vis dėlto užsitęsęs pesimizmas itin pavojingas - ypač, kai šiuo sindromu pasižymi tavo draugė. Tokios draugės dažniausiai ne tik piešia juodus scenarijus, bet ir siekia sumenkinti draugių laimę teigdamos, jog džiaugtis nėra ko, mat už kampo visuomet gali slypėti nesėkmė.

Energijos siurbikė. Nors tikrųjų energetinių vampyrų ne tiek jau daug, mažųjų energijos siurbikių nemažai. Tai dažniausiai itin plepios ir reikalaujančios draugės, kurios nenustygsta vietoje. Joms būdingas nuolatinis ko nors prašymas - paslaugos, daikto ar nakvynės. Dažniausiai tokios draugės kuo puikiausiai nujaučia, kaip jautiesi šalia jų, bet ir toliau tęsia savo energijos siurbimo paradą. Šios draugės pasižymi veiklumu - taip, su jomis neretai būna įdomu, tačiau jei trokšti nors kiek atsipūsti ir paprasčiausiai patylėti, su šia drauge galimybės to padaryti neturėsi.

Prastų įpročių asė. Tai draugė, kuri kiekvieną savaitgalį temps tave į miestą ir sugalvos galybę įvairiausių veiklų... naktiniame klube arba bare. Tokios draugės dažniausiai pasižymi blogais įpročiais - gausiu alkoholinių gėrimų vartojimu, rūkymu, vienanakčiais nuotykiais, grubiu charakteriu ar paprasčiausiu kitų žmonių menkinimu. Galbūt ši draugė tau galėtų ir mėnulį nuo dangaus nukabinti, bet ji tikrai nėra geriausias pavyzdys. Labai didelė tikimybė, jog draugė, apimta nevilties, ir tave trokšta paversti gyvenime pasimetusia ir ramybės bei darnos nerandančia asmenybe. Vakarėlių liūtės - smagios draugės, tačiau smagybės turi savą kainą.

Dėl vaikinų dėmesio konkuruojanti draugė. Tikrai savo draugių rate turi nors vieną draugę, kuri nuolatos kovoja dėl vaikinų dėmesio ir stengiasi žūtbūt pirmauti. Tai paprasčiausios dėmesio kolekcionierės, kurios anksčiau ar vėliau nusivilia santykiais. Tokios draugės gal ir ne pati prasčiausia partija, tačiau nuolatinis konkuravimas dėl vyriškosios lyties dėmesio nėra nei sveikas, nei pagirtinas. Žinoma, jei jus visuomet domina išoriškai bei dvasiškai panašūs vaikinai, tuomet konkurencinė kova neišvengiama. Vis dėlto kautis dėl grobio, kuris vargu ar yra tikroji siekiamybė... Na, taip galima prarasti visas drauges.

Mane visi myli tipo draugė. Ji gali būti draugiška, bendraujanti, veikli, kupina idėjų - bet jei draugė nuolatos giriasi apie savo pasiekimus, nesibaigiančius meilės nuotykius ar finansinę sėkmę, nuo tokios taip ir norisi bėgti kuo toliau. Šios merginos pasižymi pagyrūniškumu, kuris ypatingai pasireiškia tokiose situacijose, kai šio tipo draugės jaučiasi bėjėges, atstumtos ar paprasčiausiai įpykdytos. Vieną kartą išklausyti tokių draugių pangeriką sau - pakenčiama, tačiau nuolatos klausytis, kaip draugė sau teikia komplimentus... Na, tam reikia begalinės kantrybės.

Melagėlė draugė. Sakai, užduodi melagį iš tūkstančio kilometrų? Deja, labai dažnai net nenujaučiame, jog nuolat mums meluojantis žmogus yra taip arti. Tai gali būti ir tavo gera draugė, kuri dažnai tau daug ką nutyli, neatsiveria, pameluoja vardan savosios naudos ar paprasčiausiai taip moka apsukti aplink pirštą, jog tu manysi ją esant nuostabiausia asmenybe pasaulyje, nors iš tiesų ji meluos bei sukčiaus. Oi, nelinkėtume šio tipo draugės - kada nors gali taip nudegti, jog teks verkti kruvinomis ašaromis...

Draugė - skola. Kitaip šio tipo draugių nepavadinsi. Juos nuolat skundžiasi finansų trūkumu ir labai dažnai skolinasi įvairius daiktus ar pinigus. Skolininkėlės dažnai geba apsimesti visiškomis vargšėmis, teigdamos, jog šiuo metu jų gyvenimas itin sudėtingas, o susimokėti net už elementarias kasdienines paslaugas nėra pinigų. Pikčiausia tai, jog dažniausiai tokių merginų banko sąskaitose daugybė pinigų, o skolinasi jos dėl smagumo ar godumo. Puiku, kai draugė skolas sąžiningai grąžina, tačiau jei ne pirmą kartą neatiduoda net menkos pinigų sumos, galima teigti, jog susidūrei su skolininke, kuri dar ilgai kvaršins galvą.

Draugė įkyruoklė. Skamba telefonas, mirksi Facebook, kažkas skambina į duris - taip, tai tavo įkyrioji draugė, kuriai būtina iki smulkmenų papasakoti net pačius elemantariausius bei nuobodžiausius gyvenimo įvykius. Tokios draugės dažnai pasižymi nuoširdumu, gerumu, išklausymu ir... be galo erzinančiu būdu. Šio tipo draugės paprasčiausiai nesuvokia, jog turi savo gyvenimą ir negali jo pašvęsti vieno žmogaus bėdoms ir džiaugsmams. Su tokia drauge anksčiau ar vėliau grės rimtas pokalbis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis