Nepanikuok, bet įsidėmėk - požymiai, galintys reikšti nėštumą

Apie nėštumo požymius rašoma nemažai kur, bet kai apninka ta tikroji baimė ar abejonė dėl galimo nėštumo, pasimetame. Nedvejok - jei bent keli iš išvardintų požių atitinka, būtina apsilankyti pas ginekologą!

Jautiesi kaip ne savo kailyje. Nors moteriška intuicija nėra mokslo patvirtintas dalykas, bet visgi ji egzistuoja. Dažna mama pripažįsta, kad pirmomis nėštumo dienomis, kai dar nenutuokė, kad yra nėščia, jautėsi neįprastai. Todėl jei ir tu nuolat jautiesi lyg ne savame kailyje

Tam tikrų maisto produktų troškimas. Mitas apie nėščią moterį, troškusią raugintų agurkėlių - tikra tiesa. Nėštumo metu moters apetitas yra neprognozuojamas. Vieną akimirką ji gali norėti braškių, kitą - mėsos, o galiausiai apsiverkti, kad negavo arbūzo... Todėl jei netikėtai pradėjai norėti tų produktų, kurių paprastai nevalgai, nusipirk nėštumo testą.

Keistos išskyros. Dažnai prieš mėnesines pasirodo rusvos spalvos išskyrų. Tačiau nėštumo pradžioje galima dažnai pastebėti tirštesnes ir baltesnes nei įprastai išskyras. Jei jų žymiai padaugėjo - galimas daiktas, jog laukiesi.

Nuotaikų kaita. Vieną minutę nori verkti, o kitą - juoktis? Jeigu įprastai esi rami asmenybė, tokia nuotaikų kaita tau gali pasirodyti neįprasta. Gali susigraudinti dėl menkiausių dalykų! Tokia savijauta kamuoja prieš kiekvienas mėnesines? Ką gi, tai ir vėl gali būti PMS.

Maudžia krūtis. Visos turimos liemenėlės spaudžia, nuolat jauti maudimą, o pačios krūtys atrodo neįprastai sunkios. Paprastai panašiai jaučiamės ir prieš mėnesines, todėl tai gali būti artėjančių "tavo dienų" ženklas.

Teigiamas nėštumo testas. Šiam požymiui jokių konkurentų nėra. Verta pasidaryti kelis nėštumo testus, norint įsitikinti, kad pirmasis buvo tikrai teisus. Patariama nėštumo testą daryti ne ankščiau nei penkios dienos nuo neprasidėjusių mėnesinių pradžios. O jei penki nėštumo testai rodo teigiamą atsakymą, ką gi, tavo gyvenimas jau greitai keisis...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis