4 paslaptys, kurias žino visų mylimos merginos

Savimi pasitikinčios, komunikabilios, drąsios ir daugumos gerbiamos merginos žino - svarbiausia neužsisklęsti savyje ir išmokti narsiai reaguoti į iškylančius sunkumus. Jos atskleidė mums keturias paslaptis, kuriomis vadovaudamasi kur kas labiau įvertinsi

Pakeisk aplinką

Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad kai žmonės, kurie visą dieną dirba biure, praleidžia vos dvi minutes vaikščiodami žaliose zonose, tai teigiamai veikia jų nuotaiką. Tai veikia todėl, kad pakeitus aplinką, pasikeičia stimulai, kurie pasiekia mūsų smegenis ir atitinkamai pasikeičia pasaulio suvokimas. Pavyzdys galėtų būti rašytojai, kurių kūrybingumas išauga judriose kavinėse. Pagalvok, kokiose vietose, kuriose lankaisi, jautiesi laimingiausia, labiausiai atsipalaidavusi ir kūrybinga? Eik į tas vietas, kai pajusi eilinį nepasitikėjimo savimi antplūdį.

Daryk tai, ką moki

Kai darome kažką naujo, pavyzdžiui, sakome viešą kalbą arba mokomės naujų įgūdžių, visada yra pavojus, kad nepasiseks. Mes, žmonės, linkę saugoti savo ego, todėl kai ištinka nesėkmė, pasijuntame blogai, imame galvoti, kad reikėtų viską mesti. Tačiau nereikia pamiršti, kad prieš įgyjant bet kokį svarbų įgūdį, visų pirma laukia nesėkmės, nes jos yra mokymosi proceso dalis. Todėl naują veiklą rekomenduojama derinti su veikla, kurioje jau esi įgudusi, kad nesijaustum nevykėlė 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Kai darome tai, ką jau mokame, jaučiamės gerai, mūsų pasitikėjimas savimi išauga. Todėl reikėtų išsiaiškinti, kokios tavo stipriosios pusės, ir pagal tai kasdien susiplanuoti veiklą.

Keisk mąstymą

Žemą savivertę tik dar labiau įtvirtina neigiamos mintys, kurios turi įtakos elgesiui ir sprendimams. Pakeitus mąstymo kryptį, ilgainiui pasikeičia gyvenimas. Lengviausias būdas pakeisti mąstymą – užduoti sau klausimus. Kai užduodame sau klausimą, mūsų smegenys ima ieškoti atsakymo, tad galima pasinaudoti šia technika, užduodami sau klausimus, kurie leis pajusti didesnį pasitikėjimą savimi. Štai trys galimi klausimai – lai jie būna kaip gairės:

1. Kaip galiu tai pakreipti savo labui?

2. Kokia man iš to nauda?

3. Ar galima būtų į tai pažvelgti iš labiau teigiamos perspektyvos?

Kai tik pagauni save krypstant link negatyvių minčių, užduok sau šiuos tris klausimus. Pastebėsi, kad pakeitusi mąstymą, imi labiau tikėti ir pasitikėti savimi.

Giliai kvėpuok ir galvok apie ateitį

Nepasitikėjimą savimi skatina tokie jausmai, kaip baimė ir nerimas. Kai juos jaučiame, imame kvėpuoti negiliai, paviršutiniškai ir imame galvoti apie katastrofišką ateitį (pavyzdžiui, įsivaizduojame, kad visi juokiasi iš to, ką sakome).

Šiuos nerimo priepuolius galima įveikti sąmoningai giliai kvėpuojant ir vizualizuojant ateitį, kurioje mes kontroliuojame padėtį ir pasitikime savimi. Tokia technika padės jausti didesnį pasitikėjimą savimi ir atėjus atsakingam momentui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis