Vienos žymiausių Lietuvos jaunųjų vlogerių Gabija ir Mantė: „Augantis sėkėjų skaičius ugdo atsakomybę prieš kitus“ (FOTO)

Iš pažiūros Gabija ir Mantė niekuo neišsiskiriančios paauglės. Jos taip pat anksti rytais keliasi į mokyklą, daro tuos pačius namų darbus, grįžusios ilsisi, kol neateina įkvėpimas ir rankose neatsiduria kamera. Be populiarumo viršūnę pasiekusių vlogų merginos nebeįsivaizduoja savųjų gyvenimų.

Žinomų tautiečių rodomi makiažai, drabužių deriniai, pasakojamos istorijos bei vykdomi iššūkiai sulaukia tūkstantinio susidomėjimo. Kviečiame susipažinti su pozityvumu spinduliuojančiomis You Tube tinklo jaunosiomis asmenybėmis iš arčiau.

Vos prieš metus įkėlusį pirmąjį vaizdo įrašą penkiolikmetė Gabija Butkutė, internautams labiau pažįstama kaip Gabe, savo You Tube kanalo turiniu pritraukė net 40000 sekėjų. Paauglė neslepia džiaugsmo dėl savo sprendimo pradėti kurti.

Kaip nusprendei pradėti vloginti?

Man toks išsireiškimo būdas pasirodė labai įdomus. Veiklos pradžią palaikė šeima, nors galvojo, kad tiesiog kvailioju. Buvo sunku suprasti, kad kažkam tampu pavyzdžiu, kad turiu elgtis atsakingai ir apgalvoti kiekvieną daromą veiksmą ar tariamą žodį.

Kas padėjo pritraukti tokią žiūrovų gausą?

Įdėtas darbas. Begalę kartų kūriausi skirtingas You Tube tinklo anketas, vis keldavau „pirmus filmukus“, vyliausi, jog bent kažkuri anketa išpopuliarės. Stipriai to norėjau, manau, kad šis troškimas man padėjo, be to, esu užsispyrusi.

Kokios gerosios ir blogosios žinomumo internete pusės?

Geras jausmas yra užsiimti mėgstama veikla žinant, jog daugeliui tai patinka, pakelia nuotaiką, o galbūt net padeda, taip pat visada mėgau ir dėmesį. Tamsioji pusė yra tai, kad blogai augti internete. Pati esu dar labai jauna bei naivi. Mane gąsdina, jog mano filmukus žiūri dar jaunesnės mergaitės už mane ir bando būti kaip aš. Sunku parodyti pavyzdį, kai dar pati gerai nesuprantu, kad turėtų būt tas „pavyzdys“.

Vis dažniau vaizdo įrašuose pasirodai su savo vaikinu, kokia jūsų meilės istorija?

Tautvilis man parašė, bandė pasišaipyti iš to, jog užsiimu miestelyje neįprasta veikla – vloginimu. Po poros savaičių bendravimo aš jam pasirodžiau visiškai kitokia nei buvo matęs ekrane, pradėjau jam patikti. Vėliau netikėtai susitikome, vis išeidavome kartu pasivaikščioti. Taip viskas ir išsirituliojo iki draugystės.

Ką tau suteikė žinomumas You Tube platformoje?

Vaizdo įrašų kūrimas man padėjo tapti drąsesne, perlipti per save. Teko nuolat bendrauti, vykti į pakviestus renginius. Ne paslaptis ir tai, kad galima užsidirbti. Smagu susitaupyti naujam daiktui pačiai, neprašant mamos. Toliau kursiu, sieksiu ir galimybių atsiras vis daugiau.

Vlogerė Mantė: „Dėl vaizdo įrašų kūrimo daugelis iš tavęs tikisi daugiau. Net klaidos, kurias padarai, atrodo didesnės nei visų kitų“

Gimnazistė Mantė Maselskytė savo kanale „Lotosie“ gali pasigirti esanti nufilmavusi virš 90 vlogų ir turinti beveik 11000 ištikimų sekėjų. Savo gyvenimo be kameros ir šokių neįsivaizduojanti mergina teigia, jog kuriant svarbiausia nepamiršti unikalumo.

Kaip sugalvojai pasivadinti Lotosie?

Šį sprendimą įtakojo keletas priežasčių. Pirmiausia tai, jog svečiuodamasi pas močiutę galvojau apie You Tube kanalo pavadinimą. Dėmesį patraukė tai, jog močiutės namuose daug gėlių, taip ir kilo pavadinimas. Taip pat man buvo svarbu, jog ir Instagram tinkle toks vartotojo vardas buvo laisvas. Lotosie pavadinimas primena Prancūziją, į kurią be galo noriu nuvykti.

Kiek tau reiškia ši internetinė veikla?

Kurdama, filmuodama aš save realizuoju. Jaučiuosi užsiėmusi teigiama veikla, jos dėka išmokau labiau prisitaikyti ir bendrauti su žmonėmis, tuo pačiu išmokau tolerantiškai išreikšti savo nuomonę. Laisviau jaučiuosi prieš kameras. Ši veikla atnešė daug naujų patirčių, pažinčių ir gerų įspūdžių. Naujos galimybės, nauji draugai man reiškia labai daug.

Su kokiais nemaloniais išbandymais teko susidurti dėl to, jog esi žinoma?

Sklinda daugybė kalbų ir taip tampama apšnekų objektu. Dažnai žmonės manyje ieško tik naudos, nori bendrauti tik dėl mano vardo, būtent dėl šios priežasties pirmomis pažinties akimirkomis stengiuosi neminėti nei kas aš, nei kuo užsiimu. Žinoma, jeigu to jie nežino to iš anksčiau. Vien dėl vaizdo įrašų kūrimo iš tavęs tikimasi daugiau, atrodo, jog tave „iškelia“ ir nebesi laikomas lygiu su kitais. Net klaidos, kurias padarai, atrodo didesnės nei visų kitų. Kai darai daugiau už pilką masę, jai tai ima nepatikti. Tai skaudina.

Kuo dar užsiimi laisvu laiku?

Pagrindinė veikla visada buvo ir bus šokiai. Šoku Šilutės krepšinio šokėjų Atėnės komandoje. Ši veikla užima didelę dalį mano laisvo laiko. Taip pat labai mėgstu bendrauti ir dirbti komandoje, todėl priklausau organizacijai ,,Jaunimas kuriantis Lietuvą''. Iš neoficialių veiklų labai mėgstu rašyti bei skaityti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis