Keisčiausi draugų tipai, kuriuos turi ir tu

Draugystės tipų yra tiek daug, jog nors vežk vežimu. Kiekvienas jų toks savitas ir individualus, jog sunku apibūdinti. Vis dėlto egzistuoja kelios dažniausios, tačiau keistos draugystės rūšis. Negali šio žmogaus pavadinti draugu, tačiau susiklosčius aplinkybėms esi priversta su juo bendrauti, nors mieliau pabūtum vienumoje...

Šeimos draugas. Jis tau tolimas lyg mėnulis, vis dėlto esi priversta su tokiu draugu ar drauge bendrauti per šeimos šventes. Toks bendravimas dažniausiai apsiriboja oficialumu. Pasiteiraujate, kaip vienas kitam sekasi mokytis ar dirbti, padiskutuojate bendrinėmis temomis, spėjate apšnekėti pažįstamus, o šventei pasibaigus išsiskirstote. Gatvėje susitikus pasilabinate, tačiau į artimesnes draugustes nesileidžiate. Tikriausiai viena nuobodžiausių draugystės formų...

Draugas, su kuriuo bendraujate tik bendroje kompanijoje. Matai jį taip pat dažnai, kaip ir savo geriausius draugus, tačiau jums būna smagu tik tuomet, kai esate visi kartu. Kuomet lieki su šiuo draugu ar drauge viena, neturi apie ką šnekėti, todėl jus dažniausiai lydi nejaukios akimirkos. Jaučiama įtampa, susijaudinimas ar paprasčiausiai įsivyrauja nejauki tyla. Ne pats mieliausias širdžiai draugo variantas...

Draugas - priešas. Visi turime šalia žmogų, kuris dedasi mūsų geru draugu, tačiau susiklosčius aplinkybėms kirstų mums per skaudžiausią vietą. Tokiu žmogumi pasitikėti negalima, kad ir kokį nuoširdų bei atvirą vaidintų. Taip, neretai su tokiais žmonėmis smagu, jie geba prajuokinti, tačiau pasitikėti tokiu žmogumi tolygu pražūčiai.

Vystyklų draugas. Skamba kiek komiškai, tačiau tokį draugą turime kone visi - augome kartu, jūsų šeimos bičiulaujasi, retkarčiais su juo susirašote, tačiau tiksliai nepameni, kada buvote susitikę ir nuoširdžiai pasišnekėję. Už tat like`inate visas šio draugo tipo nuotraukas ir menate jį geru žodžiu. Tik kodėl neatrandate vienas kitam laiko?

Draugai
Draugai
Shutterstock

Mokslų draugas. Jei kur nuoširdžiau ir pasišnekate, tai tik prie knygų krūvos. Mokslinėje sferoje vienas kitam pagelbėjate, tačiau asmeninėje esate nutolę. Gal kuris nors iš jūsų paprasčiausiai nežengia pirmo žingsnio, jog pradėtumėte bendrauti ir už mokyklos ar universiteto ribų? Jei maga su mokslo draugu susibendrauti, pakviesk jį po mokymosi sesijos užkąsti mieste ar apsilankyti kokiame nors renginyje.

Socialinių tinklų draugas. Žinutės nuo šio draugo vis mirga ekrane, tačiau susitikimas su šiuo žmogumi realioje aplinkoje tave menkai domina. Vis dėlto kartais brūkštelti vienas kitam žinutę ar nusiųsti juokelė visai smagu. Klausimas tik - kaip jūs apskirtai susipažinote? Jei visgi nori šią draugystę perkelti į realybę, pakviesk šį asmenį į vietą, kur pirmą kartą matetės - nuveikite ką nors įdomaus jums abiems. Jei draugystę paliekate virtualiame pasaulyje, taip pat nėra nieko blogo. Neretai virtualus draugas gali patarti net taikliau nei realusis.

Draugas prielipa. Jis šmaikštus, kalbus, geranoriškas, tačiau jums paprasčiausiai nelimpa. Galbūt pernelyg daug kišasi į asmeninį gyvenimą ar yra pernlyg teatrališkas? Na, kad ir kokį savybių rinkinį su savimi nešiotųsi, jis neturi šansų tapti jūsų artimu draugu. Galima tik dalinti menkaverčius patarimus, kaip atsikratyti draugų - prielipų, dažniausiai jie arba pasitraukia patys, arba gyvenimiškos aplinkybės priverčia juos sumažinti prielipumo laipsnį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis