Rudens makiažo tendencijos: profesionalų eksperimentai

Pasikeitus sezonui, atkeliauja ir naujos rudens makiažo tendencijos. Kokį makiažą naudoti ir kaip pasidažyti einant į mokyklą ar paskaitas? Kaip greitai jį paversti vakariniu, jei tą pačią dieną esi pakviesta į gimtadienio šventę ar laukia spektaklio premjera? Dviejų makiažų užduotį davėme keturiems „SLA Academy Vilnius“ visažistams, kurie pasidalino artėjančio šaltojo sezono makiažo madomis, o savo darbo pavyzdžius pateikė ant vienos ir tos pačios manikenės. Rezultatai gavosi skirtingi, bet išties įspūdingi. O kuris gražiausias Tau?

Rožinis lengvumas

Pirmoji užduoties ėmėsi „SLA Academy Vilnius“ vadovė, tarptautinė „SLA Paris“ trenerė Gritė Maruškevičiūtė-Tamošiūnė.

„Esu natūralumo šalininkė, todėl be galo apsidžiaugiau pamačiusi modelį. Beatričė ypatingo, skaistaus grožio mergina. Dieniniam makiažui norėjau tik švelniai paryškinti jos bruožus, neapsunkinant ir neapkraunant jos lygios, skaisčios odos. Rinkausi gaivius, švelniai rožinius atsplavius, kurie tik pabrėžė jos mergaitiškąją pusę. Visiškai nesinorėjo Beatričės paversti moterimi. Manau, su tokiu dieniniu makiažu ji puikiai jaustųsi tiek mokyklos suole, tiek laisvalaikį leisdama su draugais“, – dieninio makiažo idėją pasakojo Gritė.

Vakarinį makiažą profesionalė atliko ant dieninio: „Perdariau jį įkvėpta šių metų Paryžiaus rudens/žiemos kolekcijų. Blakstienų liniją iliustravau juodu pravedimu, o lūpas paryškinau pačia gražiausia šių metų spalva – bordo, tamsaus vyno. Man pačiai šis makiažas labai subtilus“.

Švelnus persikas

Antrasis daryti makiažą ėmėsi „SLA Academy Vilnius“ studentas Paulius Pijus Zulonas. Pamatęs Beatričės ryškiai žydras akis, visažistas iškart nusprendė dieniniam makiažui griebtis persikinės spalvos: „Norėjau akis dar labiau išryškinti. Pridėdamas dar daugiau gaivumo, veidui suteikiau švelnų šlapią efektą“.

Vakariniam makiažo variantui Paulius Pijus kaip pagrindinę išsirinko violetinę spalvą: „Vakare Beatričė sakė dalyvausianti vakarėlyje, kurio aprangos kodas – purpurinė. Nusprendžiau akcentuoti lūpas, pritaikydamas ombre efekta. Purpurinė ir violetinė puikiai išryškino storas merginos lūpas. Norėdamas suteikti jaunatviško griežtumo į akies vidinius kampučius įvedžiau ryškesnės spalvos. Na ir štai – crazy diva pasiruošusi vakarėliui!“.

Neblėstanti klasika

Kita „SLA Academy Vilnius“ studentė Viktorija Damoševičienė dieniniam makiažui pasirinko būtent tokias spalvas, kurios tik pabrėžė modelio jauną, lygią ir skaisčią odą. „Pridaviau veidui gaivumo. Spalvas parinkau skaidrias: koralų, persiko, natūralius lūpų dažus, kad veidas nebūtų perkrautas kosmetikos“, – sakė pirmenybę veido skaitumui teikianti Viktorija.

Vakariniam makiažui visažistė rinkosi kiek ryškesnes spalvas: „Labiau akcentavau akis, pailginau blakstienas ir užbaigiau makiažą panaudodama raudoną lūpdažį – niekada neblėstančią klasiką. Nors šių metų topas – tamsūs lūpdažiai, ne visos išdrįsta jais pasinaudoti. Raudonos lūpos – pakanka tik šio akcento ir visas moters įvaizdis įgauna elegancijos ir moteriškumo.“

Nuotr. Viktorijos Damoševičienės makiažas

Dūminė mėlyna

„SLA Academy Vilnius“ grožio konsultantė Simona Vitkuvienė makiažo išbandymo ėmėsi ketvirtoji. „Dieninį makiažą taip pat parinkau lengvą, nesinorėjo apkrauti odos sunkiais makiažo pagrindais. Kadangi modelio oda buvo labai graži ir skaisti, pakako uždėti lengvutį fluidą ir daugiau skaistalų, kad veidas atrodytų dar gaiviau“, – apie išbandymą kalbėjo specialistė.

Vakarui Simona parinko intensyvų dūminį makiažą: „Kadangi sužavėjo modelio didelės ir mėlynos akys, norėjosi jas dar labiau pabrėžti. Truputį įkonturavome veiduką ir lūpas palikome neutralias, nes šį rudenį viena iš madingiausių spalvų – Nude.“

Nuotr. Simonos Vitkuvienės makiažas

Naujausios rudens tendencijos

Šį rudenį atsisakoma priaugintų blakstienų, kurios apsunkina žvilgsnį. Stengiamasi neapkrauti odos stirpiai maskuojančiais, tirštais ir kaukės efektą suteikiančiais makiažo pagrindais. Jei yra poreikis maskuoti – stipriau maskuojamos tik lokalios, probleminės vietos, tačiau neapkraunamas pilnai visas veidas. Po truputėlį iš mados išeina ryškus, tamsus veido kontūravimas. Jį pakeičia skaistumo, lengvumo ir jaunatviškumo suteikiantys skaistalai.

Antakis užima labai svarbų vaidmenį veide – jo negalime ryškinti juodu ar šalto atsplavio pilku pieštuku, nusibrėžadmos griežtą, tamsų ir dar „kapotą varno sparną“ primenantį antakį. Taip darydamos ne tik save sendiname, bet ir kuriame aplinkiniams itin griežtą įvaizdį. Antakiui turėtume naudoti šiltus žemės atspalvius, nuo gintarinio iki kaštoninio, tamsaus šokolado, pritaikydamos prie plaukų šaknų spalvos.

Būtent šį sezoną grįžta įvairiausių „strėlyčių“, pravedimų mada, yaptingai gražiai pabrėždama blakstienų liniją. Prie skaistaus veido ir paryškintos blakstienų linijos derinami matiniai lūpų dažai: klasikinė Nude spalva, kraujo raudonumo spalva, bordo, raudono vyno spalva. Akių šešėlių splavos šį sezoną: bordo, blizgi šokoladinė, auksiniai ir bronzos atpalviai, juoda su aukso dulkėmis. Svarbiausia iš jų atrasti sau labiausiai patinkantį ir tinkantį variantą. Jei būsi graži sau, stulbinamai atrodysi ir kitiems!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis