Makiažo patarimai pagal profesionales: sužinok, kaip dažantis nesuklysti

Svarbiausias makiažo tikslas - išryškinti merginos ar moters grožį, tačiau kosmetikos specialistai pastebi, kad jaunos merginos makiažu gana dažnai save be reikalo pasendina, o brandžios moterys nežino kaip pasidažyti, neišryškinant raukšlių. Vizažistė Justina Gafarovaitė ir kosmetologė Greta Simonaitytė pataria, kaip taisyklingai pasidaryti makiažą, atskleidžiant savo grožį ir kaip apsaugoti odą tiek nuo vizualaus, tiek ir nuo realaus senėjimo.

Justina Gafarovaitė atkreipia dėmesį, kad nors jauna oda dažnai būna linkusi į riebumą, ją vis tiek yra būtina drėkinti, tad tinkamiausias makiažo pagrindas jaunai odai yra tas, kuris gerai maskuoja, turi pusiau matinį rezultatą ir drėkina odą. Drėkinimas itin svarbus ir turinčioms sausą odą, linkusią šerpetotis.

Apsaugoti nuo saulės

Ieškant geriausio sprendimo, svarbu pasirūpinti ir odos apsauga. Pasak grožio konsultantės G. Simonaitytės, norint sutraukti poras jaunai odai galima naudoti silikonines bazes, kurios išlygina ir paslepia, tačiau šios priemonės itin kemša poras, todėl naudoti reiktų išskirtiniais atvejais. Renkantis kosmetiką taip pat svarbi apsauga nuo saulės.

„Jaunoms merginoms patariu naudoti makiažo pagrindus, kurie turėtų apsauginį SPF filtrą apsaugantį nuo išorinių saulės spindulių. Jaunos odos nesinori apkrauti daugybe įvairių kremų, todėl tokia pudra dviguba apsauga", - pataria grožio konsultantė G. Simonaitytė.

Jaunoms merginoms turinčioms problemišką odą, „Eurovaistinės" atstovė rekomenduoja rinktis ir maskuojamąsias priemones, kurių atspalvis yra šiek tiek šviesesnis nei naudojamas makiažo pagrindas. O štai brandžiai odai tiek makiažo pagrindas, tiek maskavimo priemonė turėtų būti lengvos tekstūros ir šiek tiek su blizgesiu, kuris paslėps patamsėjimus ir raukšleles.

Spalvos daro įtaką

J. Gafarovaitės teigimu, norint, kad kreminis makiažo pagrindas išsilaikytų visą dieną, būtina jį užfiksuoti kompaktine sausa pudra. „Ši taisyklė galioja tiek jaunoms merginoms, tiek brandžioms moterims", - sako vizažistė.

Švytėjimo veidui suteiksite švytinčios pudros, taip vadinamo hailaiterio pagalba, tačiau jį renkantis svarbu atkreipti dėmesį į spalvas ir odos tipą „Jaunai odai švytėjimo suteikti gali padėti priemonės, kuriuose bronzantas, šešėliai ir skaistalai yra viename. Tačiau nebūtinai. Jei jūsų oda riebi ir spuoguota, hailaiterio iš vis reikėtų vengti. Jis išryškina defektus. Brandžios odoms savininkėms derėtų vengti rožinio atspalvio skaitalų. Ši spalva brandžią odą sendina. Geriau rinktis persikinius arba bronzinius skaitalus, kurie atvirkščiai odą pajaunins", - tikina J. Gafarovaitė.

Išryškinti akis

Grožio specialistės atkreipia dėmesį, kad, net jei nemėgstate itin ryškaus makiažo, akis paryškinti tikrai yra svarbu. Pasak J. Gafarovaitės, jaunų merginų vokų oda yra labai stangri ir tolygi, todėl tokias akis užtenka paryškinti griežtomis ir juodomis linijomis. Brandžių moterų vokai šiek tiek pakritę, todėl J. Gafarovaitė rekomenduoja rinktis matinius rudus, žemės spalvos šešėlius, kurie pakoreguos akių formą.

„Šviesiausia spalva pašviesinkite vidinius akių kampučius, tamsesnėmis spalvomis išryškinkite akiduobę ir pakritusią voko dalį. Svarbu visas spalva sulieti į viena, kad makiažas primintų švelnų dūmą. Taip pat paryškinkite ir apatinę blakstienų liniją, kad akys atsivertų ir atrodytų didesnės. Užsidėkite vatos gabaliuką, kad paakius apsaugotumėte nuo pabirusių šešėlių", - pataria makiažo meistrė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis