Vizažistė J. Gafaro šventėms siūlo netradicinį makiažą: patiks blizgučių mylėtojoms (FOTO)

Jau ne už kalnų – gražiausios metų šventės, kurias lydi vakarėlių sezonas. Su juo prasidės ne tik džiaugsmai, bet ir galvos skausmas: ką rengtis, kaip dažytis? Makiažo studijos ir grimo mokyklos „Gafaro“ įkūrėja Justina Gafaro su savo komanda pristato makiažus, kurie tiks artėjančiam šventinių vakarėlių sezonui.

„Dažniausiai moterys šventėms įvairiomis dažymo technikomis ryškina akis, nepagaili ir blizgių šešėlių savo žvilgsniui atskleisti. Tačiau aš siūlau nepabijoti keisti nusistovėjusias tradicijas ir blizgučius klijuoti ant lūpų. Tamsios lūpos su blizgiais pigmentas garantuos jums aplinkinių žvilgsnius, o jei paklausysite mano patarimų, kaip teisingai pasidažyti lūpas blizgučiais, makiažas bus ne tik įspūdingas, bet ir patogus, ilgai išsilaikys“, – sako vizažo meistrė J. Gafaro.

Makiažo atlikimas
Makiažo atlikimas
Vytauto Pilkausko nuotr.

Kad blizgučiai būtų patogūs klijuoti ant lūpų, pirmiausia lūpas reikia padengti ilgalaikiais matiniais skystais lūpų dažais. Atliekant šiuos makiažus buvo naudojami ilgalaikiai skysti lūpų dažai, kurie ant lūpų išlieka ilgą laiką. Lūpdažiui pradedant džiūti ant lūpų, reikia paimti birių blizgučių ir su pirštu klijuoti juos ant lūpdažio.

„Klijuokite tiek, kiek patys norite, tačiau labai svarbu nesuspausti lūpų tarpusavyje, nes blizgučiai praras savo spindesį. Ilgalaikiai lūpų dažai užtikrins blizgučių išsilaikymą ir patogų dėvėjimą. Na, o nuvalyti lūpų dažus lengvai galite su paprastu virtuviniu aliejumi, nes micelinio vandens, patikėkite, čia neužteks“, – šypsosi žinoma vizažistė.

Šventinis makiažas
Šventinis makiažas
Vytauto Pilkausko nuotr.

Tiesa, šitaip ryškinant lūpas J. Gafaro rekomenduoja akis dažyti švelniai ir tik su matiniais akių šešėliais. „Nepersistenkite, jūsų akcentas – išskirtinės lūpos. Neužgoškite jų tamsiais akių šešėliais“, – pataria vizažo specialistė.

Šventinis makiažas
Šventinis makiažas
Vytauto Pilkausko nuotr.

Šventinis makiažas
Šventinis makiažas
Vytauto Pilkausko nuotr.

„Gafaro“ įkūrėja pataria ryškų kontūravimą ir ryškius antakius rinktis tada, kai lūpas dažote švelniai. Šventiniame makiaže labai svarbu tolygiai išsitepti makiažo pagrindą, problemines vietas užmaskuoti su maskuokliu. Makiažą užtvirtinti ir blizgesį paslėpti reikėtų sausa pudra. Skruostus paryškinti švelniu kontūru ir skaistalais, labiausiai atsikišusią skruostikaulių vietą pabrėžti blizgikliu. Jei vis dėl to norėsite ryškinti lūpas, akis pabrėžkite matiniais šešėliais. „Jei pasirinksite per ryškų makiažą, atrodysite kaip kalėdinė eglutė. Todėl saikas yra labai svarbu“, – pataria J. Gafaro.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis