Tai, iš ko šaipėmės, sugrįžta su trenksmu: tokia antakių mada užkariauja „Instagram“ (FOTO)

Vienas ilgas, per visą kaktos liniją besitęsiantis antakis daugelį metų asocijavosi su legendine viena garsiausių Meksikos dailininkių Frida Kalo. Įvairiuose festivaliuose, persirengėlių vakarėliuose ar šventėse merginos, norėdamos atkartoti unikaliosios Fridos įvaizdį, antakius sujungdavo į vieną liniją.

Atrodo, jog šis praeities kultūros bei meno ikonos išgarsintas išvazidos atributas persikėlė ir į mūsų šiuolaikinę grožio rutiną. Instagram prasidėjo unibrow tendencija, kuri griauna stereotipus apie dviejų antakių ypatybę. Merginos socialinio tinklo paskyroje viešina nuotraukas ne su keliais išdailintais antakiais, o su vienu dideliu, suaugusiu arba kosmetinėmis priemonėmis sujungtu antakiu. Tiesa, išauginti vieną antakį - didis darbas ir ne visoms merginoms tai pavyksta padaryti dėl fiziologinių priežasčių. Dažnai antakių plaukeliai nosies viršuje neauga, nors merginos įvairiais būdais stengiasi pagreitinti jų augimą - tepa ricinos aliejimui, masažuoja odą, jog pagreitintų cirkuliaciją atitinkamoje vietoje. O štai kitoms plaukeliai ties veido viduriu auga taip dažnai, jog nespėjama jų pešioti. Plaukelių neaugimo atveju visuomet galima pasitelkti grožio priemones, kurios bent vizualiai suteikia vieno antakio efektą.

Na, prie tokios grožio tendencijos tenka priprasti ne tik aplinkinių akiai, bet ir kosmetologams, į kurių salonus atkulniuoja vieną antakį trokštančios pasigražinti merginos. Keista, neįprasta ir mena praeities laikus. Vos spėjome priprasti prie kone pusę veido užimančių tankių, plunksninių antakių, bet, pasirodo, jų efektas nublanksta prieš vieno vienintelio antakio madą. Visgi skeptikai tokią madą vertina kritiškai - anot jų, tai dar vienas Instagram ažiotažas, kuris greitai priblės. Kaip ir daugelis Instagram madų, jis, anot jų, neturi tęstinumo.

Kurios drąsuolės pasiryš antakių auginimui ir jau vasaros gale pasipuoš vienu antakiu? Norėtume ir mūsų šalyje išvysti vienaantakinių pavyzdžių!

A post shared by @scarlettcostello on Mar 25, 2017 at 1:27pm PDT

update these marc jacobs gel liners are insane

A post shared by @scarlettcostello on Jul 7, 2017 at 1:06pm PDT

Guess what I just did....??? 🌹🌹🌹

A post shared by All you need, is Love & Weed 😈 (@reverielove) on Jul 7, 2017 at 7:24pm PDT

Do you think Uni brows are going to be the next trend. What ya think? #eyebrows #browshapes #unibrow #fullbrows #hudabeauty

A post shared by Sal - Eyebrow King 👑 (@salihsworld) on Mar 24, 2017 at 5:35pm PDT

Without my signature glasses 👓 #unibrowonfleek #unibrow #snapchat #bushyeyebrows #eyebrowsonfleek

A post shared by Pratyusha Das (@itspratyusha) on Jul 9, 2017 at 11:09am PDT

Sorry na sa pag sakop ng mukha ko sa screen mo 😸😸😸 #selfie #unibrow #kelankamagthread

A post shared by Joanah Suba (@jomaeeee) on Jul 8, 2017 at 11:15am PDT

Love yourself first. 😊😉 #curlyhairdontcare💁#unibrow #messeduphair #nofilter

A post shared by Neha Tiwari (@neharry_styles) on Jun 28, 2017 at 5:51am PDT

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis