3 dažniausi klausimai apie lieknėjimą, į kuriuos norėsi sužinoti atsakymą

Daugelis merginų po Naujųjų metų prisižada pasigražinti figūrą. Tačiau dar yra neatsakytų klausimų, į kuriuos trūksta atsakymų - skelbiame pačius aktualiausius klausimus apie lieknėjimą, kurie garantuotai yra iškilę ir tau.

Koks yra sveikas lieknėjimo tempas?

Per 3 mėnesius žmogus neturėtų numesti daugiau nei 10 kilogramų. Sveikiausias svorio metimo „greitis“ – 0,5–1 kilogramas per savaitę. Labai dažnai žmogaus tikslas prasilenkia su realiomis jo galimybėmis. Jei, tarkime, tavo tikslas – sverti 60 kilogramų, o šiuo metu sveri 90, pradėk palengva. Užsibrėžk realiai įgyvendinamą tikslą, pavyzdžiui, po trijų mėnesių sverti 80 kilogramų. Atsikratyti pirmųjų 10 kilogramų visada lengviau, juk vien pakeitusi mitybos įpročius ir dienos režimą, jau pirmą savaitę gali sulieknėti keletu kilogramų. O vėliau kas mėnesį liks atsikratyti po 2–3 kilogramus.

😍❄️ @jessicamichel

A photo posted by Fitness & Health (@fitnessgirlsmotivation) on Jan 2, 2017 at 5:51am PST

Jeigu galutinis tikslas atrodo labai sunkiai pasiekiamas, „padalyki“ jį ir siek mažesnių tikslų. Rezultatas sudėjus bus tas, kurio siekei.

Svarbu, kad svoris kristų riebalų, o ne raumenų masės sąskaita. Norėdama išlaikyti raumenų masę, turėtum paisyti aiškios mitybos ir treniruočių programos.

💨 Let's run with @mezenova

A photo posted by Fitness & Health (@fitnessgirlsmotivation) on Dec 24, 2016 at 8:31am PST

Greitosios dietos ar nesubalansuota mityba dažnai sukelia energijos trūkumą – sunku atlikti įprastus kasdienius darbus, be to, atsiranda nuotaikų kaita, svyruoja emocijos.

Koks yra rekomenduojamas sveikas mitybos režimas?

Patariama valgyti 3–5 kartus per dieną maždaug kas 3–4 valandas. Trys valgymai turėtų būti pagrindiniai, tarp jų – du lengvesni užkandžiai. Svarbu suskaičiuoti ir žinoti, kiek kalorijų gauni per visą dieną.

Nepersivalgyk. Rinkis įvairų maistą, daugiau skaidulų ir baltymų turinčių produktų.

Gerk pakankamai skysčių, rinkis vandenį ar nesaldintą arbatą (1 cm žmogaus ūgio kasdien būtini 10 ml vandens). Tai viena svarbiausių sąlygų, kad organizmas pasisavintų maisto medžiagas ir tinkamai funkcionuotų medžiagų apykaita.

😍🔵

A photo posted by Fitness & Health (@fitnessgirlsmotivation) on Oct 3, 2016 at 2:39am PDT

Antroje dienos pusėje patartina vengti saldžių užkandžių ar sunkaus, riebaus maisto. Verčiau suvalgyk liesos varškės, riešutų ar daržovių. Svarbu skaičiuoti suvartojamų kalorijų kiekį, vieną ar kelis dienos valgymus gali pakeisti specialiu pakaitiniu maistu, turinčiu konkretų kalorijų kiekį. Pavyzdžiui, galima rinktis „Nutriless“ sriubas ar kokteilius – viskas suderinta taip, kad gautum subalansuotų maistinių medžiagų, bet ne perteklinių kalorijų.

Ką daryti, jeigu net ir laikantis sveikos mitybos bei sporto režimo rekomendacijų svoris nemažėja?

Gali būti, kad kažką darai ne taip. Retesniais atvejais rezultatams pasiekti trukdo „pasislėpusios“ ligos, pavyzdžiui, skydliaukės hormonų disbalansas. Tačiau dažniausiai koją pakiša netinkamai pasirinkta mitybos strategija, mažas fizinis aktyvumas, ne tie, kokių reikia, treniruočių krūviai. Gal tiesiog valgai nereguliariai, skubėdama ir dažnai užkandžiauji?

😍❤️

A photo posted by Fitness & Health (@fitnessgirlsmotivation) on Sep 18, 2016 at 12:46am PDT

Gal maisto porcijos didelės, labai kaloringos, vartoji daug saldumynų? Pagrindinį valgymą nukeli į antrąją dienos pusę, sočiai pavalgai tik vėlyvą vakarą? O gal kaltas bendras organizmo išsekimas, miego trūkumas, darbo režimas, stresas ar alkoholis? Tinkamai parinktas mitybos režimas, kalorijų kiekis ir fizinis aktyvumas turėtų būti pagrindiniai veiksniai, užtikrinantys sėkmingą lieknėjimą. O, svarbiausia, – tvirtas ryžtas laikantis numatyto plano.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis