Plaukų stilistei Rūtai Morozovienei pavyko nupinti rekordinę 127 metrų kasą (FOTO)

Penktadienio popietę Vilniuje buvo galima stebėti neįprastą įvykį – prekybos centre „Ozas“ susirinko 123 ilgaplaukių merginos, kurių plaukai buvo supinti į rekordinio ilgio kasą – ji siekė 127 m.

Renginio organizatorė, plaukų stilistė Rūta Morozovienė ilgąją kasą formavo labirinto principu – toks darbas pareikalavo kruopštumo ir kantrybės. Susirinkusios dalyvės buvo kviečiamos sustoti ratu, jų plaukai dalinami į dvi dalis, iš jų pinamos kasos ir surišamos su greta stovinčių merginų kasomis. Paklausta, kaip kilo tokio rekordo idėja, stilistė, kurios pačios ilgi plaukai jau tapo jos vizitine kortele, sako įsitikinusi, kad šis renginys simboliškai įprasmina plaukų specialisto darbą: „Stilisto darbą sudaro trys svarbiausi komponentai: kūryba, techninka ir ištvermė. Kūrybą lavinu kasdien, technikos galima išmokti ar ją įsigyti, o šiandien čia mes apjungiame visus tris komponentus ir laviname ištvermę. Supinti daugiau nei šimtą merginų buvo linksmas iššūkis!“

Pasak Rūtos, būtent išpuoselėti plaukai daro moterį patrauklia ir žavinga: „Nuo senų laikų neatsikiriama moteriškumo dalimi buvo laikomi plaukai. Vienose kultūrose – dengiami, kitose – atvirai demonstruojami arba pinami. Visi žinome, jog Lietuvoje kasos visuomet buvo merginų pasididžiavimas – privalome jų nepamiršti“.

Renginio stebėti bei idėjos palaikyti į prekybos ir pramogų centrą „Ozas“ atvyko ir žinomos Lietuvos moterys: atlikėja Šorena, dizainerė Julija Janus, aktorė Ineta Stasiulytė, laidų vedėja Laura Imbrasienė, aktorė Redita Dominaitytė, šokėja Justina Žemaitytė ir kitos pramogų pasaulio atstovės, kurios savo plaukus taip pat įpynė į kasą. Renginį vedė laidų vedėja Eglė Daugėlaitė.

123 merginų plaukams supinti prireikė 500 plaukų gumyčių. Ilgiausios kasos rekordas bus oficialiai užregistruotas Lietuvos rekordų knygoje – 127 metrai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis