Aktualiausi klausimai apie makiažą ir veido priežiūrą: atsako PANELĖS vizažistė Darija Eden

Kiekvieną mėnesį PANELĖS portale atveriame grožio mokyklos duris ir raginame merginas klausti įdomiausių bei labiausiai rūpimų klausimų apie veido grožį.

Įdomiausius klausimus su „Panelės“ makiažo meistrės ir visoje Lietuvoje garsios vizažistės Darijos Eden atsakymais spausdiname žurnale PANELĖ. Jei žurnale dar nespėjai perskaityti originaliausių klausimų bei išsamių Darijos atsakymų, viską rasi čia.

Garantuojame - tikrai aptiksi atsakymą į tau ramybės neduodančią grožio problemą!

Ką daryti, kad lūpų dažai ilgiau išliktų? Vytautė, 18 m.

Visų pirma reikėtų įsidėmėti tai, kad lūpoms, kaip ir visam likusiam organizmui, reikia drėgmės, vandens. Jokie lūpų dažai nesilaikys ir neatrodys gerai ant sausų, suskeldėjusių lūpų. Sausėjančios lūpos yra pirmas signalas, kad organizmui trūksta vandens, todėl reikėtų nepamiršti vartoti pakankamai skysčių, kad lūpos išliktų drėgnos ir putlios. Lūpos yra linkusios sugerti į save skysčius, lūpų dažuose taip pat yra drėgmės, todėl kuo geriau sudrėkintos lūpos, tuo geriau laikosi lūpų dažai. Jei lūpos linkusios šerpetoti, reikėtų pasidaryti lūpų šveitimą. Lūpų pieštukas padės lūpoms įgauti apimties ir sulaikys lūpų dažus nuo išsiliejimo per kraštus, pieštuku galima padengti visas lūpas ir tik tada tepti lūpų dažus. Šiandien nemažai kosmetikos kompanijų, ypač profesionalių, siūlo lūpų dažų pagrindus, mano mėgstamiausi – MAC. Ypač gerai ant lūpų laikosi vadinamieji lūpų lakai – stiprios pigmentacijos gana skysti lūpų dažai.

Kokiomis priemonėmis dažyti antakius, kad jie atrodytų kaip iš žurnalo? Emilija, 14 m.

Dabar madingi natūralūs, vešlūs, ne per daug nupešioti antakiai. Todėl, kad atrodytum kaip lyg iš žurnalo, reikėtų sukurti gražią antakio formą, tai tau gali padaryti kvalifikuotas specialistas. Pabrėžti antakio formai labai tinka kirstas sintetinis antakio teptukas ir teisingai parinkta antakių šešėlio spalva, šviesiaplaukėms reikėtų rinktis šviesesnius antakius, tamsiaplaukėms – tamsesnius, tačiau jokiu būdu ne juodus. Pabaigai, kad antakio forma būtų užfiksuota ir išliktų visą dieną, reikėtų naudoti bespalvį antakių gelį ar spalvotą antakių tušą, šukuojant antakių plaukelius šiek tiek į viršų.

Cara Delevingne
Cara Delevingne
Vida Press

Esu ne iš tų, kurios kasdien naudoja veido pudrą. Bet po truputį norėtųsi pradėti ir pačiai. Kokią pudrą rekomenduotumėte naudoti? Mano oda jautri. Ieva, 21 m.

Jautriai odai labai tiks mineralinės pudros. Jas lengva naudoti, beveik nesimato ant veido, gerai apsaugo nuo neigiamo aplinkos poveikio ir nealergizuoja. Tačiau jei reikia stipresnio maskavimo, jos gali neužtekti.

Kad ir ką daryčiau, šešėliai dienos pabaigoje subėga į vokų raukšleles. Ką daryti? Irma, 21 m.

Reikėtų naudoti šešėlių pagrindą, jį galima pakeisti ir intensyviai maskuojančiu maskuokliu. Šešėlius reikėtų tepti lipdymo technika: ne tepti, o švelniai įspausti į voką, tada jie gerai prisitvirtins prie voko, gražiai atrodys ir ilgai laikysis.

Kokių spalvų akių šešėliai tinka mėlynakei? Kamilė, 16 m.

Žydras akis gerai išryškina alyvinė, violetinė, bronzinė, auksinė spalvos, tinka visi rudos atspalviai – tiek šilti, tiek šalti.

Ar žaliaakėms tinka raudonos, vyšninės spalvos akių šešėliai? Evelina, 20 m.

Taip, ir net labai!

Kaip pagaliau sužinoti savo veido odos tipą? Akvilė, 14 m.

Sausa oda dažniausiai būna lygi, linkusi šerpetoti, dažnai rausta, yra gana jautri. Normali oda nėra linkusi rausti, yra lygi, neproblematiška, vasarą atrodo labai gražiai, žiemą linkusi sausėti. Mišri oda pasižymi tuo, kad vidurinė kaktos sritis, nosis, smakras linkę blizgėti, riebaluotis, šioje zonoje dažnai dygsta spuogai, išsiplėtusios poros ir būna inkštirų, tačiau likusi veido dalis: žandai, kaktos kraštai gali būti pasausėję arba turėti normalios odos požymius. Riebi oda linkusi blizgėti, prilietus pirštai yra drėgna ir lipni, visada bus išsiplėtusios poros, rasis spuogų ir inkštirų.

Ką daryti, kad ant veido būtų mažiau strazdanų? Gabija, 17 m.

Strazdanos ryškėja, kai veidas įdega, todėl reikėtų naudoti nuo saulės apsaugantį kremą, tinka ir BB kremas ar mineralinė pudra su SPF. Tačiau šiuo metu visas pasaulis strazdanas laiko išskirtiniu bruožu, kuris yra labai gražus! Pati turiu strazdanų ir visai nesistengiu jų slėpti, priešingai – stengiuosi kuo mažiau maskuoti veidą, kad jos matytųsi.

Kaip manote, kiek ir kokių makiažo ir veido odos priežiūros priemonių derėtų naudoti šešiolikmetei paauglei? Berta, 16 m.

Kuo mažiau – tuo geriau. Svarbiausia yra sveika mityba, pakankamas kiekis vandens, buvimas gryname ore, fizinis aktyvumas. Iš makiažo priemonių rekomenduočiau tik tušą ir lūpų blizgį, taip pat susitvarkyti antakius. Veidui: tonikas ir drėkinamasis kremas, kuo natūralesnės sudėties.

Jau ilgai kovoju su inkštirais, darausi veido valymą kosmetologės kabinete. Kas dar padėtų jų atsikratyti? Karina, 14 m.

Deja, inkštirai yra odos tipo pasekmė, panašu, kad turi mišrią arba riebią odą. Tokia oda visada turi gan ryškias poras. Pasistenk naudoti kuo mažiau maskuojančių makiažo priemonių, nes jos kemša poras ir susidaro inkštirai, gerk daugiau vandens, pasivaikščiok gryname ore, tegul oda kvėpuoja. Niekada neik miegoti nenusivaliusi makiažo!

Selena Gomez
Selena Gomez
Vida Press

Sveika, norėjau pasiteirauti ar normalu yra naudoti makiažą būnant 14 metų? Suprantu, kad kitos mano bendraamžės makiažą naudoja paslėpti trūkumams, bet kol kas mano veido oda yra normali, spuogų neturiu, kitų trūkumų nėra, tačiau jei pasidarau makiažą, pasijaučiu gražesnė. Makiažą pradėjau darytis neseniai, bet dabar jaučiu nuo jo priklausomybę, vis daugiau domiuosi ir perku kuo daugiau įvairių makiažo priemonių. O kai nusiperku, kaltinu save, kad prisipirkau nereikalingų daiktų, geriau jau būčiau nusipirkusi ką skanaus ar gražaus. Visos mano pažįstamos ir draugės dažosi, tačiau aš visomis keturiomis už natūralų grožį. Tai iš kur ta priklausomybė nuo makiažo? Deimantė, 13 m.

Sveika, Deimante, nei normalu, nei nenormalu, nes makiažas makiažui nelygus. Nematau nieko blogo tavo amžiuje kartais pasiryškinti blakstienas, užmaskuoti vieną kitą jaunatvinį spuogelį ar švelniai paryškinti lūpas. Labai džiaugiuosi, kad esi už natūralų grožį, aš taip pat. Egzistuoja įvairus požiūris į makiažą, todėl reikėtų tau savęs pačios paklausti, kas būtent tave žavi? Ar noras neatsilikti nuo draugių? Ar iš tiesų pasidažiusi jautiesi gražesnė? O gal tiesiog priklausomybė pirkti ir kolekcionuoti makiažo priemones? Aš į makiažą žiūriu kaip į saviraišką, meną. Makiažu gali kurti skirtingus charakterius, sustiprinti, arba priešingai, sušvelninti asmenybę, personažą. Galbūt ir tave tai žavi? Makiažas gali būti kaip tavo hobis ir tai nėra blogai, tačiau tavo amžiuje rekomenduočiau saugoti odą ir makiažas tegul džiugina specialiomis progomis, nes, kaip ir pati sakei, esi už natūralų grožį, tad ir vertink jį. Sėkmės!

Kaip rūpintis riebia, spuogelių turinčia veido oda? Rasita, 21 m.

Šiuo atveju tinka posakis „mažiau yra daugiau“. Deja, riebios odos savininkėms sunku išvengti padidėjusių porų, inkštirų bei spuogelių. Pirmiausia reikėtų rūpintis savo gyvenimo būdu: nesveika mityba, rūkymas ir alkoholis tik paaštrina šią problemą, todėl to reikėtų vengti. Keptas, riebus, greitas maistas suaktyvina riebalines liaukas, todėl ir šių dalykų reikėtų vartoti kuo mažiau. Gerk kuo daugiau vandens, žolelių arbatų, sveikai maitinkis, kuo daugiau būk gryname ore. Riebiai odai drąsiai galima daryti šveitimą, kad ir iš smulkiai maltos sudrėkintos kavos, 1–2 kartus per savaitę. Jei turi galimybę, kartais apsilankyk pas kosmetologę.

Kremus reikėtų naudoti gelinius, drėkinančius, nes drėkinti riebią odą yra būtina. Nenaudok odos priežiūros priemonių su alkoholiu, nes jis sausina odą, o tai tik dar labiau suaktyvina riebalines liaukas, tai dažna klaida, kurią daro merginos, turinčios tokią odą, bando ją sausinti, tačiau nuo to oda tik dar labiau riebaluojasi. Dieną veidą gali nuvalyti toniku ar miceliniu vandeniu. Ir kuo mažiau makiažo priemonių, kurios kemša veido poras.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis