Vizažo meistrės: „Daugelis Lietuvos merginų vaikosi makiažo madų negalvodamos, kas tinka būtent joms“ (FOTO)

Besidžiaugiant paskutinėmis vasaros dienomis, dauguma merginų, tiek moksleivių, tiek studenčių pradeda sukti galvą, kaip pasipuošti ir sukurti gražų įvaizdį rugsėjo 1-osios šventei. Tačiau kuriant įvaizdį, didžiausią dėmesį skiriant aprangai, aksesuarams ar šukuosenai, dažnai per mažai dėmesio tenka Jūsų makiažui arba griebiatės visų įmanomų ir žinomų būdų paskutinę minutę...

Jums patars jaunos, tačiau jau ne vienerius metus profesionaliai makiažą atliekančios vizažo meistrė Aušrinė, besislepianti po „Aube‘s Make up“ slapyvardžiu (18m.) ir kosmetologė Gabrielė (21m.), kad žvelgiant į šventės nuotraukas džiugintų ne tik nuoširdi šypsena, tačiau ir nuostabus makiažas!

Kokios makiažo tendencijos vyraus artėjant rudeniui, kokios spalvos ir atspalviai, ypač jaunų merginų tarpe?

„Priešingai nei buvo vasarą, įpusėjus rudeniui, manau, reiktų susikoncentruoti į šiek tiek blankesnius atspalvius. Žinoma, neužmirštant veide palikti akcento, kuris atkreiptų į jus dėmesį. Vienas jų – tamsios lūpos, kurios vis dar karaliaus ir derės tiek prie jūsų rudeninio palto, tiek prie krintančių medžių lapų.“,- kalbėjo Aušrinė

(Aušrinės atliktas makiažas)

Kosmetologė Gabrielė taip pat pasidalino savo įžvalgomis apie makiažo tendencijas: „Šiam rudeniui rekomenduojama naudoti natūraliai rudus, “nude” atspalvių šešėlius, taip paryškinsime akis, tačiau ir suteiksime veido bruožams švelnumo. Taip pat madingos spalvos – mėlyna, rožinė, samanų, prigesintos koralo, pilka. Norint suteikti makiažui žaismingumo, gaivumo nesuklysime pasirinkę blizgučius – aukso, bronzos ar sidabro.

Norint paryškinti akių spalvą galime juodu ar baltu pieštuku įbrėžti į akies vandens liniją. Lūpos – prie ryškaus akių makiažo siūlyčiau rinktis natūralias (“nude”) lūpas, tačiau visada madinga išlieka raudona lūpų spalva. Taip pat uogų spalvos - tamsi vyšnios, spanguolių, burgundiška raudona, vynuogių.“

(Gabrielės atliktas makiažas)

Kokį makiažą rekomenduotumėte rinktis rugsėjo 1-osios šventei?

„ Nepaisant to, kur puošitės rugsėjo 1-ąją: einant į mokyklą ar universitetą, atliekant makiažą turi išlikti tam tikras suvokimas, kiek ir ko turite tepti ant veido. Jei mėgstate paprastumą ir natūralumą – nieko naujo išradinėti nereikia : tiesiog neapkraukite veido nereikalingais keliais pudros sluoksniais, rinkitės lengvą sausą kontūravimą, skruostus galite lengvai pagyvinti skaistalais, o lūpoms rinktis švelnios spalvos blizgį.

Bet jei esate būtent ta mergina, kuri visada mėgo išsiskirti, bet šį kartą nežinote, kaip tai padaryti, patarčiau nenaudoti arba naudoti labai minimaliai akių šešėlių, o vietoj jų įsigyti blakstienas storinantį akių tušą ir taip sukurti Twiggy akių efektą arba dar vienas būdas, kaip galite pagyvinti savo įvaizdį – ryškus ar net sodriai tamsus lūpdažis, kuris ne tik pridės jums subtilaus veido griežtumo, bet ir taps vienu iš jūsų stiliaus aksesuaru.“,- pasakojo Aušrinė.

(Aušrinės atliktas makiažas)

Kokį makiažą rekomenduotumėte rinktis rugsėjo 1-osios šventei, ką vertėtų išryškinti ir kokių klaidų vengti?

„Patarčiau vengti labai ryškaus makiažo, juk jaunystė gražiausias amžiaus tarpsnis. Veidas turėtų būti skaistus, natūralus, gaivus bei spindintis. Akims – rudi atspalviai, norint suteikti žasmingumo galime naudoti blizgučius, Lūpos – švelniai rožinės, „nude“ ar persikinės.“,- kalbėjo Gabrielė

(Gabrielės atliktas makiažas)

Kokios yra pagrindinės makiažo taisyklės, kurių verta ir reikia laikytis, nepaisant madingiausių makiažo tendencijų?

„Pakalbėkime apie „Nude“ arba kitaip sakant – permatomą/nematomą makiažą. Man ši technika nuostabiai atrodo ant modelių, turinčių nepriekaištingai lygią ir prižiūrėtą veido odą. Bet ką kalbėti apie merginas, kurių veido oda toli gražu ne tokia? Negi galime joms rekomenduoti ir taip pat patarinėti dėti minimaliai pudros, o veidui gyvumo suteikti naudojant žvilgančias priemones, kurios sukurs „šlapio“ veido efektą?

Galbūt daugelis vizažistų prieštaraus, bet šiuo atveju siūlyčiau naudoti tikrai išbandytą ir jums puikiai tinkančią vidutinio ar net pilno maskavimo veido pudrą arba maskuojančią mineralinę pudrą, kurią galite padengti tiesiai ant sudrėkintos veido odos. Galiu patikinti, kad taip jūsų veidas atrodys kur kas estetiškiau.“,- pasakojo Aušrinė.

(Aušrinės atliktas makiažas)

Artėjant rudeniui, keičiasi ir orai, ką derėtų atminti ir kokias makiažo ir odos priežiūros priemones pasirinkti rudenėjant?

„Priklausomai nuo odos tipo, žinoma. Nereikia pamiršti, kad orai vienaip ar kitaip atvėsta, taigi, tai sausina mūsų odą, norime to, ar ne. Valant odą pasistenkite kuo mažiau naudoti spiritinių ar kitų sausinančių priemonių. Pienelis verčiau drėkina, o tonikas geriau tegul būna be alkoholio. Paieškokite maitinamųjų priemonių, kurios pasirūpintų jūsų oda.“,- Kalbėjo Aušrinė.

Gabriele, kaip tinkamai prižiūrėti skirtingų tipų odą (sausa, normali, mišri, riebi)?

„Sausai odai visų pirma trūksta vandens, ją sausina daugybė išorinių aplinkos veiksnių. Būtina gerti pakankamai vandens ir naudoti specialiai sausai odai skirtas priežiūros ir kosmetikos priemones. Sausos odos būklei pagerinti reikalingas nuolatinis drėkinimas. Priemonės turėtų tenkinti sausos odos poreikius – nuraminti sudirgimus, drėkinti odą ir atkurti odos apsauginį lipidinį sluoksnį. Jų sudėtyje turėtų buti specialiųjų veikliųjų medžiagų, kurios mažina odos sudirgimą, paraudimą, niežėjimą. Normaliai odai naudokite normaliai arba mišriai odai skirtus valymo preparatus, pavyzdžiui: valomąjį pienelį ar želė, neutralaus pH losjoną.

Naudokite kremą kuriame būtų daug drėkinamųjų medžiagų. Vidurinei veido zonai šio kremo reikia mažai, o skruostikaulių ir kaklo sritims — šiek tiek daugiau. Mišriai odai priemones naudokite zonomis, T zonai naudokite riebiai odai skirtas priemones, o kitose vietose galite naudoti daugiau drėkinamųjų medžiagų. Galite naudoti valomąją T zonos kaukę, skirtą riebiai odai. Riebiai odai – būtinas prausiklis, kuris pašalintų riebalų perteklių, pilingas, kad pašalinti suragėjusias ląsteles ir odos nešvarumus. Rekomenduočiau naudoti džiovinantį poveikį turinčius losjonus ar benzoilo peroksidą dezinfekcijai, kad sumažinti spuogų atsiradimą. Nepamirškite drėgmę atstatančio, tačiau porų nekemšančio kremo.“

(Gabrielės atliktas makiažas)

Kaip paruošti jauną odą makiažui, ką svarbiausia žinoti prieš pradedant makiažą?

„Po vasaros sezono dažnai pastebime odoje dėmeles, riebumus, spuogelius ar išsausėjimus. Taigi pirmiausiai reikėtų atlikti veido valymą/pilingą, kad pašalinti suragėjusias ląsteles bei susikaupusius nešvarumus. Veido drėkinimas – naudojame drėkinančią kaukę bei kremą. Makiažas visada atrodys gražiau, kai veido oda turės pakankamai drėgmės. Toliau jau visą darbą atliks vizažistas.“, - kalbėjo Gabrielė.

„Nereikia pamiršti, kad veido paruošimas – pusė produktyviai atlikto darbo. Kruopščiai nuvalykite veido odą toniku arba miceliniu vandeniu, veido drėkinimui nenaudokite per daug sunkių ir riebių kremų. Asmeniškai aš jau ilgą laiką naudoju įvairius veido aliejus, kurie tinka tiek sausai, tiek mišriai ar riebiai veido odai. Jei manote kad veido aliejus per daug riebus – klystate. Priešingai, jis labai gerai pasidengia ir greitai susigeria į odą. Renkantis veido bazes geriau pasitarkite su profesionalu, kadangi čia reikia atsižvelgti į jūsų odos tipą. Pripažinsiu, kad kartais net ir pasirinkus ją, atrodo, teisingai, tenka nusivilti, kad ši neišpildė visų lūkesčių...“,- pasakojo Aušrinė.

Prieš ir po (Aušrinės atliktas makiažas)

Yra nemažai merginų, kurias kankina spuogeliai ar net gi "aknė". Kaip su tuo kovoti ir tinkamai padengti odą makiažo priemonėmis. Kokios būtų Jūsų įžvalgos, Gabriele?

„Aknės liga pažeidžia plauko folikulą bei riebalų liaukas, vadinama lėtine uždegimine odos liga. Spuogų atsiradimą įtakoja daugelis veiksnių – genetika, mityba, stresas ir kt. Manau, kad merginos turinčios šią problemą pirmiausiai turėtų kreiptis į kosmetologą ar dermatologą, kad jie galėtų pritaikyti tinkamą gydymą.

Rekomenduočiau naudoti veido priežiūros priemones iš vaistinės, taip pat benzoilo peroksidą, kuris turi bakteriocidinį poveikį bei gali užkirsti kelią arba panaikinti bakterijų atsparumo vystymąsi. Labiausiai įtakos turintys maisto produktai yra greitai pasisavinami angliavandeniai (bandelės, šokoladukai...) bei pieno produktai. Kasdienės makiažo priemonės turėtų būti ne kosmetogeninės, tačiau turėtų padėti užmaskuoti veido nelygumus.“

Pastaraisiais mėnesiais itin daug dėmesio susilaukia „Highlighting" technika, taip pat neatsilieka kiek anksčiau populiarumo viršūnėse karaliavusi „Contouring“ technika. Dažnai merginos pasirenka tai, kas madinga, tačiau neatsižvelgia į tai, kaip teisingai atlikti šias technikas, ar kas Joms geriausiai tinka. Ką Jūs manote apie šias technikas?

„Visiškai sutinku. Daugelis panelių vaikosi madų visai negalvodamos, kas tinka būtent joms. Pateiksiu pavyzdį mano oda mišri, tad T zona dienos eigoje pradeda blizgėti. Žinodama savo odos tipą stengiuosi nedėti arba kuo mažiau naudoti veido blizgesio priemonių, kitaip sakant – highlighter‘io. Jei yra būtinybė – o dažniausiai atliekant tik pilną vakarinį makiažą, juo labai minimaliai padengiu tik iškiliausią skruostikaulio vietą, zoną virš lūpos ir nosytės galiuką.

Kalbant apie „Contouring“ techniką, ko gero pirma mintis galvoje būtent apie šlapią kontūravimą. Niekada nesupratau, kodėl merginos jį atlieka eidamos tiesiog dieną išgerti kavos su draugėmis arba apsipirkinėti. Savo klientėms, beje, tikrai ne kiekvienai, jį atlieku tik tuomet, kai žinau, jog šventė vyks vakare, kai be abejonės makiažas turės išlikti ilgiau, o atrodyti žymiai ryškiau!“ ,- savo įžvalgomis dalinosi Aušrinė.

(Aušrinės atliktas makiažas)

„Šiuos metu švytėjimo efekto suteikimas veido odai yra tikrai labai madingas. Naudojant švytėjimo suteikiančias priemones “highlighterius” svarbiausiai juos naudoti teisingai ir nepersistengti, taip suteiksite veidui norimo skaistumo, oda atrodys gaivi ir sveika.

Kontūravimas suteikia taisyklingos veido formos įvaizdį, naudojant šviesias ir tamsias spalvas, šešėliavimą. Tamsios spalvos optiškai sumažina įvairius patinimus ar išsikišimus, o šviesios spalvos veido įlinkimus, „įkritimus“ iškelia. “,- pasakojo vizažistė Gabrielė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis