7 būdai kaip turėti sveikus plaukus

Plaukai – labai svarbi merginų įvaizdžio dalis. Gražūs, sveiki plaukai visada patraukia aplinkinių dėmesį. Bet išlaikyti sveikus plaukus, nėra labai lengva. Bet dabar turėti sveikus plaukus bus daug paprasčiau, nes mes turime keletą būdų, kaip išlaikyti sveikus plaukus.

1. Valgyk įvairų, sveiką maistą

Nesilaikyk dietų! Plaukams didelę įtaką daro tai, kokių medžiagų gauna ir negauna tavo organizmas. Nuo alinančių dietų ir nesveiko maisto plaukai gali tapti ploni ir silpni.

2. Plaukų šukavimas

Retomis šukomis iššukuok šlapius išplautus plaukus, tik per daug nedraskyk, šukuok švelniai, kad neištemptum ir nepažeistum sruogų.

3. Plaukus džiovink atsakingai

Jeigu naudoji plaukų džiovintuvą, džiovink tol, kol plaukai tebėra šiek tiek drėgni, kad nepašalintum iš jų visos drėgmės. Plaukus džiovinkite šiltu, o ne karštu oru. Formuodamos šukuoseną naudokite šaltą srovę.

4. Apsaugokite plaukus nuo chloro

Chloruoto vandens baseine užsidėk maudymosi kepuraitę. Nuo cheminių medžiagų plaukai gali išsausėti ir net pakeisti plaukų spalvą, ypač jeigu jie šviesūs.

5.Išvenkite plaukų slinkimo

Didžiausia merginų problema – plaukų slinkimas. Kad jie neslinktų naudokite, vitaminus plaukams ir vieną kartą per savaitę atlikite procedūrą, kuri skatina skalpo kraujotaką.

6. Plaukų galiukų kirpimas

Kad plaukai būtų sveiki ir gražūs, reguliariai kas šešias – aštuonias savaites, kirpkite plaukų galiukus. Pasitikėkite tik profesionalia kirpėja, kuri naudoja aukštos kokybės žirkles. Taip pat galite ir pati nusikirpti keletą plaukelių tarp kirpimų grožio salone. Žirklėmis kirpkite maždaug centimetrą virš plauko išsišakojimo.

7. Naudokite šampūną ir kondicionierių tinkantį jūsų plaukams.

Pirmiausia turėtumėte paeksperimentuoti, kad sužinotumėte, kokie produktai jums labiausiai tinka. Plaudamos galvą šampūno tepkite tik ant galvos odos. Kondicionierių tepkite tik ant plaukų galiukų, nes kitaip plaukai atrodys riebaluoti ir praras purumą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis