5 priežastys, kodėl negalima spuogų spaudyti rankomis

Yra įvairių nuomonių apie spuogų spaudymą rankomis. Vieni teigia, jog tai efektyviausia priemonė, siekiant išvengti nuotaiką gadinančių spuogų. Tačiau specialistai įspėja - rankomis spaudydamos spuogus galime veido odai labai pakenkti!

Taigi, kokios yra penkios priežastys, kodėl negalima spaudyti spuogų?

1. Gali labai rimtai pakenkti veido odai. Spuogų spaudinėjimas rankomis gali ne tik paveikti estetinį veido vaizdą, tačiau ir sukelti rimtas uždegimines ligas.

2. Gali sukelti rimtas infekcijas. Negali rizikuoti - infekcijos gali ne tik pabloginti veido būklę, bet ir užteršti veidą. Ypač jei po spuogo išspaudimo rankomis palieki spuogelius likimo valiai ir nedezinfekuoji spuogų išspaudimo vietos.

3. Po spuogų spaudymo rankomis gali likti randai. Ne tik paraudimai, tačiau ir randai gali „papuošti” tavo veido odą. Atmink, jog randai gali neišnykti labai ilgai!

4. Po spuogų spaudymo rankomis tavo veidas tikrai neatrodys geriau. Priešingai, kelias dienas po spuogų spaudymo rankomis neatrodysi gražiai - veidas įgaus keistą spalvą, spuogų spaudimo rankomis vieta gali ištinti.

5. Tavo veidas gali paraudonuoti. Išspaustas spuogas sukelia raudonį, o jei tavo oda yra linkusi į raudonumą, nenustebk, jei būsi panaši į burokėlį.

Apie spuogų spaudymo rankomis minusus šnekamės su kosmetologe Akvile Martinkute.

Mechaninis – giluminis odos valymas viena efektyviausių procedūrų kovojant prieš aknę, tačiau netinkamai atlikta procedūra gali turėti neigiamų pasekmių odos būklei.

Mechaninis odos valymas namuose. Didžioji dalis žmonių bėrimo elementus spaudžia pirštais, neretai pamiršdami pasirūpinti steriliais, vienkartiniais įrankiais. Taip rizikuojama pernešti infekciją ant kitos odos vietos, taip pat tinkamai neparuošus odos prieš procedūrą, didelė rizika spaudžiant traumuoti audinius, sukelti hiperpigmentaciją, sudaryti randelius, pažeisti kapiliarus ir sukelti ilgalaikes poodines kraujosrūvas.

Todėl visuomet rekomenduoju namuose kartą į savaitę atlikti šveitimo procedūrą, naudoti poras sutraukiančias, valančias kaukes, ant pavienių iškylančių spuogų naudoti mažinančią uždegimą priemonę su ichtiolu, rūgštimi, cinku ir kita. O kartą per mėnesį verta kreiptis pas specialistą atlikti profesionalią mechaninio – giluminio veido valymo procedūrą.

Jei nuspręsi atlikti veido valymą pas specialistus...

Retai kada klientas pasiteirauja specialisto apie jo išsilavinimą ir kompetenciją. Per savo darbo metus manęs to klausė vos keli klientai. Nors kosmetiko ir kosmetologo profesijų pavadinimai labai panašūs, tačiau kompetencija skiriasi, kosmetikas negali atlikti mechaninio veido valymo procedūros, kosmetologas su medicininiu išsilavinimu – gali.

Įgudęs specialistas, dirbantis šioje srityje, žino, kaip paruošti odą prieš procedūrą, kad būtų kuo mažiau traumuojami audiniai ir kaip taisyklingai pašalinti bėrimo elementus, nepaliekant odos būklės pakitimų.

Esant uždegiminiams elementams, viena efektyviausių procedūrų yra cheminiai pilingai, kurie užkerta kelią infekcijos rizikai, ir mažina uždegimines reakcijas. Prieš procedūrą kosmetologas privalo įvertinti odos būklę, ir esant rizikai pabloginti ją, pasiūlyti alternatyvą šiai procedūrai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis