5 didžiausios klaidos, kurias darai prižiūrėdama plaukus

„Ups! Ir vėl tai padariau... “, - sakysite, tiesindamos drėgnus plaukus plaukų tiesintuvu. To kartoti negalima! Kokios dar yra pagrindinės plaukų priežiūros klaidos, kurių privalai vengti?

1. Šukuoji tik plaukų galiukus. Nereta mergina pamiršta, jog plaukų galiukų šukavimas nėra tinkamas šukavimo būdas. Iš tiesų, plaukai prie pat šaknų taip nesivelia, tačiau tai nereiškia, jog jų nereikia šukuoti. Priešingai, šukuojant plaukus prie pat šaknų, stimuliuojama kraujo cirkuliacija, gerinama kraujotaka, todėl plaukai auga ilgesni ir tankesni.

2. Naudoji plaukų formavimo priemones, kai plaukai yra šlapi. Dar nespėjus išdžiūti plaukams jau tiesini juos žnyplėmis? Tai didelė klaida. Tokia plaukų antipriežiūra degina plauko folikulus, o tai gali lemti plaukų skilinėjimą ir silpimą. Jokiu būdu nenaudok formavimo priemonių, kai plaukai šlapi!

3. Veli plaukus. Nors pakelti, purūs plaukai patinka ne vienai, velti plaukų jokiu būdu negalima. Įsivaizduok, kaip kenki savo plaukui, kai kietomis šukomis jį veli? Jei nuolat esi linkusi velti plaukus, ko gero, jau pastebėjai, jog jie nusilpo, o galiukai nuolat lūžinėja. Jei nori pakelti plaukus nuo šaknų, verčiau daryk tai specialių šukų ir džiovintuvo pagalba.

4. Naujoji plaukų laką prieš tiesindama ar garbanodama plaukus žnyplėmis. Jei ir tau kada teko išgirsti šnypštimą tiesinant plaukus, ko gero, tokį garsą sukėlė plaukų lake esantis alkoholis, kuris buvo kaitinamas. Nėra net ko pridurti - plaukų laką palik šukuosenos sutvirtinimui po plaukų tiesinimo.

5. Intesnyviai trini šlapius plaukus rankšluosčiu. Rankšluostis apskritai nerekomenduojamas plaukų džiovinimui, o jei dar intensyviai juo trini plaukus... Verčiau plaukus švelniai suimk pirštais, šiek tiek papurtyk ir palik džiūti natūraliai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis