Grožio blogerės patarimai, kaip susiruošti per 20 minučių

Turbūt ne man vienai pažįstamas jausmas, kai ryte dešimtą kartą nutildžius žadintuvą paskui tenka šokti iš lovos taip, tarsi kas būtų užpylęs šaltu vandeniu. O tada jau prasideda... Mintyse keikdamos gyvenimą skriejam į vonią, kur veidrodyje matosi atsispindėjęs pagalvės įspaudas ant žando, užtinusios akys ir nuvarvėjęs vakarykštis tušas veda į neviltį, ne gana to, dar plaukai reikalauja šampūno, o spintoje švilpauja vėjai. Žinoma, visas šias problemas galima išspręsti, tačiau brangaus laiko sąskaita. O vėluoti sau leisti dažniausiai negalime. Tai ką tada daryti, kad ir vėl netektų kišti nosies laukan, atrodant, kaip čia pasakius, bet kaip?

Norėdama jums pagelbėti sukūriau kelių žingsnių planelį, atskleidžiantį, kaip sugebėti išlėkti iš namų per 20 minučių ir vis tiek atrodyti nepriekaištingai.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:

6 savybės, kurias turi vaikinų trokštamos merginos
Pažink save: tavo charakteris pagal veido bruožus
„Skudurynų reidas“: kaip stilingai apsirengti už kelis litus?(FOTO)


1 etapas

Pirmas žingsnis tam, kad ryte atrodytumėm energingos ir išsimiegojusios - šaltas vanduo. Jeigu, kaip ir aš, nesate iš tų, kurios gali palysti po dušu per trisdešimt sekundžių, geriau laikykite sukryžiavusios pirštus, kad tai būtumėt padariusios iš vakaro. Taigi, ypatingai skubiais atvejais užteks gausiai atprausti veidą ir kaklą lediniu vandeniu. Tokia procedūra ne tik galutinai jus prabudins, bet ir panaikins užtinusius vokus bei paakių maišelius, atgaivins ir sustangrins odą.

Dabar derėtų apsispręsti, kam skirsite daugiau laiko - makiažui ar plaukams. Jeigu jūsų oda skaisti ir lygi, arba jūs tiesiog gerai jaučiatės ir be makiažo - sutaupykite šį laiką įdomesnei šukuosenai susikurti, ir eikite prie etapo 2A. Tačiau jei esate patenkintos savo natūraliai krentančiais plaukais, siūlyčiau nieko nelaukus koncentruotis į makiažą, apie kurį šiek tiek plačiau papasakosiu antrame B skyrelyje.

2 etapas A : Plaukai

Čia daug laiko improvizacijoms nėra. Stenkitės rinktis tokią šukuoseną, su kuria esate užtikrinta, kad jausitės gerai. Tiesa, ji vis tiek turėtų būti kuo paprasčiau ir greičiau padaroma, todėl net negaiškite laiko traukdamos garbanojimo žnyples ar karštus suktukus. Jei plaukai prarado formą, pabandykite juos surišti. Galbūt mokate daryti gražias pynes ar netradicines uodegas? Dar viena „greitoji pagalba“ - sausas šampūnas. Truputis šios priemonės panaikins visus nešviežiai plautų plaukų įkalčius, o be to, suteiks plaukams apimties ir purumo.

2 etapas B : Makiažas

Pirmas mano patarimas - būtų naudokite lengvos tekstūros toninį kremą, arba ant rankos sumaišyti šiek tiek įprastos pudros ir drėkinamojo kremo. Šiuo atveju sumaišius ją su drėkinamuoju kremu, keliais pirštų brūkštelėjimais per odą susikursite gaivų, natūralų ir tolygiai atrodantį makiažo pagrindą. 

Kitas triukas - ryškių akcentų dėliojimas. Kadangi pilno makiažo pasidaryti greičiausiai nespėsite, geriausia pasirinkti atkreipti žmonių žvilgsnį į kažkurią vieną veido sritį, kuri ir taps vyšnia ant torto, o visų kitų netobulumų niekas ir nepastebės. Iš anksto derėtų apsispręsti, kur norėtumėt sutelkti visą dėmesį - į lūpas ar akis.

• Jeigu pasirinkote ryškinti akis, minkšto teptuko ir rudų šešėlių pagalba pabrėžkite natūralų akies įdubimą, labiau koncentruodamosios į išorinį kampą, o vidinį akies kamputį ir liniją prie blakstienų palikdamos šviesesnes. Tuomet užtepkite du sluoksnius juodo tušo, kad kompensuotumėte akių pieštuką, ir esate pasiruošusios. Lūpas galite palikti natūralias.

• Tačiau jei esate apdovanotos putliomis ir išraiškingomis lūpomis, žinoma, akcentuokite jas. Tam rinkitės jums labiausiai tinkančio atspalvio lūpų dažus arba pigmentuotą blizgį. Šiuo atveju akių galite ir visai nedažyti, arba bent jau perbraukti blakstienas tušu.

3 etapas: Apranga

Turbūt daugiausia streso kelianti dalis. Ką apsirengti?! Atrodyti bet kaip nesinori, o kruopščiai planuoti garderobo nėra kada. Todėl patarčiau vadovautis keletu paprastų iš savos patirties sugalvotų taisyklių, kurios padės be didelių pastangų atrodyti puikiai:

• Nesirinkite suknelių ar sijonų. Jeigu tiksliau - pėdkelnėms „ne!". Jos plyšta, susisuka, o jeigu dar iš pirmo karto apsimauni atvirkščiai... Tikros laiko ėdikės. Todėl siūlyčiau keisti jas patogiais džinsais, į kuriuos galima tiesiog „įšokti“, arba, jeigu situacija reikalauja rengtis dalykiškiau, klasikinėmis kelnėmis.

• Viršutinei daliai patarčiau rinktis kažką ryškaus. Smagų megztuką ar palaidinę, tinkančią po švarkeliu. Taip neatrodysit pavargusi ir blanki, o be to, spalvos pakels nuotaiką ir pačiai.

• Jeigu jau neskiriate daug dėmesio aprangai, visada gelbsti masyvūs aksesuarai. Jie sukurs pilnumo ir išbaigtumo įvaizdį, todėl atrodys, tarsi ruošimuisi būtumėt praleidusios žymiai daugiau laiko.

4 etapas: Pusryčiai

Ir net nedrįskite jų ignoruoti! Pusryčiai yra bene vienas iš svarbiausių mūsų valgymų, kurio praleisti nevalia, antraip teks visą likusią dieną tramdyti gurgiantį skrandį ir vyti mintis apie maistą. Be to, neišsimiegojusios ir alkanos mes atrodome žymiai blogiau, nei tik neišsimiegojusios. 

Kad nereikėtų kimšti sumuštinio viena ranka jau velkantis paltą, geriau rinkitės tokius pusryčių variantus, kuriuos galėtumėte tiesiog įsimesti į rankinę ir esant progai suvalgyti šiek tiek vėliau. Žinoma, kas nors šilto visada būtų idealu, tačiau jei pritrūksta laiko gaminti, su savimi iš namų nepamirškite pagriebti indelio jogurto, obuolio, banano ar javainių batonėlio, kurie aprūpins jus energija bent trumpam. Ir žinoma - vanduo vanduo vanduo.

Na ką, atrodo, suspėjot? O dabar galit lėkti pro duris gražios ir visiškai pasiruošusios dienai!

Daugiau patarimų rasite blog'e http://kanarele.blogspot.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis